Ik ga mijn droombaan achterna!

PuMa Karin Duboc blikt terug op de Masterclass Agile Sturen

PuMa Karin Duboc vertelt over de Masterclass Agile Sturen die alle PuMa’s hebben gevolgd.

PuMa’s worden ingezet op uiteenlopende projecten. We houden ervan om koppen met spijkers te slaan en willen resultaten opleveren die er toe doen. Om projecten aan te vliegen gebruiken we een combinatie van methoden en technieken. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar manieren om onze werkwijze verder te ontwikkelen. De Masterclass Agile Sturen die alle PuMa’s vorige maand hebben gevolgd is hier een goed voorbeeld van. Met Agile Sturen kunnen urenlang vergaderen, het opstellen van uitgebreide projectplannen en het bijhouden van tijdsrovende projectdocumentatie tot het verleden behoren. Een aanpak om nóg resultaatgerichter en efficiënter te vergaderen; daar wilden wij meer over weten!

Maar wat betekent Agile dan precies? Agile sturen houdt in dat je samen wendbaar en flexibel stuurt op wat écht belangrijk is. Projecten worden door een hecht team op een energieke en resultaatgerichte manier gemanaged. Daarnaast biedt de aanpak handvatten om ervoor te zorgen dat de verschillende stakeholders bij het project worden betrokken. Hoe maak je aan iedereen inzichtelijk waar je als team mee bezig bent? En hoe zorg je ervoor dat de onderlinge verbinding tussen taken duidelijk is en dat er tijdig wordt bijgestuurd?

Tijdens de Masterclass gingen de PuMa’s actief met deze vragen aan de slag. Vooral de toepassing in de dagelijkse praktijk binnen gemeenten stond centraal. We definieerden projectambities, benefits en concrete acties en leerden hoe we een wekelijkse stand-up vorm kunnen geven. Dit is een soort staand projectoverleg waarbij door middel van post-its acties tot de volgende stand-up worden bepaalt. Na een dag vol levendige discussies gingen de PuMa’s naar huis met voldoende inspiratie om Agile Sturen in onze eigen werkomgeving toe te passen. Een geslaagde Masterclass!

Voor meer informatie over de Masterclass Agile Sturen, klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.