Antoon Bakx

Antoon Bakx

 

Wie ben ik?
Ik ben een man van 57 jaar , getrouwd en heb twee kinderen die letterlijk en figuurlijk de wereld aan het verkennen zijn. De eerste jaren van mijn werkende leven heb ik op een bedrijfseconomische afdeling van een bank gewerkt. Omdat ik graag meer uit mensen wilde halen dan uit cijfers, heb ik na 7,5 jaar ontslag genomen.
Ik ben daarna eerst arbeids- en organisatie sociologie gaan studeren en heb daarna 7 maanden door Noord- Midden- en Zuid -Amerika getrokken. Vervolgens heb ik 3 jaar bij een productiebedrijf als P&O-functionaris gewerkt om het vak te leren. Omdat ik liever bij een bedrijf met een grotere maatschappelijke relevantie wilde gaan werken, ben ik naar een sociale werkvoorziening overgestapt. Een geweldige tak van sport om als P&O-er te werken: “never a dull moment”.

Wat doe ik?
Ik ben nu P&O-adviseur bij WVS , de sociale werkvoorziening van West-Noord-Brabant. Hiervoor heb ik ruim 10 jaar in P&O beleids- en management functies gewerkt. Op een gegeven moment had ik hier genoeg van en heb ik er voor gekozen in een operationele functie, dichter bij de medewerkers en de leidinggevenden, te gaan werken. Ik heb daar geen spijt van. Wel ben ik blij dat ik naast mijn reguliere werkzaamheden de ruimte krijg om een individuele coachingstrajecten te doen. Ik doe dat met ontzettend veel plezier en, als ik de recensies mag geloven, ook erg goed.

Specialisme
Ik ben een personal coach die goed verbinding met mensen kan maken. Ik nodig de coachee uit gebruik te maken van mijn coachingsvaardigheden om zijn of haar doelen te realiseren.
Ik coach intuïtief, waarbij ik onbewust en bewust mijn coachingsvaardigheden en diverse instrumenten inzet. In mijn coaching ben ik oplossingsgericht, zoals uit mijn motto blijkt.
Ik heb ervaring met gedragsverandering, ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden , communicatieve vaardigheden, en loopbaanadvisering. Met name bij leiderschapstrajecten combineer ik coaching ook met trainingsaspecten
Ik heb veel ambitie om, naast andere coachingstrajecten, me verder te gaan ontwikkelen als coach van medewerkers die dreigen aan stress ten onder te gaan en hierdoor misschien een burn-out krijgen of overspannen raken. Ik heb teveel voorbeelden van het verwoestende effect van een burn-out gezien bij collega’s.

Opleiding en ervaring
Mijn relevante opleidingen zijn:
• Arbeids- en organisatie sociologie;
• 2-jarige opleiding Certified Personal Coaching aan de Associatie voor coaching, bekend van de auteur van diverse coachingsboeken Willem Verhoeven;
• Motivational Interviewing;
• NLP;
• Practitionar Transactionele analyse;
• Stress, burn-out en overspanning;
• Persoonlijke veerkracht en balans;
• Multi Cultureel Vakmanschap.

Ik heb als coach ervaring met:
• leidinggevenden die een zwaardere leidinggevende functie gekregen hebben;
• medewerkers die een stap in hun loopbaan willen maken
• persoonlijke ontwikkeling/gedragsverandering
• Medewerkers die last hebben van stress en richting burn-out gaan

Contact
Voor meer informatie of voor een intakegesprek, stuur een e-mail naar
mobiliteitscentrum@west-brabant.eu of bel naar 076 502 7272.

In gesprek met deze coach? Meld dan de naam van de coach in het onderwerp van je e-mail.