Academie dienst details

Cursus Contractenrecht voor niet-juristen

(inclusief contractbeheer)

Je hebt als gemeentelijke (beleids-)medewerker in je dagelijkse praktijk te maken met contracten/afspraken. Waar moet je op letten? Wat zijn de tips en trucs? Wanneer schakel je de jurist in als specialist?

Inhoud
Je leert de betekenis van een aantal algemene basisbegrippen uit het contractenrecht, die voor jou van belang zijn. Dit wordt toegelicht met voorbeelden uit de gemeentelijke praktijk.
Daarna vinden er twee workshops plaats. Een workshop over contractbeheer en een workshop waarin op een aantal onderwerpen dieper wordt ingegaan.

Een tipje van de sluier….
Een aantal onderwerpen dat aan bod komt is: het verschil tussen resultaat- en inspanningsverplichtingen, verschillende soorten overeenkomsten waar een gemeente mee te maken heeft, de bevoegdheidsverdeling tussen college en raad bij het sluiten van contracten, looptijd en stilzwijgende verlenging, duur en beëindiging van een contract, aansprakelijkheid. . .

Door wie
Louise Martens (concernjurist gemeente Tholen)
Sandra Mollema (juridisch adviseur gemeente Moerdijk)

Duur en datum
volgt

Locatie
volgt

Aantal deelnemers
maximaal 20 deelnemers

Kosten
Deze training is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Mocht je op het laatste moment verhinderd zijn, dan kun je een collega laten deelnemen. Mocht er voor een gereserveerde plaats geen deelnemer verschijnen, dan zijn we helaas genoodzaakt om een bedrag van € 125, – in rekening te brengen.

Vragen?
Heb je nog vragen of specifieke vragen die je graag behandeld wilt hebben? Gebruik dan de mogelijkheid daartoe bij je inschrijving of zend een mail naar Peter Aalderink.

Inschrijven

Cursus Contractenrecht voor niet-juristen

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor deze training.

Schrijf je in via onderstaand
formulier
Sollicitatie

Persoonlijke gegevens

Kies een moment

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanmelding voor een training te verwerken.
Toon extra informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Ik heb gelezen en begrepen wat er met mijn persoonsgegevens wordt gedaan.