Academie dienst details

Een tikkie assertiever mag!

VOLGEBOEKT!
Assertief handelen heeft het midden tussen sub-assertief (passief) en agressief handelen.

Heb je ook wel eens dat je in bijvoorbeeld een vergadering eigenlijk iets wilt zeggen, maar het toch maar niet doet. Of dat je maar even je gedachten inslikt, voor de goede vrede of om conflicten te voorkomen. Dat je eigenlijk nooit nee durft te zeggen en vervolgens overladen wordt met te veel werk. Ofdat je altijd juist je punt goed helder maakt, maar merkt dat je vaak te ruw met anderen bent omgegaan.  

Assertief handelen heeft het midden tussen sub-assertief (passief) en agressief handelen. Het is dus niet zo dat je onbeschoft over iedereen heen walst, maar dat je communiceert met respect voor anderen en met behoud van respect voor jezelf. Je bent uit op een WIN-WIN- situatie, zowel op inhoud als op de relatie. En het mooie van assertief handelen is dat het goed voelt, dat je wint in zelfvertrouwen en respect voor jezelf. Het draagt bij aan je vitaliteit en maakt je blij. En blije mensen maken betere keuzes!  

Assertiviteit is geen persoonlijkheidskenmerk. Het is een vaardigheid en een vaardigheid kan je leren. Tijdens deze workshop verkennen we wat assertiviteit is en welke gedachten, gevoelens en gedrag daarbij helpend zijn. Het gaat over zelfvertrouwen, overtuigingen, houding, woordgebruik en over intonatie. Tijdens de workshop krijg je feedback, tips en kan je zien en ervaren hoe het is om assertief te handelen. Wees er bij! 

Door wie
Astrid van der Lee

Wanneer
dinsdag 10 november 2020 van 09.30 - 12.00 uur

Locatie
Online

Deelnemers
maximum 14 deelnemers

Kosten per deelnemer
Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Spelregels voor deelname
Je kunt je voor maximaal 2 activiteiten in het Workshopfestival inschrijven. Inschrijven is gratis maar niet vrijblijvend. Je aanmelding annuleren kan tot 7 dagen voor de workshop. Je kunt daarna zelf voor een vervanger zorgen, laat het ons dan wel even weten. Mocht er voor jouw gereserveerde plaats geen deelnemer verschijnen, dan zijn we helaas genoodzaakt om een bedrag van € 75, – in rekening te brengen.

Inschrijven

Een tikkie assertiever mag!

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor deze workshop.

Schrijf je in via onderstaand
formulier
Sollicitatie
Op dit moment is inschrijven voor dezeworkshop niet mogelijk.