Academie dienst details

Gemeenterecht voor niet-juristen

Inhoud

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die meer willen weten over werken bij een gemeentelijke organisatie en is vooral geschikt voor medewerkers die nog niet zo lang bij een gemeente in dienst zijn. Na deze training heb je meer inzicht in gang van zaken bij een gemeente. Je weet hoe de gemeentelijke organisatie eruit ziet en wie waarvoor verantwoordelijk is. De training is praktijkgericht en direct toepasbaar.

De training is niet bedoeld voor ervaren juristen.

Een tipje van de sluier….

Weet jij wat het betekent om te werken in een politiek – bestuurlijke omgeving? Wat is dualisme? Wat doen de gemeenteraad, het college en de burgemeester precies en waarvoor zijn zij verantwoordelijk? En hoe zit het met intergemeentelijke samenwerking? Als dit vragen zijn waar je graag een antwoord op hebt, dan zit je bij deze training goed. Ook wordt kort ingegaan op de gemeentelijke begrotingscyclus. We wisselen theorie af met herkenbare praktijkvoorbeelden. Vanzelfsprekend kun je  ook eigen casussen en vragen inbrengen.

Door wie

Anita van Alphen (jurist gemeente Oisterwijk)

Duur en datum

De training vindt plaats op

14 juni 2021 van 9:30 uur – 11:30 uur (online) Let op: deze training wordt gegeven in de vorm van een webinar. Er is daarom minder ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Kosten

Deze training is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Als je op het laatste moment verhinderd bent, dan kun je een collega laten deelnemen. Als er voor een gereserveerde plaats geen deelnemer verschijnt, dan zijn we helaas genoodzaakt om € 125,-- in rekening te brengen.

Aanmelden

Graag horen we uiterlijk  7 juni 2021 wie willen deelnemen. 

Heb je nog vragen over de inhoud van de training? Stuur dan een mail naar anita.vanalphen@oisterwijk.nl

Inschrijven

Gemeenterecht voor niet-juristen

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor deze training.

Schrijf je in via onderstaand
formulier
Sollicitatie
Op dit moment is inschrijven voor dezetraining niet mogelijk.