Academie dienst details

Basiscursus Trouwambtenaar

i.s.m. NCOD

De (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand is het visitekaartje van uw gemeente.

Voor het bruidspaar en hun gasten moet de huwelijksvoltrekking een onvergetelijk moment zijn. Van u als trouwambtenaar wordt tegenwoordig veel verwacht; een goede dosis humor, de ceremonie moet luchtig zijn, stijlvol en tegelijkertijd aan de juiste juridische regels voldoen. De training voor trouwambtenaren haakt aan bij de wensen die bruidsparen hebben.

Resultaat
Deskundigheid met betrekking tot vele (o.a. juridische) aspecten van een huwelijksvoltrekking of een geregistreerd partnerschap. Er is ruim aandacht voor gesprekstechnieken en presentatievaardigheden. Ook inspelen op onverwachte situaties en de nieuwste trends bij huwelijken zullen aan bod komen.

Doelgroep
(Buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand die belast zijn met het voltrekken van huwelijken resp. het tot stand brengen van geregistreerde partnerschappen. Maar ook zij die graag trouwambtenaar willen worden of een eenmalige benoeming gekregen hebben.

Programma
In de ochtend worden de juridische en theoretische aspecten die betrekking hebben op huwelijken en partnerschappen behandeld. Tevens wordt ingegaan op onverwachte situaties tijdens de ceremonie. Er is aandacht voor de laatste ontwikkelingen en de gevolgen voor de babs ten aanzien van de digitale burgerlijke stand. Daarbij is de identiteitsvaststelling een belangrijk onderdeel.

’s Middags wordt ingegaan op de ceremonie. Welke vragen stel je een bruidspaar en op welke manieren kun je dat doen. Hoe kun je creatief zijn in je ceremonie. We wisselen ervaringen en tips met elkaar.

Na deze basiscursus van één dag kunt u als trouwambtenaar zelfverzekerd de eerste ceremonie voltrekken en daar dan ook zelf van genieten!

Datum
20 oktober 2020 van 9:30 uur - 16:30 uur

Locatie
Etten-Leur

Aantal deelnemers
Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

Kosten
€ 300 per persoon

Inschrijven

Basiscursus Trouwambtenaar

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor dezeopleiding.

Schrijf je in via onderstaand
formulier
Sollicitatie
Op dit moment is inschrijven voor dezeopleiding niet mogelijk.