Alles over PuMa

Flexibele inzet van jonge professionals

Als PuMa zijn we graag in beweging en altijd opzoek naar avontuur. PuMa’s zijn tijdelijk in te huren door gemeenten/samenwerkingspartners aangesloten bij Mobiliteitscentrum regio West-Brabant. Door met een groep professionals door de hele regio te werken kunnen we bruggen bouwen tussen gemeenten en kennis uitwisselen. Na een opdracht blijft de kennis binnen de PuMa pool en gaat dus niet verloren buiten onze regio.
Als team creëren we dus meerwaarde voor verschillende gemeenten én voor regio West-Brabant. We doen graag ervaring op bij alle verschillende organisaties. Elke gemeente of organisatie is uniek met een eigen cultuur. Zo ontdekken we als Puma in korte tijd welke soort organisatie het beste bij ieder van ons past maar ook binnen welk werkveld we op ons best zijn. Allemaal met als doel het beste in onszelf én de aangesloten organisaties naar voren te halen. Bij PuMa krijgen jonge professionals de ruimte om te ontdekken en zichzelf optimaal te ontwikkelen.

1 (10)
MicrosoftTeams-image (1)

Ontstaan
Binnen onze aangesloten organisaties ontstaan regelmatig tijdelijke opdrachten. Om deze opdrachten te kunnen laten uitvoeren waren gemeenten en aangesloten organisaties vaak genoodzaakt extern op zoek te gaan naar professionals die de opdracht konden uitvoeren. Het gevolg hiervan is dat er veel personeel extern wordt ingehuurd. Het nadeel hiervan is dat de professional na voltooiing van de opdracht veelal de regio weer verlaat. Alle opgedane kennis verdwijnt dus ook. Dit werd door het Mobiliteitscentrum opgemerkt.

We wilden ervoor zorgen dat kennis binnen de regio blijft. Om dit probleem aan te pakken besloten we een flexpool op te richten met jonge professionals. Deze professionals kunnen via alle verschillende opdrachten binnen de regio een flinke dosis ervaring opdoen. Deze ervaring kan vervolgens bij de volgende opdrachten worden ingezet en uitgewisseld met de betreffende organisatie. Zo verrijken we de regio en is er altijd iemand beschikbaar voor tijdelijke opdrachten binnen jouw organisatie.

Postionering
PuMa heeft geen winstoogmerk. Via Mobiliteitscentrum en Regio West-Brabant leggen we verantwoording af aan alle aangesloten gemeenten/samenwerkingspartners in de regio.

Ondernemen als ambtenaar
PuMa is een zelf organiserend team. Dit houdt in dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze acquisitie, communicatie, P&O beleid, onze doorontwikkeling en financiën. We zijn dus enorm actief met ons concept bezig. Pionieren, resultaten behalen, door ontwikkelen en het creëren van draagvlak voor beslissingen, dat doen we. Al deze kwaliteiten zie je ook terug in onze opdrachten.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.