Opleidingen, trainingen en workshops

Opleidingen, trainingen en workshops

De Academie geeft medewerkers van de aangesloten organisaties in West-Brabant alle ruimte om zich te ontwikkelen en te ontplooien. Er is een gevarieerd pakket aan leergangen, opleidingen en trainingen, gericht op het verwerven van kennis en vaardigheden beschikbaar. Academie West-Brabant legt altijd de verbinding tussen praktijk en theorie.

Onze producten en diensten
In het keuzemenu links vind je het producten- en dienstenaanbod van Academie West-Brabant, aangeboden door het Mobiliteitscentrum regio West-Brabant. Alleen medewerkers van de 27 aangesloten regiogemeenten en van de samenwerkingsverbanden kunnen gebruik maken van deze producten en diensten.

Aanmelden – wat zijn de spelregels?
Je kunt je 24/7 inschrijven voor het openstaande leer- en ontwikkelaanbod. Je inschrijving annuleren kan tot 7 dagen voor aanvang van de training. Daarna vindt geen restitutie van de kosten meer plaats.

Voor de ‘gratis’ leeractiviteiten geldt dat als je hebt aangemeld, je ook naar de bijeenkomst gaat. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, kun je tot 2 dagen van te voren annuleren of kun je een vervanger in jouw plaats laten deelnemen. Mocht er op jouw aanmelding niemand verschijnen of bij annuleren binnen 2 dagen voor aanvang van de activiteit worden kosten in rekening gebracht.

De kosten voor het volgen van een opleiding aan de Academie zijn (meestal) voor je werkgever. Het is dus van belang dat je eerst toestemming vraagt aan je leidinggevende, voordat je je bij ons inschrijft.

Klik hier voor een overzicht van alle opleidingen, trainingen en workshops.

 


Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op via academie@west-brabant.eu

Training Beleid maken, beleid schrijven
“Naast allerlei praktische zaken, ben ik in mijn werk als personeelsadviseur bij de gemeente Goirle steeds meer bezig met het schrijven van stukken. Hierbij vroeg ik me regelmatig af of ik het op de goede manier deed. Heb ik zelf altijd vooraf duidelijk wat het doel is van een stuk? Haal ik de juiste informatie op en op welk moment doe ik dat? Zijn de stukken goed leesbaar?

In de zoektocht naar antwoorden op deze praktische vragen, kwam ik uit bij de training Beleid maken, beleid schrijven van de Academie West-Brabant in samenwerking met de Bestuursacademie. Gon Boers, de trainer, heeft ons in drie dagen meegenomen door het volledige beleidsproces. Van ‘in welke fase van de beleidscyclus zit je’, naar ‘heb je een goed afgebakende centrale vraag’ tot ‘is je taalgebruik duidelijk en toegankelijk’. Naast de theorie hebben we veel geoefend en eigen geschreven teksten samen besproken. Deze combinatie heeft voor mij zeker gewerkt.”
Medewerker gemeente Goirle | 06-03-2019