Opleidingen, trainingen & workshops

De Academie bestaat voor medewerkers van de aangesloten organisaties van Mobiliteitscentrum West-Brabant. Ons doel is om medewerkers de ruimte te geven zich te blijven ontwikkelen. Hierdoor is er een gevarieerd aanbod in opleidingen ontstaan. Dit alles is gericht op het verwerven van kennis en vaardigheden. Academie West-Brabant legt altijd de verbinding tussen praktijk en theorie. Zo kun jij nieuwe kennis blijven opdoen.

Onze opleidingen

In ons opleidingsaanbod vind je verschillende workshops en trainingen. Deze opleidingen gaan bijvoorbeeld over:

  • Vitaal werken
  • Stressvermindering
  • Hoe werkt de overheid
  • Hoe zet je jezelf op de kaart?
  • Werkgeluk
  • Sociale media

Uiteraard is er nog veel meer! Dus ben je benieuwd geworden? Bekijk dan het hele aanbod. Ben je zoekende naar een specifieke training voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Aanmelden voor opleidingen – wat zijn de spelregels?

Je kunt je 24/7 inschrijven voor het leer- en ontwikkelaanbod. Je inschrijving annuleren kan tot 7 dagen voor aanvang. Daarna vindt geen restitutie van de kosten meer plaats.

Voor de ‘gratis’ leeractiviteiten geldt het volgende: bij aanmelding ga je ook naar de bijeenkomst. Mocht je verhinderd zijn, kun je tot 2 dagen van te voren annuleren. Ook is het mogelijk een vervanger in jouw plaats te laten deelnemen. Mocht er op jouw aanmelding niemand verschijnen of annuleer je binnen 2 dagen? Dan worden kosten in rekening gebracht.

De kosten voor het volgen van een opleiding aan de Academie zijn (meestal) voor je werkgever. Het is dus van belang dat je eerst toestemming vraagt aan je leidinggevende, voordat je je bij ons inschrijft.

opleidingen

Training Beleid maken, beleid schrijven
“Naast allerlei praktische zaken, ben ik in mijn werk als personeelsadviseur bij de gemeente Goirle steeds meer bezig met het schrijven van stukken. Hierbij vroeg ik me regelmatig af of ik het op de goede manier deed. Heb ik zelf altijd vooraf duidelijk wat het doel is van een stuk? Haal ik de juiste informatie op en op welk moment doe ik dat? Zijn de stukken goed leesbaar?

In de zoektocht naar antwoorden op deze praktische vragen, kwam ik uit bij de training Beleid maken, beleid schrijven van de Academie West-Brabant in samenwerking met de Bestuursacademie. Gon Boers, de trainer, heeft ons in drie dagen meegenomen door het volledige beleidsproces. Van ‘in welke fase van de beleidscyclus zit je’, naar ‘heb je een goed afgebakende centrale vraag’ tot ‘is je taalgebruik duidelijk en toegankelijk’. Naast de theorie hebben we veel geoefend en eigen geschreven teksten samen besproken. Deze combinatie heeft voor mij zeker gewerkt.”
Medewerker gemeente Goirle | 06-03-2019