Selectieassessment

Voor wie?
Voor werkgevers die meer informatie over geschiktheid van een kandidaat willen hebben en daarmee een weloverwogen keuze kunnen maken voor de beste kandidaat.

Doel
De mate van geschiktheid van een sollicitant in kaart brengen.

Inhoud
Een selectieassessment vindt plaats in het kader van een sollicitatieprocedure. Dit type assessment brengt de mate van geschiktheid voor een functie of positie in kaart.

Naast harde functie-eisen, zoals bijvoorbeeld het intelligentieniveau, worden ook zachte functie-eisen zoals persoonlijkheid en communicatievaardigheden getest.

Tijdens de testdag wordt er gebruik gemaakt van verschillende instrumenten en methodieken om een helder beeld te krijgen van de capaciteiten,persoonlijkheidsstructuur en kwaliteiten van mensen. Dit assessment is een combinatie van verstandelijke capaciteitstesten, persoonlijkheidstesten, simulatieoefeningen en een interview met een psycholoog. Door de resultaten van deze testen zorgvuldig af te wegen tegen de functie- en/of loopbaaneisen, heeft de psycholoog antwoord op de vraag of het, voor zowel de kandidaat als voor de organisatie, raadzaam is dat de kandidaat de functie gaat vervullen.

Het Mobiliteitscentrum West-Brabant heeft contracten afgesloten met bureaus om de assessments uit te voeren. Hierbij is een psycholoog betrokken. Wij adviseren graag over de mogelijkheden en inzet van een bureau.

Kosten
Een offerte kan rechtstreeks bij de bureaus worden opgevraagd.

Duur
Een dag.

Contact
Tel: 06 – 25 32 00 96
Email: mobiliteitscentrum@west-brabant.eu