Ik ga mijn droombaan achterna!

Match! Cors Punt vertelt over zijn mobiliteitssprong

Talent aan het woord: Cors Punt vertelt over zijn mobiliteitssprong van wethouder bij gemeente Moerdijk naar accountmanager Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant bij gemeente Oosterhout.

 

 

Hoe kwam u in aanraking met het Mobiliteitscentrum West-Brabant?
“De politieke periode in de rol van wethouder is in een gewone doorloop tussen de verkiezingen ongeveer 4 jaar. Na die periode kan het gebeuren dat er een vervolg aan zit van nog een periode, maar het kan ook, zoals in mijn geval na de verkiezingen in 2014, stoppen. In dat geval moet je weer op zoek naar een nieuwe baan. Sommige wethouders hebben de mogelijkheid terug te keren in de betrekking die ze voorheen hadden. Ik had deze mogelijkheid niet waardoor ik aan het solliciteren kon beginnen. Als wethouder heb je vaak een breed netwerk opgebouwd en pols je daar of er mogelijkheden zijn, echter dat had niet direct een positief resultaat.

Ik was bekend met het Mobiliteitscentrum vanuit mijn werk als wethouder omdat zeker in het college hier met regelmaat over gesproken werd. Maar ik had niet direct de koppeling gelegd om als politiek ambtsdrager hier gebruik van te maken.”

Welke rol heeft het Mobiliteitscentrum in uw beweging van wethouder naar accountmanager gespeeld?
“Na enige tijd heb ik toch een afspraak gemaakt met Monique van Etten-Wiedemeijer – manager Mobiliteitscentrum West-Brabant. Wij hebben samen gezocht naar een passende vacature of rol die in het plaatje paste waar mijn ervaring en ambitie lag. Op een bepaald moment kwam er een vacature bij de gemeente Oosterhout vrij die zeker in mijn module paste.

Binnen de gemeente Oosterhout werd een ervaren accountmanager gevraagd voor het relatiebeheer naar de Omgevingsdienst met politieke sensitiviteit én ervaring op het gebied van beleid schrijven. Door de bemiddeling van het Mobiliteitscentrum kon ik meedoen binnen de sollicitatieprocedure. Na een intensief traject mocht ik de vacature gaan invullen. Inmiddels zit ik nu alweer enkele maanden, met hopelijk wederzijdse tevredenheid, in die rol bij de gemeente Oosterhout.”

Hoe ervaart u de beweging van een bestuurlijke functie naar een ambtelijke functie?
“Het werken in een andere gemeente geeft weer een nieuwe dimensie aan de kijk op gemeenteland. Je kunt opgedane ervaringen op gepaste wijze weer gebruiken.
Natuurlijk zit er verschil in een bestuurlijke rol en de ambtelijke functie. Het geeft nu juist weer nieuwe energie om vanuit een sturende rol weer zaken echt uit te voeren door op een andere wijze met collega’s om te gaan en zaken voor elkaar te krijgen.”

Wat biedt het Mobiliteitscentrum West-Brabant onze regio?
“Het Mobiliteitscentrum geeft als intermediair zowel gemeenten en waterschappen de kans om binnen deze ambtenarenbank van elkaar gebruik te maken van heel veel kennis en ervaring. Hierdoor wordt zowel werkgevers als ambtenaren de mogelijkheid gegeven om organisaties op te frissen én geeft het werknemers de kans van een nieuwe start.
Dus ik kan alleen maar aangeven dat het de moeite waard is om die uitdaging aan te gaan.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.