Mobiliteitsdienstverband

Mobiliteitsdienstverband

Een gemeentelijke herindeling of organisatiewijziging zorgt meestal voor spanningen in de organisatie. Vindt iedereen weer een werkplek die bij hem past of is de tijd aangebroken om weer eens verder te kijken. Het mobiliteitsdienstverband kan daar wellicht bij helpen.

Wat is een mobiliteitsdienstverband?

Bij een mobiliteitsdienstverband gaat de medewerker uit dienst bij uw organisatie en treedt in dienst bij één van de samenwerkingspartners. De arbeidsvoorwaarden zijn identiek of gelijkwaardig aan die bij u, inclusief eventuele ABP-pensioenopbouw. Onder deze zekerheid krijgt de medewerker alle ruimte om zich te focussen op een nieuwe carrière stap. Alles onder begeleiding van onze eigen gecertificeerde regionale loopbaanadviseurs
en -coaches.

Het Mobiliteitsdienstverband biedt uw medewerkers dus de zekerheid van een dienstverband en de ruimte om te ontdekken welke richting het meest kansrijk en interessant voor hen is.

“Het mobiliteitsdienstverband stelt werkgever en werknemer in staat om de banden op een nette manier te verbreken.”

U bespaart op uw eigen risico

Door overdracht van het werkgeverschap aan één van de samenwerkingspartners via het mobiliteitsdienstverband, krijgt u van tevoren inzicht in de opbrengst van uw investering. De kosten voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst worden namelijk vooraf vastgesteld. Hierbij loopt u geen procesrisico en vrijwaart u zich van boven- en nawettelijke WW-aanspraken.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met het Mobiliteitscentrum West-Brabant via een e-mail naar mobiliteitscentrum@west-brabant.eu of bel naar 06 – 25 32 00 96.