Deelnemer over het ontwikkeladvies 45+

Het Mobiliteitscentrum is druk doende met de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies 45 plus’. De regeling is in het leven geroepen om 45 plussers hun loopbaan te laten reflecteren. En waar nodig meer regie op hun loopbaan te nemen. Doel is om toekomstige langdurige werkloosheid te verkleinen.

Ervaring Loopbaancoach en deelnemers

Rini Nieuwkamer (loopbaancoach): ”Ik zie deze regeling als een cadeautje wat je niet mag laten liggen. Zónder toestemming van jouw organisatie is er de mogelijkheid je loopbaan tegen het licht te houden. Dit doen we in 2 á 3 gesprekken (totaal max 4,5 contacturen). Drijfveren, kwaliteiten, belangrijke loopbaanwaarden, energiegevers en ook de ontwikkelingen / kansen op de arbeidsmarkt worden bekeken. Dit alles afhankelijk van wat jouw concrete vraag is.”

De ervaringen zijn van beide kanten erg positief. De coach legt in een beperkt aantal uren een concreet ontwikkelplan neer, waarmee de deelnemer aan de slag kan. Deelnemers ervaren de trajecten als “erg waardevol”, “goed om kritisch naar mezelf te moeten kijken”, “ik weet nu weer wat écht belangrijk voor mij is en waar ik energie van krijg” en “hier kan ik de komende tijd weer verder mee, dit duwtje had ik net nodig.”

Eén van de deelnemers aan het woord

”Omdat ik redelijk kort voor mijn pensioen zit, heb ik mijzelf de belofte gedaan deze periode zo goed, leuk en uitdagend mogelijk in te vullen. Zo heb ik op privégebied een deskundige in de arm genomen die mij helpt op het gebied van voeding en sport. Via mijn werkgever heb ik gebruik gemaakt van het product ‘Ontwikkeladvies 45 plussers’. In drie intensieve gesprekken en met het opgegeven huiswerk heb ik een beeld gekregen van waar ik sta én waarvoor ik sta. Vooral dat laatste is soms goed om dat weer helder voor ogen te hebben. Daarnaast zijn mijn gedachtenspinsels voor mijn (werk)toekomst in de gesprekken verder uitgediept.
De gesprekken hebben mij geholpen verdere invulling te geven aan de voor mij belangrijke levens- en werkwaarden. We staan soms op een kruising en weten even niet welke kant we op willen of welke mogelijkheden er (nog) zijn. Ik zeg, maak gebruik van het ‘Ontwikkeladvies 45+’ om jezelf weer op weg te helpen!”

Klik hier voor meer informatie.