Maximaal aantal gratis ontwikkeladviezen bereikt

Maximaal aantal gratis ontwikkeladviezen bereikt

Tot onze spijt heeft het ministerie van SZW laten weten dat veel sneller dan verwacht het maximum aantal registraties voor het gratis ontwikkeladvies is bereikt. In de tijdsspanne van één maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd. Hiermee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid kan bekostigen.

Ik heb me aangemeld voor gratis ontwikkeladvies. Wat betekent dit voor mij?
Wel gratis Ontwikkeladvies in 2020
Als je jouw aanvraag en de benodigde formulieren tijdig en compleet hebt ingediend, dan heeft dit geresulteerd in een bevestigde aanmelding bij het ministerie van SWZ. In dat geval kunnen we het gratis Ontwikkeltraject starten. De betreffende kandidaten zijn hierover persoonlijk geïnformeerd door de loopbaanadviseurs.

Geen gratis Ontwikkeladvies in 2020
Onze loopbaanadviseurs nemen persoonlijk contact op met iedereen die zich bij ons heeft aangemeld, maar niet meer in aanmerking komen voor een gratis loopbaanadvies in 2020. Tijdens dit gesprek bespreken we welke opties er voor deze kandidaat zijn om met zijn/haar loopbaanvraag aan de slag te kunnen.

Ik ben geïnteresseerd in een loopbaanadvies. Wat is er mogelijk?
De vraag naar ontwikkeladviezen overtreft al onze verwachtingen. Het blijkt dat veel mensen het fijn vinden als iemand met hen meedenkt over hun mogelijkheden op de huidige, veranderende arbeidsmarkt.

We onderscheiden, gezien de stop op de subsidieregeling, drie alternatieve mogelijkheden:

 1. Toch een Ontwikkeladvies in 2020

  • Vanuit investering werkgever in loopbaanontwikkeling medewerker
  • Vanuit eigen investering medewerker in loopbaanontwikkeling vanuit bijvoorbeeld zijn/haar persoonlijk IKB- budget

  De investering bedraagt € 700,- . Dit tarief is inclusief een Arbeidsmarktscan, vier uren coachgesprek, ontwikkelplan en loopbaanadvies. Neem hiervoor contact op via mobiliteitscentrum@west-brabant.eu

 2. Ander loopbaan- of mobiliteitstraject in 2020
  Bij elk traject staat de coachvraag van de medewerker centraal. Van daaruit kan samen met de adviseur besproken worden welk traject voor jouw vraagstuk het meest passend is. Je bent van harte welkom voor een intakegesprek. Neem hiervoor contact op via mobiliteitscentrum@west-brabant.eu
 3. Ontwikkeladvies in 2021 (vanuit de nog vast te stellen nieuwe subsidieregeling)
  Bij de presentatie van het steun- en herstelpakket afgelopen week is bekend geworden dat het kabinet in 2021 extra geld uittrekt om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt. Er komt geld vrij voor onder meer scholing en ontwikkeladviezen. Er wordt nu gekeken hoe dat precies in zijn werk zal gaan.

Met de alternatieve mogelijkheden hopen wij een passende aanbieding te kunnen doen aan alle deelnemers die zich hebben aangemeld.

 

 

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.