Ontwikkeladvies voor iedereen

In navolging op het succesvolle Ontwikkeladvies 45+ kunnen alle medewerkers van onze aangesloten organisaties kosteloos een ontwikkeltraject volgen. Dit kan per 1 augustus bij een van onze gekwalificeerde loopbaanadviseurs.

Daarmee krijg je zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis zijn. Ook kunnen onze loopbaanadviseurs je ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Wat houdt dit in?
– Inzicht in jouw ontwikkel- en loopbaankansen
– Loopbaangesprekken te verdelen over 4 uur
– Een arbeidsmarktscan
– Praktische handvatten om direct aan de slag te gaan

Onderdeel van ‘NL Leert Door’
Het doel van ‘NL Leert Door’ is om de gevolgen van de crisis te verzachten. Door mensen te ondersteunen om zich te (her)oriënteren op hun actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het is goed om te zien dat er juist ook in deze tijd veel inzet is op scholing en ondersteuning van sociale partners, O&O fondsen en regionale samenwerkingsverbanden. Dit pakket aan maatregelen is hieraan ondersteunend en aanvullend. Het kan met cofinanciering van genoemde partijen ook worden ingezet als vliegwiel voor meer omvangrijke (om)scholing.

Hoofdlijnen regeling ‘NL Leert Door’ met inzet van ontwikkeladvies
Normaal moet je voordat je aan scholing begint, hebben nagedacht over hoe je de toekomst voor je ziet. Waar liggen de mogelijkheden, waar zijn vacatures of is ondernemerschap een optie, en hoe zijn zij daarop voorbereid? Voor een deel van de mensen is het vanzelfsprekend om daar mee bezig te zijn. Maar voor een ander deel is het lastiger om daar tijdig over na te denken en tot handelen over te gaan. Om hen te ondersteunen, stelt het kabinet dus deze ontwikkeladviezen kosteloos beschikbaar. Deelnemers volgen een traject bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur.

Aanmelden?
Goed om te weten : Het kost je niets en je hebt géén toestemming nodig van je werkgever.

Ben jij werkzaam bij een van onze aangesloten organisaties? Laat deze kans niet schieten en meld je aan voor dit kosteloze ontwikkeladvies! Stuur een mailtje naar mobiliteitscentrum@west-brabant.eu met je naam en telefoonnummer onder vermelding van “Ontwikkeladvies”. Of bel naar (076) 502 7272. Er wordt ná 20 augustus contact met je opgenomen.