Project DigiDuurzaam van het A+O Fonds!

Het A+O Fonds Gemeenten is op zoek naar gemeenten die mee willen doen aan het pilot-project DigiDuurzaam. Het project wordt gesubsidieerd door ESF en het A+O Fonds. Het project wordt in clusters van 3 gemeenten uitgevoerd. Aanmelden kan via academie@west-brabant.eu.
DigiDuurzaam
Door de digitale transformatie verandert het werk bij gemeenten. Taken en werkzaamheden veranderen of verdwijnen en nieuwe taken en werkzaamheden verschijnen. Van medewerkers worden nieuwe en andere competenties gevraagd. Om hun duurzame inzetbaarheid te behouden moeten alle medewerkers een flinke inspanning leveren. Dit vraagt onder andere om bewustwording, urgentiebesef en de wil en mogelijkheid om te leren en te ontwikkelen. Hiervoor ontwikkelde A&O fonds Gemeenten het project DigiDuurzaam.
 
Ondersteuning A&O fonds Gemeenten via project DigiDuurzaam
A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten om de bewustwording en ontwikkeling van medewerkers te versterken. Het project DigiDuurzaam richt zich specifiek op medewerkers in administratieve functies met veel routinematige werkzaamheden. Deze functies zijn al volop aan het veranderen door de digitalisering. In regionale (pilot) projecten worden zowel de gemeentelijke medewerkers als hun leidinggevenden en HR-partner betrokken.
  • Landelijk project met 10 regionale programma’s voor 400 medewerkers
  • Per regio doen 3 gemeenten, 40 medewerkers en hun leidinggevenden mee
  • Start regionale programma’s eind 2019 – begin 2020
  • Doorlooptijd van een regionaal programma is circa 6 maanden
  • Landelijke afsluiting van het project met alle betrokkenen in 2021
Programma voor medewerkers
1.       Programma van 3 dagen met doorlooptijd van 3 maanden:
D​​ag 1: gezamenlijke start met leidinggevenden en presentatie over Digitale Transformatie en de  ​veranderingen in het werk. Daarna activiteiten voor medewerkers die ondersteunen bij verkennen veranderingen, nadenken over leren en ontwikkelen, en herkennen van talenten.

Dag 2: act​iviteiten voor medewerkers die ondersteunen bij verkennen veranderingen, ervaring opdoen met leren en ontwikkelen, en herkennen en inzetten van eigen talenten.

Dag 3: ​activiteiten voor medewerkers die ondersteunen bij verkennen veranderingen, ervaring opdoen met leren en ontwikkelen, en herkennen en inzetten van eigen talenten. Gezamenlijke afsluiting van traject met leidinggevenden.

2.       Gesprek met leidinggevende over ontwikkelplan komende jaar.
Programma voor leidinggevenden
  1. ​​​​Regionale Kick Off voor de deelnemende gemeenten (GS, directie, management, HR, ICT/IV, OR) met presentaties en ronde tafelgesprekken over de Digitale transformatie bij gemeenten, en Leren en ontwikkelen.
  2. Bijeenkomst voor betrokken leidinggevenden (evt met HR): kennismaken, bespreken programma en rol van de leidinggevende. NB: deze bijeenkomst vindt aansluitend aan de Kick Off plaats.
  3. Begeleiding van A&O fonds bij uitnodigen en informeren van medewerkers, met oa uitnodigingen/flyers voor medewerkers en community platform.
  4. Bijeenkomst leidinggevenden (evt met HR) nadat medewerkers hun traject hebben afgesloten en gesprek met leidinggevenden hebben gehad.
  5. Deelname community platform van DigiDuurzaam

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.