Loopbaanadviseurs

Loopbaanadviseur René de Clercq

Rene de Clercq - half

In mijn gesprekken met mijn cliënten streef ik ernaar een sfeer te creëren waarin vooral vertrouwen en veiligheid ontstaat. Vertrouwen is in mijn ogen de basis om tot een goede coaching te komen. Veiligheid is essentieel om je te kunnen openen en tot de kern te komen.

Coaching is voor mij soms een luisterend oor bieden, soms een spiegel voorhouden, soms confronterend, soms adviserend, maar altijd verbindend.  Vanuit mijn oprechte interesse in jou, gaan we samen op zoek naar het passend antwoord op jouw (loopbaan)vraag!

Van collega’s en cliënten krijg ik feedback in de vorm van begrippen als:

– Inspirerend, inventief en ingenieus
– Flexibel en spontaan
– Vernieuwend, creatief en open
– Gefocust, doelgericht
– Altijd zoekend naar een betere aanpak
– Methodisch
– Graag bereid anderen te helpen en zorgzaam
– Weet verschillen op waarde te schatten
– Uitbundig, enthousiast en energiek

Opleiding en certificering 

  • Post-HBO Coach voor Loopbaan- en Persoonlijke ontwikkeling
  • HBO Personeelsmanagement
  • Verschillende trainingen op het gebied van HRM instrumenten en Loopbaancoaching
  • Aangesloten bij de NOLOC beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals

Wil je meer weten over mij? Kijk dan ook eens op mijn LinkedInpagina.

Loopbaanadviseur Sandra Braam

Ik stel mezelf graag aan je voor. Mijn naam is Sandra Braam. Ik woon aan zee in het dorpje Stellendam (Zuid-Holland) en ik ben getrouwd met Rutger. Rutger is ambachtelijk meubelmaker en samen zijn we de trotse ouders van Lucas, Machteld en Hidde. Sinds 1 maart 2018 werk ik als Loopbaancoach/trainer bij het Mobiliteitscentrum West-Brabant.

Mijn passie voor mens & werk is ontstaan door mijn nieuwsgierigheid naar de betekenis die mensen aan hun werk geven. Er zijn zoveel manieren waarop mensen in hun levensonderhoud voorzien. Ik ben benieuwd hoe jij gemotiveerd raakt en hoe werken bijdraagt aan jouw levensgeluk en aan de resultaten van je team en je organisatie.

In mijn loopbaan als HR-adviseur, trainer en coach heb ik ervaren wat het met mensen doet als zij op de verkeerde plek werken. Ook ervaar ik wat het mensen brengt als zij werken vanuit een focus op het vinden, verkennen en inzetten van hun talenten. Daar krijg je simpelweg blije mensen van en dat geeft als vanzelf beweging en waardevolle resultaten.

Ik zie het als mijn persoonlijke missie om mens en werk op een waardevolle manier, gericht op talent en motivatie, aan elkaar te verbinden.

Wat doe ik?
Je (loopbaan)ontwikkeling onderzoeken we vanuit de overtuiging dat doen de beste manier van denken is. Mijn visie op coaching is ontstaan vanuit mijn overtuiging dat het gebruiken van kwaliteiten van mensen als een vliegwiel werkt voor hun ontwikkeling. Ik coach, train en adviseer mensen met de inzet om het beste van zichzelf te ontdekken (See), te voelen (Feel) en vooral de stap te zetten gericht in beweging te komen (ACT).

Ik maak de gewenste verandering graag persoonlijk, concreet en doelgericht. Wat vraagt nu je aandacht? Waaraan wil je groeien? Wat drijft jou? Wat is jouw unieke levensverhaal? Wat geeft je energie? Wat wil je behouden en waar wil je vanaf? Wanneer ben jij de beste versie van jezelf? ​Wat heb je nodig? Met welk resultaat ben jij tevreden? En wat ga je concreet doen?

Ik vind het belangrijk dat je zelf kiest voor coaching, omdat je dan gemotiveerd bent om ervoor te gaan en wezenlijk iets zal bereiken. Persoonlijke ontwikkeling vraagt van jou om je harT te openen en daar is lef voor nodig. Daarnaast kies je ervoor om tijdens het coachtraject zelf harD te werken aan je ontwikkeling.

Mijn werkwijze is altijd vanuit vertrouwen. Ik ben open over mijn eigen (levens)lessen en durf mezelf kwetsbaar op te stellen. Mijn coachstijl is motiverend, tactvol, eerlijk spiegelend, praktisch, concreet en doelgericht.

Specialisme
Coaching: Persoonlijke- en loopbaanontwikkeling voor individuen
Trainingen: Loopbaanontwikkeling, Feedback geven en ontvangen, Teamontwikkeling
DISC gedragsanalyses: Als je weet wat je drijfveren (WHY), je denkstijlen (HOW) en je voorkeursgedragsstijlen (WHAT) zijn, dan kun je bewust je eigen reactie kiezen in elke situatie.

Opleiding en ervaring
Mijn ervaring als (loopbaan)coach, trainer en HR Professional heb ik opgedaan vanuit mijn dienstverbanden en vanuit mijn zzp-onderneming TACT Coaching.

Opleidingen
– 
Accreditatie Online Talent Manager
– Accreditatie Core Quadrant trainer, Daniel Ofman
– Accreditatie DISC trainer/coach, DISC Factor, Persoonlijkheids- en Gedragsanalyse, Denkstijlen en Drijfveren, certificaten DISC 3D-analyses
– Arbeids- en organisatiepsychologie, Post HBO diploma, ICM opleidingen & trainingen, Gedragswetenschap in relatie tot prestaties individu, team en organisatie
– Leiderschaps-en Talentontwikkeling, Zeelenberg & VinNDT, Persoonlijk leiderschap- en talentontwikkeling, Onderzoeksopdracht: HarT werken en HarD werken als paradoxaal duo
– Masterclass professioneel Coachen, Post HBO diploma, Avans+ ,Professionele Coaching en Talentontwikkeling,  Afstudeeropdracht: Intrinsieke motivatie, inzet en mobiliteit
– Mastermodule Human Development, Schouten en Nelissen University
Motivatie en leren in organisaties, Psychologie, Personeelsmanagement, Werving en Selectie en Assessment, Diversiteitsbeleid, Vitaliteitsbeleid
– Personeel & Arbeid, HBO diploma, Hogeschool Rotterdam & Omstreken
Afstudeerrichting: Opleiding, Vorming en Training

Trainingen
– Trainersvaardigheden, Orange8
– Training tot professioneel trainer, Mobiliteitscentrum Regio West-Brabant en Innergie
– Persoonlijke effectiviteit, Schouten en Nelissen
– Incompany trainingen, o.a.: “getting things done”, storytelling, onderhandelen en conflicthantering, werkdruk, adviesvaardigheden, competentiemanagement, selectiegesprekken, beoordelings-, functionerings- en persoonlijke ontwikkelgesprekken, verzuimadvisering

Loopbaanadviseur Rini Nieuwkamer

Ik ben Rini Nieuwkamer, werkzaam bij het Mobiliteitscentrum West-Brabant en heb daarnaast een praktijk in sport- en ontspanningsmassage. Ook masseer ik ruim 10 jaar als bedrijfsmasseur/ stoelmasseur binnen gemeente Moerdijk. In deze 20 jaar heb ik ervaren dat ik mensen door de massage in beweging breng. Door mezelf open te stellen, interesse te tonen, aandacht en vertrouwen te geven, kreeg ik dit terug en namen mensen mij in vertrouwen. De trigger om de opleiding loopbaancoaching/coach persoonlijke ontwikkeling te volgen, kwam door de beweging die ik zag bij de mensen die ik masseerde en door onbewust de juiste vragen te stellen. Het paste bij mij en voelde goed waardoor ik verder wilde groeien, zodat ik de juiste methodieken en instrumenten bewust kon gaan toepassen.

De opleiding is recent afgerond, maar de ervaring om mensen in beweging te brengen is ruim 20 jaar een natuurlijk onderdeel van mij. In mijn functie als teamleider Zorg & Jeugd heb ik veel ervaring op mogen doen in coaching en ben ik voortdurend bezig met de ontwikkeling en groei van mijn medewerkers. Deze ervaring heeft mij ook geleerd dat je pas kunt groeien en ontwikkelen wanneer je lichaam en geest in balans zijn.

Ik heb gekozen om mijn passie te volgen en dit als beroep uit te gaan voeren. Een grote stap uit mijn comfortzone, maar een stap met een boost aan energie en gevoel van vrijheid.

Ik gun iedereen dit gevoel en wil graag een bijdrage leveren om dit te bereiken.

Wat doe ik?
In doelgerichte, actieve gesprekken brengen we jouw drijfveren, kwaliteiten, energizers, gemaakte keuzes en eventuele belemmeringen in beeld. Hierdoor word je steeds meer bewust. Beweging is het gevolg!

Hoe doe ik dit? Door mezelf open te stellen, te luisteren, vragen te stellen en doelgerichte opdrachten!

Specialisme
– Coaching persoonlijke ontwikkeling
– Loopbaancoaching / -begeleiding
– Bedrijfs-/stoelmassages

Opleiding en ervaring
– Post HBO Loopbaancoach/coach persoonlijke ontwikkeling (Annet Brinkhuis Opleidingen) (Noloc gecertificeerd)
– Professioneel coach (ICM) (EQA-erkend)
– Coach Getting Things Done (new timemanagement)
– Verandermanagement (ICM)
– Post HBO Arbeids- en organisatiepsychologie (ICM)
– Leergang leiderschap en coaching (ICM)
– Touch Pro stoelmassage -Sport- en ontspanningsmassage/sportverzorging
– Certificering DISC (persoonlijkheids- en gedragsanalyse)
– Certificering Online Talent Manager

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.