Het juiste talent op de juiste plek!

De werkgevers

De samenwerking tussen 19 gemeenten en de samenwerkingsverbanden biedt vele kansen voor jouw carrière. Je deelt kennis en ervaring met een grote groep collega’s uit de regio. Daardoor kun jij jouw talenten breed inzetten en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Maak kennis met onze gemeenten en samenwerkingsverbanden en klik op een cijfer in de regiokaart voor meer informatie.

1 – Tholen

tholenTholen is een moderne Zeeuwse plattelandsgemeente van ruim 25.000 inwoners. Een gemeente die groeit. in woningen en in economie. Steeds meer bedrijven vestigen zich in Tholen. Hoewel Tholen van oudsher een agrarische gemeente is met vooral land- en tuinbouwbedrijven en deze sectoren belangrijk zijn en blijven, nemen andere sectoren in de Thoolse economie toe zoals industrie, dienstverlening, detailhandel, horeca en recreatie. Tholen ligt gunstig direct grenzend aan westelijk Noord-Brabant, onder de rook van de Randstad en nabij Antwerpen.

2 – Steenbergen

gemeente steenbergenDe gemeente Steenbergen ligt tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen en is in oppervlakte de tweede grootste gemeente in Noord-Brabant. De gemeente heeft ruim 23.000 inwoners verdeeld over de zes kernen Welberg, De Heen Dinteloord, Kruisland Nieuw-Vossemeer en Steenbergen, elk met een eigen karakter. Van oorsprong heeft de gemeente een agrarisch karakter, met daarnaast in de kernen Dinteloord en Steenbergen veel industrie en detailhandel.

3 – Bergen op Zoom      logo-gemeente-bergen-op-zoom

De stad Bergen op Zoom is een vestingstad, gelegen op de Brabantse Wal, op de overgang van land en zee, zand en klei, hoog en laag. Het is een compacte stad met een historische kern, omgeven door water, bos en heide. Het dorp Halsteren en de kernen Lepelstraat en Heimolen vormen samen de woonkernen in het landelijk gebied van de gemeente Bergen op Zoom. De unieke ligging tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen en een rijke cultuurhistorie zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeente. Bergen op Zoom kent een goede ontsluiting op de landelijke infrastructuur.

4 – Woensdrecht

logo-gemeente-woensdrecht

Woensdrecht, ‘de groene gemeente op de Brabantse Wal’, ligt in een fascinerend
landschap met een bijzondere verscheidenheid aan planten, dieren en
cultuurhistorische bezienswaardigheden. Strategisch gelegen in “de gouden
delta”.  Deze strategische ligging aan de A58/A4 ten opzichte van Rotterdam,
Vlissingen en Antwerpen biedt een scala aan mogelijkheden. In de gemeente
Woensdrecht zijn een groot aantal economische bedrijfstakken vertegenwoordigd.

5 – Roosendaal

logo-gemeente-roosendaal

Roosendaal is in veel opzichten het hart van West-Brabant. Deze gemeente bestaat uit de centrum-stad Roosendaal en de dorpen Wouw, Wouwse Plantage, Moerstraten, Heerle en Nispen. Samen herbergen deze kernen ongeveer 75.000 inwoners. Er is veel bedrijvigheid, het is hier prettig wonen en alle mogelijke voorzieningen zijn bij de hand. En dat alles in een groene, natuurrijke omgeving. De Roosendaalse binnenstad is hét regionale winkelhart. Drie overdekte winkelcentra en een aantrekkelijke en gezellige binnenstad zorgen voor een aangenaam winkelklimaat.

6 – Moerdijk

logo-gemeente-moerdijk

De gemeente Moerdijk telt 36.752 inwoners. Qua grondoppervlak is het echter de grootste gemeente van Noord-Brabant. Wie Moerdijk hoort, denkt aan industrie en bedrijvigheid. En terecht. Met de bedrijventerreinen Moerdijk als zeehaven, Dintelmond voor de binnenvaart en een twaalftal lokale bedrijventerreinen biedt de gemeente veel ruimte aan ondernemers. Maar Moerdijk heeft meer! De woonkernen ademen een sfeer van kleinstedelijkheid en landelijke rust. En de agrarische gemeenschap is ruim vertegenwoordigd in een omvangrijk buitengebied met weidse landschappen en indrukwekkende vergezichten over akkers en graslanden.

7 – Halderberge

Halderberge

Deze West-Brabantse gemeente telt 30.000 inwoners en heeft vijf kernen: Bosschenhoofd, Hoeven, Oud Gastel, Oudenbosch en Stampersgat. Halderberge ligt centraal tussen Breda, Rotterdam en Antwerpen en is een gemeente in ontwikkeling met veel bedrijvigheid. De gemeente heeft een grote verscheidenheid aan inwoners en aan activiteiten. Als toerist of recreant kunt u binnen de gemeentegrenzen naar hartelust genieten van natuur, cultuur, attracties en musea. Voor ondernemers is Halderberge een fijne vestigingsgemeente en als inwoner een prettige omgeving om in te wonen, werken en recreëren.

8 – Rucphen

logo-rucphen-2011

Waar kun je nog…
– genieten van de rust en de ruimte?
– struinen langs bos en heide?
– onbekommerd opgroeien?
– sportief actief zijn?
– wn waar wordt je als klant nog vriendelijk geholpen?

Dat is Puur Rucphen!
Puur Rucphen is het promotionele label van de gemeente Rucphen. Rucphen telt 22.500 inwoners en bestaat uit vijf kerkdorpen. In de gemeente vind je nog het authentieke Brabantse leven met daarbij de rust en de ruimte. Naast het authentieke karakter vind je het pure ook terug in de persoonlijke dienstverlening en aandacht voor elkaar. Daarbij is de gemeente volop in ontwikkeling. Belangrijke mijlpaal in deze ontwikkeling is de bouw van een nieuw gemeentehuis in combinatie met een dienstverleningscentrum in De Binnentuin, centraal gelegen tussen de drie grootste kernen. De persoonlijke aandacht voor elkaar vind je ook terug in de bedrijfscultuur. De medewerkers in Rucphen zijn prima gemotiveerd en werken goed onderling samen.

9 – Zundert

logo-gemeente-zundert

Op korte afstand van de Belgische grens ligt de West-Brabantse gemeente Zundert, bestaande uit de dorpen Zundert, Rijsbergen, Achtmaal, Klein Zundert en Wernhout. Zundert is vanuit Zeeland, Brabant én vanuit de zuidelijke Randstand goed te bereiken. De gemeente Zundert, die ruim 20.000 inwoners telt, is rijk aan cultuur en natuur. Hebben we het over cultuur, dan noemen we uiteraard Vincent van Gogh, de beroemde schilder die in onze gemeente geboren werd. Op zijn geboortegrond staat nu het Van Gogh Huis, met daarin een museum, een ruimte voor wisselexposities en een restaurant. Cultuur betekent ook het Bloemencorso, het grootste dahliacorso van Europa, dat ieder jaar vele tienduizenden bezoekers trekt.

10 – Etten-Leur

Etten-Leur is een gemeente met meer dan 40.000 inwoners. Met een geheel nieuw stadshart met zo’n 200 winkels en horecazaken trekt Etten-Leur dagelijks duizenden mensen uit de eigen omgeving en uit de regio West-Brabant. De nieuwbouwwijken, een 350 ha groot bedrijventerrein, agrarische en natuurgebieden geven de gemeente Etten-Leur een afwisselend en uitdagend takenpakket.

11 – Drimmelen

logo_drimmelen

De gemeente Drimmelen is de voortuin van Nationaal Park de Biesbosch in West-Brabant. De zes kernen – Drimmelen, Made, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Terheijden en Wagenberg – liggen in een typisch land- en tuinbouwgebied, waarin natuur en recreatie sterk zijn vertegenwoordigd. In Drimmelen bevindt zich de grootste uitgegraven jachthaven van Europa. Terheijden en Lage Zwaluwe hebben een gezellige dorpshaven en van Terheijden naar Lage Zwaluwe loopt een cultuurhistorisch dijklint. Watersporters, fietsers en wandelaars komen hier dus ruimschoots aan hun trekken.

12 – Breda

gem_breda

De wereld om ons heen is niet meer dezelfde als 10 jaar geleden. Er zijn zoveel communicatiemiddelen dat daardoor de manier en de snelheid van communiceren veranderd is. ‘Zenders’ en ‘ontvangers’ worden vervangen door ‘gebruikers’. Burgers willen niet langer alleen geïnformeerd worden, maar ook participeren en meedoen. Het Bredase bestuur dicht de communicatie met de inwoners een belangrijke plaats toe. De communicatie moet beter, opener en dichter bij mensen plaatsvinden.

13 – ABG Gemeenten

logo-gemeente-oosterhout

De ABG-organisatie levert vanaf 1 januari 2016 alle producten en diensten voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Samen met de drie gemeentebesturen zorgen wij ervoor dat de producten en diensten zijn afgestemd op de lokale behoefte van inwoners, bedrijven en belangenverenigingen.

De ABG-organisatie staat voor: persoonlijk en betekenisvol contact met dienstverlening per dorpskern.
We zijn modern en duurzaam en willen samenwerken, een betrouwbare partner zijn en investeren in een goede relatie. Ons motto is ´samen zijn we sterk´. De ABG- organisatie telt vier domeinen en een stafafdeling. De vier domeinen zijn: Klant, Fysiek, Sociaal en Ondersteunend.

14 – Oosterhout

logo-gemeente-oosterhout

Oosterhout, ‘familiestad’, ligt in West-Brabant (op de grens met Midden-Brabant) en is een middelgrote gemeente. Er wonen ruim 54.000 inwoners in ruim 23.000 woningen. De gemeente bestaat uit de stad Oosterhout en drie kerkdorpen: Den Hout, Oosteind en Dorst. Oosterhout is gunstig gelegen aan twee autosnelwegen, de A27 en de A59, en is ook per water (Wilhelminakanaal) en goederenspoor bereikbaar. Vandaar dat de gemeente een belangrijke economische functie heeft en ruim 3.500 bedrijven telt. Naast de vele woningen en bedrijfsgebouwen kent Oosterhout ook fraaie historische panden, monumentale gebouwen en kunstwerken.

15 – Geertruidenberg

geertruidenberg-logo-kleur

Oog en oor voor inwoners, bedrijven en bezoekers. Dat heeft de gemeente Geertruidenberg. De vestingstad Geertruidenberg die je het verleden laat proeven; Raamsdonk als hechte rustieke agrarische kern met karakteristieke Langstraat boerderijen en Raamsdonksveer als een dynamisch uit de kluiten gewassen dorp met meer dan gemiddelde voorzieningen en een bedrijventerrein dat logistiek centraal gelegen is tussen de snelwegen A59 en A27. De drie kernen Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer, met in totaal bijna 21.000 inwoners, vormen samen één gemeente met een scala aan toeristische en recreatieve mogelijkheden. Dat is de gemeente Geertruidenberg.

16 – Werkendam

logo_werkendamDe gemeente Werkendam kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan identiteiten tussen de 5 kernen. Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank en Dussen hebben een eigentijds gezicht en een eigen karakter. Werkendam heeft de grootste binnenvaarthaven van Nederland. Het bekende recreatiegebied de Biesbosch ligt voor een groot deel op Werkendams grondgebied. Samen met onder andere de forten van de Hollandse Waterlinie, het kasteel Dussen en de prachtige landerijen biedt de omgeving de toerist en recreant vele mogelijkheden. Met als missie: ‘Hart voor de samenleving, oog voor resultaat’ streeft  de organisatie naar optimale dienstverlening voor inwoners en bedrijven.

17 – Woudrichem

logo-gemeente-woudrichem

De huidige gemeente ontstond op 1 januari 1973, toen de gemeenten Almkerk, Andel, Giessen, Rijswijk en Woudrichem werden opgeheven en samengevoegd tot één gemeente die de naam Woudrichem kreeg. Er werd indertijd gekozen voor Woudrichem als naam voor de nieuwe gemeente, omdat dit de bekendste en tevens oudste kern van de nieuwe gemeente was. Op een lijst met goederen van de St. Maartenskerk te Utrecht uit circa 866 komt al de naam ‘Walricheshem’ voor, waarmee Woudrichem zou zijn bedoeld. Het feit dat de huidige hervormde kerk voor de Reformatie aan St. Martinus was toegewijd, maakt deze hypothese aannemelijk.

18 – Aalburg

logo_aalburg

De gemeente Aalburg is een aantrekkelijke groene woon en werkgemeente gelegen aan de Maas en gesitueerd in het Land van Heusden en Altena. De ruim 12.500 inwoners wonen in de 7 landelijk gelegen kernen: Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Babyloniënbroek en Drongelen. Hier is het nog rustig wonen.

19 – Regio West-Brabant

logo_R_WB_rgb

De gemeenschappelijke regeling Regio West-Brabant is ontstaan uit de bundeling van een aantal langer bestaande samenwerkingsverbanden. Bij de vormgeving van Regio West-Brabant is het uitgangspunt geweest dat het algemeen bestuur van de regeling zich uitsluitend bezighoudt met de strategische agenda en de strategische visie. De vormgeving van een aantal specifieke terreinen vindt plaats in bestuurscommissies:

  • Duurzaamheid
  • Middelen
  • Mobiliteit
  • Kleinschalig collectief vervoer
  • Sociaal economische zaken
  • Zorg, welzijn, onderwijs
  • Ruimtelijke ontwikkeling en volkshuisvesting

20 – Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

logo-veiligheidsregio-midden-en-west-brabant

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (Veiligheidsregio MWB) is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant  te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR, de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. De Veiligheidsregio MWB beslaat het gebied vanaf Oisterwijk tot Bergen op Zoom en van de Belgische grens tot de provincie Zuid-Holland.

21 – Belastingsamenwerking West-Brabant

belastingsamenwerking west-brabant logo

De Belastingsamenwerking West-Brabant, de BWB, is een samenwerkingsverband van een aantal West-Brabantse gemeenten en het Waterschap Brabantse Delta.
De BWB is op 1 januari 2012 opgericht om voor de deelnemers de heffing en invordering van waterschapbelastingen en van verschillende gemeentelijke belastingen zo effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren.

De BWB is een jonge organisatie die als werkgever flexibiliteit van groot belang vindt. Dit uit zich in medewerkers die breed inzetbaar zijn in de verschillende werkzaamheden die de BWB uitvoert. Ze zijn enthousiast en betrokken en willen met elkaar de schouders eronder zetten.

22 – WVS Groep

Bij WVS geloven we in kansen. Als leerwerkbedrijf helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun ontwikkeling naar zo reguliet mogelijk werk. In dat proces bieden we een zo breed mogelijk scala aan producten en diensten aan.

23 – Waterschap Brabantse Delta

waterschap-brabantse-delta

Waterschap Brabantse Delta voorkomt overstroming, vervuiling, verdroging en uitsterven in West-Brabant. Door te zorgen voor sterke, veilige dijken en kades, het rioolwater te zuiveren, de hoogte van het water te regelen en de natuur te beschermen.

Ons beheergebied kent ruim 800.000 inwoners, 21 gemeenten en zo’n 25.000 bedrijven. Het is voor het waterschap een grote uitdaging om de belangen van natuur, landbouw, recreatie en stadsleven met elkaar te verenigen.

24 – Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant

omgevingsdienst

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant werkt voor overheden, bedrijven en bewoners aan een leefbare en duurzame regio. We maken omgevingsvergunningen voor de deelactiviteit milieu en controleren of bedrijven zich aan de regels houden. Daarnaast overleggen we met bedrijven over milieuzorg. De omgevingsdienst is een gemeenschappelijke ambtelijke dienst van 27 gemeenten in Midden- en West-Brabant en de provincie.

25 – ICT West-Brabant West

ICT Samenwerking West-Brabant West is een nieuw ICT-bedrijf, ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Moerdijk en Roosendaal. We nemen sinds augustus 2015 het ICT-beheer en ICT-onderhoud van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen uit handen.
Bovendien ondersteunen wij de verdere uitvoering van het informatiemanagement van onze klanten. Vanuit de centrale locatie in Moerdijk ondersteunen we inmiddels bijna 2.500 werkplekken op 25 verschillende plaatsen. Steeds meer instellingen beseffen dat samenwerken op ICT-gebied zorgt voor een betere dienstverlening in een sterkere organisatie. Omdat wij ook een ambtelijke organisatie zijn, begrijpen en kennen wij de gemeentelijke problematieken met de bestuurlijke en ambtelijke dynamiek.

26 – West-Brabants Archief

Het West-Brabants Archief (WBA) is een gemeenschappelijke regeling die de archiefinformatie van negen gemeenten beheert en helpt die toegankelijk te maken. Wij zorgen dat informatie uit de regio West-Brabant vindbaar en toegankelijk blijft.  Het WBA vervult in de ontwikkeling van een open overheid een spilfunctie als beheerder van de archiefinformatie van het heden, het verleden en de toekomst. Het WBA wil een duurzame en betekenisvolle bijdrage leveren aan belanghebbenden (overheid, burger en instellingen) door het verwerven, produceren, opslaan, toegankelijk maken en houden van archiefinformatie, met name door het realiseren en beheren van een e-depotvoorziening.

27 – Stichting Inkoopbureau West-Brabant

De Stichting Inkoopbureau West-Brabant is een samenwerkingsverband van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen op het gebied van inkoop in de regio Zuid-West Nederland.

Het Inkoopbureau ondersteunt en adviseert haar deelnemers op het gebied van inkoop en contractmanagement in de ruimste zin van het woord. Bij iedere deelnemer worden een of meerdere medewerkers vanuit het Inkoopbureau gestationeerd. Deze medewerkers zorgen dat het inkoop- en aanbestedingsbeleid actueel is, verzorgen de begeleiding van aanbestedingen en vervullen een helpdeskfunctie op het gebied van inkoop. Ook verzorgt het Inkoopbureau de coördinatie, de aanbestedingen en het contractmanagement van regionale en gezamenlijke aanbestedingen. Daarnaast biedt het Inkoopbureau verzorging van het contractmanagement van (complexe) contracten en van het doorlopen van innovatieve aanbestedingen. Uiteraard staat de wens van de klant hierbij centraal.

28 – Dongen

Dongen ligt in Midden-Brabant (op de grens met West-Brabant) en is een gemeente met ruim 25.000 inwoners. De gemeente bestaat uit Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart. Bij de gemeente Dongen zijn we graag klaar voor de toekomst. De inwoner staat bij ons centraal. Wij zijn flexibel, enthousiast, ambitieus, creatief, alert, op de samenleving gericht en werken met anderen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Maatschappelijke ontwikkelingen, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling staan niet los van elkaar, we moeten ze met elkaar verbinden. Dat doen we met elkaar, op zoek naar vernieuwing en verbetering. We gaan innoveren en brengen de gemeentetaken dichter bij de inwoner. Ben jij de nieuwe, gedreven collega die in dat uitdagende proces een belangrijke rol heeft?

29 – Goirle

De gemeente Goirle telt bijna 23.500 inwoners die in de kernen Goirle en Riel wonen. Goirle is een grensgemeente, wordt aan de zuidkant omgeven door prachtige natuurgebieden en ligt in het groene hart van Midden-Brabant.

Goirle staat voor dynamiek en ontwikkeling. In Boschkens-west worden bijvoorbeeld de komende jaren enkele honderden duurzame woningen gebouwd. Andere beleidsterreinen zoals natuur en landschap, jeugd- en jongerenbeleid, recreatie en toerisme én zorg staan hoog op de gemeentelijke agenda. Vertrekpunt daarbij is de Toekomstvisie Goirle 2020: “Thuis in Goirle: groen, sociaal en
ondernemend”.

Kiezen voor werken bij de gemeente Goirle betekent kiezen voor uitdagingen nu en in de toekomst!

30 – Oisterwijk

Oisterwijk is een gastvrije groene gemeente in Midden-Brabant die bestaat uit de drie kernen Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Drie kernen met elk een ‘eigen’ kleur en kracht waar het prettig wonen, werken en recreëren is. De gemeente telt ruim 26.000 inwoners.

De gemeente Oisterwijk, Parel in ’t groen, is ingebed in opvallend veel natuurschoon waarvan de bossen en vennen landelijke bekendheid genieten. Het karakter van Heukelom en Moergestel is verwegend agrarisch.

De gemeentelijke organisatie is transparant voor haar inwoners én haar medewerkers. We stellen de klant centraal. Vanuit een voor iedereen zichtbare integriteit boeken we in onderlinge samenwerking resultaten met een hoog kwaliteitsniveau.