Egostrippen – Persoonlijk Verleiderschap

Wil je graag meer uit je gesprekken halen? Ben je benieuwd hoe je naast horen een ander ook echt kunt leren verstaan? Wil je graag ervaren hoe je daardoor nog beter in contact kunt komen met de ander? Meld je dan aan voor deze workshop waarin je door de ‘kunst van het luisteren’ de ‘kracht van de verleiding’ ervaart en daadwerkelijk in verbinding komt met je gesprekspartner(s).

Tijdens de workshop worden inzichten en concrete vaardigheden aangereikt waarmee je de stap kunt zetten van ‘horen’ wat een ander zegt naar ‘verstaan’ wat de ander daadwerkelijk bedoelt te zeggen. Je zult verrast worden door de nieuwe dingen die je allemaal gaat ontdekken.

Wat kan komt er onder andere aan bod en wat levert het jou op?
• Je ervaart hoe snel de aandacht tijdens het luisteren weer teruggaat naar de eigen analyses, spinsels, adviezen, etc. Ook ervaar je wat hier de consequenties van kunnen zijn tijdens het gesprek.
• Je verkent je eigen luistergedrag en de strategieën die je meer dan eens (on)bewust inzet tijdens het luisteren zoals adviseren, sympathiseren, met eigen verhalen komen, enzovoort.
• Je onderzoekt en ondervindt welke bijdrage empathie heeft in een gesprek en je oefent met deze luistervaardigheid.
• Je leert een nieuw vocabulaire waarmee het gehoorde kan worden samengevat en kan worden gecheckt.
• Je krijgt tools aangereikt en oefent vaardigheden hoe je als luisteraar de verteller kunt ondersteunen in het delen van wat hem of haar op dit moment bezighoudt.
• Je oefent hoe je als luisteraar voor jezelf kunt zorgen als het verhaal langer duurt dan dat je er de capaciteit voor hebt, en hoe je dit terug kunt koppelen zonder de vertrouwensrelatie te beschadigen.

Voor wie?
Voor iedereen die meer uit zijn/haar communicatie met anderen wil halen en de onderlinge afstand tussen mensen wil verkleinen, ongeacht of dit nu contacten zijn tussen medewerkers onderling, met klanten, burgers of leidinggevenden.

Datum
18 april 2019

Kosten
350,- Euro

Inschrijven
Om je in te schrijven voor de training Egostrippen – Persoonlijk Verleiderschap, klik hier.