Ik ga mijn droombaan achterna!

PuMa Martin van der Bijl vertelt over zijn opdracht!

Sinds begin vorig jaar werk ik bij de RWB mee aan het Sectorplan Arbeidsmarkt voor de sectoren Bouw, Techniek en Logistiek. Het Sectorplan is bedoeld om ondernemers te helpen bij het opleiden van personeel voor deze sectoren. Bedrijven binnen de regio West-Brabant kunnen 50% subsidie krijgen op de opleidingskosten voor nieuw personeel. Bedrijven in de sectoren Bouw, Techniek en Logistiek zitten te springen om personeel.

Ik werk vanuit PuMa mee aan dit project door bedrijven te helpen bij hun subsidieaanvraag en bedrijven bekend te maken met deze subsidiemogelijkheid. Ik vind het mooi om te zien dat bedrijven personeel opleiden en bijvoorbeeld ook mensen uit een uitkering hiermee een kans kunnen geven op een vaste baan waar ook echt vraag naar is.

De subsidieregeling zelf is in de basis heel simpel en loopt van 11 juni 2016 tot en met 10 juni 2018. Als een bedrijf nieuw personeel heeft aangenomen en met een betaalde opleiding opleidt, dan komen zij in aanmerking voor 50% subsidie. De voorwaarden die daarbij met name van belang zijn, zijn:
– Het moet gaan om nieuw personeel in de sectoren bouw, techniek en logistiek;
– Het bedrijf of de medewerker moet zijn gevestigd of wonen in een gemeente in de
regio West-Brabant
– De medewerker moet een ondertekende arbeidsovereenkomst hebben bij het bedrijf van minstens
24 uur voor ten minste een half jaar;
– De opleider moet een ander organisatie zijn dan de werkgever (geen eigendomsrelatie)
– De opleiding duurt maximaal een jaar en is gestart binnen een jaar nadat een medewerker in dienst
is gekomen

Omdat bleek dat het voor bedrijven moeilijk was om complete aanvragen in te dienen ben ik bij het sectorplan gaan helpen als een soort compliance officer. Mijn taak is daarbij om ervoor te zorgen dat bedrijven complete aanvragen inleveren. Een aanvraag is compleet als de volgende documenten worden ingeleverd:
– Aanvraagformulier subsidie
– Kopie ID-bewijs medewerker
– Ondertekende arbeidsovereenkomst (minstens 24 uur voor minstens een half jaar)
– Factuur van de opleider waar de naam van de medewerker op staat
– Betaalbewijs (bankoverschrijving) met daarop het factuurnummer
– Certificaat/diploma

Ik kom vanuit PuMa hierdoor veel in contact met bedrijven en ben blij om te zien dat we hen kunnen helpen bij het opleiden van nieuw personeel. Ook heb ik in februari georganiseerd dat de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, op bezoek is geweest bij een initiatief van 2 Etten-Leurse bedrijven, TechnoSelect en Brabotech wat met deze subsidie metselaars opleidt. Hier is echt sprake van een win-win-win situatie. Ik ben trots dat ik daar vanuit PuMa aan mee kan werken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.