Ik ga mijn droombaan achterna!

Samenwerken aan Omgevingswet: Trainingen in Midden- en West Brabant!

Speciaal in regio Midden- en West-Brabant gepland!

Er zijn nog plaatsen bij de geplande trainingen van de training Samenwerken met de Omgevingswet in onze regio. Deze trainingen zijn gepland op de volgende data en lokaties:
– 11 en 25 oktober : Breda (nog 4 plekken)
– 11 en 25 oktober : Roosendaal (nog 11 plekken)
– 16 en 30 oktober : Provinciehuis Noord-Brabant in Den Bosch (nog 6 plekken)
– 8 en 22 november : Halderberge – Oudenbosch (nog 17 plekken)
– 15 en 29 november : Breda (nog 6 plekken)
– 15 en 29 november : Provinciehuis Noord-Brabant in Den Bosch (nog 16 plekken)

Klik op deze link om je in te schrijven: https://tinyurl.com/yajp9jna

De Omgevingswet komt eraan! We gaan op een andere manier samenwerken: meer integraal, vanuit maatschappelijke opgaven en samen met de regio en de samenleving. Maar wat betekent dat precies voor jou? En hoe doe je dat in de praktijk? Meld je aan voor de training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’; een tweedaagse training waarin je oefent met de nieuwe manier van werken.

Wat leer ik in deze training?
Na deze tweedaagse training beschik je over basiskennis van de Omgevingswet, weet je waar je actuele informatie kunt vinden en heb je inzicht in wat de Omgevingswet betekent voor jouw dagelijkse werk. Je doet ervaring op met de nieuwe manier van samenwerken, binnen én buiten de provincie. Goed voor je netwerk én je eigen professionele ontwikkeling. Na deze training weet je voor welke opgave jij en jouw organisatie staan en waar je moet beginnen om de verandering vorm te geven.

Hoeveel tijd kost het mij?
De voorbereiding bestaat uit een zelfstudie en het maken van de toets in de online leeromgeving.
De twee trainingsdagen van elk 8 uur bestaan vooral uit samen oefenen aan de hand van diverse werkvormen. De voorbereiding, de twee trainingsdagen en een opdracht tussen beide trainingsdagen in vragen in totaal ongeveer 24 uur aan tijd.

Programma
Voorbereiding:
• Online leeromgeving met een digitale cursus over de Omgevingswet en een zelftoets. Het is de bedoeling dat je deze beide gedaan hebt voor de start van de eerste trainingsdag. Verder vind je in de online leeromgeving veel informatie en achtergrond over de Omgevingswet en vaardigheden die je kunnen helpen bij het werken met de Omgevingswet.

Trainingsdag 1:
• Verduidelijken van de Omgevingswet aan de hand van de voorbereiding van de deelnemers.
• Verkrijgen inzicht welke veranderingen de Omgevingswet met zich meebrengt en welke effecten deze veranderingen hebben.
• Oefenen met de theorie.
• Verkrijgen inzicht wat de impact van de Omgevingswet is op het eigen werk en de eigen rol.
• Toelichting opdracht voor trainingsdag 2

Trainingsdag 2:
• Teruggrijpen op het effect van trainingsdag 1 en de kijk op de eigen veranderopgave.
• Verduidelijken van de Omgevingswet aan de hand van de opdracht van de deelnemers.
• Oefenen met het toepassen van de theorie en de invulling van je nieuwe rol aan de hand van een serious game.
• Vaststellen wat je straks als medewerker te doen hebt.

Waar en wanneer is het?
De trainingen starten vanaf maart 2018. Bij inschrijving staat per datum de locatie aangegeven.

Voor wie is het?
De training staat open voor alle medewerkers van de aangesloten organisaties bij het Mobiliteitscentrum West- en Midden-Brabant, maar ook voor collega’s van partnerorganisaties zoals gemeenten, omgevingsdiensten, waterschappen, veiligheidsregio’s, GGD’s, en Rijkswaterstaat werkzaam in provincie Noord-Brabant. Iedere groep bestaat uit ca. 20 cursisten uit verschillende organisaties, functies en achtergronden. Eén van de uitgangspunten van de Omgevingswet is namelijk om als overheden meer samen te werken.

Door wie?
Deze training is georganiseerd door collega’s uit de provincie Noord-Brabant, Brabantse gemeenten, Brabantse Omgevingsdiensten, Brabantse Waterschappen, Brabantse Veiligheidsregio’s, Brabantse GGD’s en Rijkswaterstaat. Je wordt getraind door één inhoudelijke trainer en een veranderkundige. De trainers en veranderkundigen komen ook uit deze organisaties en hebben een trainingsprogramma gevolgd. Tevens zijn de Brabantse Academies en het landelijke programma Aan de slag met de Omgevingswet betrokken bij de totstandkoming van deze training.

Kosten
Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
Ga naar www.o-wet.nl en klik op inschrijven om je aan te melden voor de training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’.

Meer informatie
Meer informatie over de Omgevingswet vind je bij het programma Aan de slag met de Omgevingswet.

Met vragen over de training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’ kun je terecht bij Esther van Dijk, Academie West-Brabant (esther.vandijk@west-brabant.eu).