Werkend leren, lerend werken!

Basiscursus Algemene Wet Bestuursrecht

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die meer willen weten over de bestuursrechtelijke aspecten van hun dagelijks werk. Bijvoorbeeld als je dagelijks bezig bent met vergunningverlening, handhaving, leerlingenvervoer of de Wmo. Na deze training heb je meer inzicht in de opbouw en de basisbegrippen van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Je leert aan welke eisen een besluit moet voldoen  en hoe de bezwaar- en beroepsprocedure werkt.  De training is praktijkgericht en direct toepasbaar.

De training is niet bedoeld voor ervaren juristen.

Een tipje van de sluier…
Ken jij de 5 B’s? Dit zijn de kernbegrippen van de Awb: bestuursorgaan, besluit, belanghebbende, bezwaar en beroep.  Deze staan centraal in de training. Verder leer je over mandaat, over beslistermijnen en de bekendmaking van besluiten. Ook komt aan bod hoe een goed besluit er uit moet zien. Afgesloten wordt met de bezwaar- en beroepsprocedure en de behandeling van klachten. We wisselen theorie af met herkenbare praktijkvoorbeelden. Vanzelfsprekend kun je  ook eigen casussen en vragen inbrengen.

Door wie
Bianca Jansen (juridisch controller  gemeente Steenbergen)
Yvonne Bons (juridisch adviseur  gemeente Roosendaal)
Anita van Alphen (juridisch adviseur gemeente Drimmelen)

Duur en datum
1 november 2018, ochtend

Aantal deelnemers
Voor maximaal 20 deelnemers.

Kosten
Deze training is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Als je op het laatste moment verhinderd bent, dan kun je een collega laten deelnemen. Als er voor een gereserveerde plaats geen deelnemer verschijnt, dan zijn we helaas genoodzaakt om € 125,– in rekening te brengen.

Aanmelden
Graag horen we uiterlijk  …  wie willen deelnemen. Om je aan te melden voor de Basiscursus Algemene Wet Bestuursrecht, klik hier.

Heb je nog vragen over de inhoud van de training? Stuur dan een mail naar avanalphen@drimmelen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.