Werkend leren, lerend werken!

Cursus Contractenrecht voor niet-juristen

De training behandelt de praktijk en theorie van het contracteren.

Je krijgt een overzicht van het contracteren in de gemeentelijke praktijk. Praktisch tips op basis van ervaringen uit die gemeentelijke praktijk.

Daarnaast wordt op hoofdlijnen inzicht gegeven in de theorie van het contracteren bij de gemeente. Speciale aandacht daarbij is er voor de positie van de te onderscheiden bestuursorganen (burgemeester, college en gemeenteraad) en hun bevoegdheden.

Je leert een eerste beoordeling te maken van contracten, wordt je bewust van je eigen rol en die van de specialisten.

Onderwerpen
Een aantal onderwerpen dat op hoofdlijnen aan bod komt is: belangen van partijen, (financiële) zekerheden, resultaat- of inspanningsverplichtingen, regelend of dringend recht, staatssteun, aanbesteding, looptijd, beëindiging van contracten, bevoegdheden (van bestuursorganen), mandaat, etc.

Voor wie?
De training is bedoeld voor niet-juristen. Medewerkers die in hun dagelijkse praktijk te maken krijgen met het beoordelen/maken van contracten/afspraken met de gemeente.

Door wie?
Louise Martens (Jurist gemeente Tholen)
Peter Aalderink (Jurist gemeente Roosendaal)

Datum
Nog te plannen

Locatie 
Nog te plannen

Kosten
Deze training is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Mocht je op het laatste moment verhinderd zijn, dan kun je een collega laten deelnemen. Mocht er voor een gereserveerde plaats geen deelnemer verschijnen, dan zijn we helaas genoodzaakt om een bedrag van € 125,– in rekening te brengen.

Vragen?
Heb je nog vragen of specifieke vragen die je graag behandeld wilt hebben? Gebruik dan de mogelijkheid daartoe bij je inschrijving of zend een mail naar Peter Aalderink.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.