Werkend leren, lerend werken!

Bestuursacademie: Training Professioneel Adviseren

In samenwerking met de Bestuursacademie Nederland organiseert de Academie West-Brabant de training Professioneel Adviseren!

Adviseren is een prachtig vak, maar vaak komt het adviseren op de tweede plaats. De liefde voor de vakinhoud staat voorop. Een adviseur is vaak expert op zijn/haar eigen vakgebied. Echter, het beheersen van de eigen vakdiscipline is niet voldoende. Invloed uitoefenen, flexibiliteit, creativiteit en draagvlak verwerven voor ideeën en adviezen zijn even noodzakelijke onderdelen van het werk van een adviseur. Het zijn kwaliteiten die nodig zijn om adviezen en beleidsvoorstellen geaccepteerd te krijgen. En dat is lastig, omdat je in de rol van adviseur vaak vanuit een niet hiërarchische positie opereert.

Tijdens de training professioneel adviseren werk je (individueel) aan een adviesopdracht.
De onderwerpen die tijdens de training aan bod komen zijn:
– Effectief opereren binnen bestuurlijke en ambtelijke context;
– Invloed uitoefenen en draagvlak verwerven;
– Fases van het adviesproces;
– Contracteren: opdrachtnemer en opdrachtgeverschap;
– Advies- en/of veranderstrategieën;
– Persoonlijke effectiviteit en adviesvaardigheden.

Na afloop van deze praktijkgerichte training ken je de verschillende fasen in het adviesproces, waardoor je meer resultaatgericht kunt opereren en verschillende strategieën kunt toepassen. Je hebt handvatten gekregen om de relatie met in- en externe stakeholders te verbeteren. Als adviseur overzie je het krachtenveld en weet je hoe je hierin effectief opereert. Na afloop kun je reflecteren op je eigen handelen in de rol als adviseur.

Datum
19 september en 10 oktober 2018

Duur
2 dagen

Aantal deelnemers
minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

Kosten
€ 795 per persoon

Inschrijven
Om je in te schrijven voor de Training Professioneel Adviseren, klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.