Lerend werken, werkend leren!

Ynnovate Training

Om medewerkers in de regio West-Brabant te ondersteunen in een overheidsomgeving die steeds verandert, heeft het Mobiliteitscentrum Ynnovate gevraagd naar de mogelijkheden voor het organiseren van een incompany Ynnovate Training.

Innovatie is een proces dat zich richt op vernieuwing en op het genereren en realiseren van nieuwe ideeën voor producten, diensten en/of processen. Innovatie is geen doel op zich, maar een aanpak om met oplossingen te komen op een vraagstuk. Bij overheidsorganisaties zijn hier vaak vele partijen bij betrokken (denk aan ketenpartners, netwerkorganisaties en burgers) wat de complexiteit van het vraagstuk vergroot. Mede door de grote complexiteit en betrokkenheid van externen bij overheidsvraagstukken is het van belang om op een goede wijze met innovatie aan de slag te gaan.

Aanpak
Tijdens de vierdaagse Ynnovate training worden de deelnemers opgeleid tot Ynnovaters. Gedurende de training vergroten ze hun innovatievermogen en leren zij hoe ze deze vaardigheden kunnen inzetten, zowel in de eigen organisatie als in trajecten met externe stakeholders.

Dag 1: Inleiding in creatief denken, theoretisch kader, de basisregels, het creatieve proces, de vaardigheden, de technieken voor ideegeneratie en -selectie;
Dag 2: Ontwerpen en voorbereiden van een innovatiesessie, probleemdefinitie en probleemanalyse, groepsdynamica, omgaan met weerstand, draagvlak creëren, groepen in beweging krijgen en ideeën daadwerkelijk uitvoeren;
Dag 3: Innoveren kun je leren. Zelf een innovatiesessie faciliteren: alle deelnemers begeleiden een innovatiesessie en krijgen gestructureerde feedback.
Dag 4: Impact Day – Na de training is er een mooie groep Ynnovators om actief met innovatie aan de slag gaan. Ervaring leert echter dat de nieuwe Ynnovators op allerlei uitdagingen stuiten bij het verder innoveren van de organisatie. Standaard onderdeel van de training is daarom de Impact Day na afloop van de training. Tijdens deze vierde trainingsdag gaan we aan de slag met uitdagingen waar de Ynnovators in de praktijk tegenaan lopen. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat de follow up na afloop van de training goed wordt georganiseerd.

What’s in it for me?
Na afloop van de training…

  • hebben deelnemers kennis van diverse technieken om denkpatronen te doorbreken, zowel bij zichzelf als bij anderen’;
  • kunnen deelnemers experimenteren met creatieve technieken die zij op problemen en uitdagingen in hun eigen werksituaties kunnen toepassen;
  • kunnen deelnemers ideeën (laten) uitwerken tot een concreet plan, dat in de praktijk kan worden ingevoerd;
  • Zijn de deelnemers in staat innovatieprocessen en -sessies te faciliteren, van zowel de intake en het formuleren van een positieve en uitdagende vraagstelling tot het faciliteren van een goede follow-up.

Data
De data zullen in overleg met de deelnemers worden gepland in 2018.

Kosten
€ 1250,- p.p. voor de vierdaagse training

Locatie
Volgt nog.

Aantal deelnemers
min 10, max 12

Ik doe mee! Hoe kan ik me aanmelden?
Om je aan te melden voor de Ynnovate Training, klik hier.

Vragen?
Heb je vragen? Stuur een e-mail naar academie@west-brabant.eu of bel naar (076) 502 7272.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.