Het is tijd voor jouw carriére!

Selectieassessment

Een selectieassessment vindt plaats in het kader van een sollicitatieprocedure. Dit type assessment brengt de mate van geschiktheid voor een functie of positie in kaart.

Naast harde functie-eisen, zoals bijvoorbeeld het intelligentieniveau, worden ook zachte functie-eisen zoals persoonlijkheid en communicatievaardigheden getest.

Tijdens de testdag wordt er gebruik gemaakt van verschillende instrumenten en methodieken om een helder beeld te krijgen van de capaciteiten, persoonlijkheidsstructuur en kwaliteiten van mensen. Dit assessment is een combinatie van verstandelijke capaciteitstesten, persoonlijkheidstesten, simulatieoefeningen en een interview met een psycholoog. Door de resultaten van deze testen zorgvuldig af te wegen tegen de functie- en/of loopbaaneisen, heeft de psycholoog antwoord op de vraag of het, voor zowel de kandidaat als voor de organisatie, raadzaam is dat de kandidaat de functie gaat vervullen.

Het Mobiliteitscentrum West-Brabant heeft contracten afgesloten met drie bureaus om de assessments uit te voeren. Hierbij is een psycholoog betrokken. De facturering verloopt altijd via Mobiliteitscentrum West-Brabant. Geef je aanvraag door aan ons!

Kosten
€ 1760,- voor 1 dag. De kosten komen voor rekening van de eigen organisatie.

Duur
Een dag.

Voor wie?
Een selectieassessment is ontwikkeld voor personen die solliciteren naar een nieuwe functie.

Contact
Voor meer informatie stuur je een e-mail naar mobiliteitscentrum@west-brabant.eu of bel je naar (076) 502 7272.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.