Ik kies zelf mijn baan!

Functionaris voor de Gegevensbescherming

Opleidingsniveau HBO, WO
Functieniveau Beleidsmatig/Adviseur
Organisatie Gemeente Woensdrecht
Type vacature Reguliere vacature
Uren 36
Plaatsingsdatum 07-02-2018
Sluitingsdatum 26-02-2018

Organisatie

Word jij onze verbindende pionier?
De gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom werken in toenemende mate samen als partners op de Brabantse Wal. Wij hebben Informatieveiligheid hoog in het vaandel staan en willen op een juiste wijze invulling geven aan de uitvoering van het informatieveilig-heidsbeleid dat gebaseerd is op de Baseline Informatie-veiligheid Gemeenten. 
Gemeente Woensdrecht en Steenbergen zijn in het verlengde hiervan op zoek naar een:


Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG)
36 uur per week 
 
Het betreft een nieuwe en onafhankelijke functie waarbij van jou verwacht wordt dat je deze binnen de gestelde kaders en in samenwerking met beide organisaties vorm gaat geven. Elke gemeente heeft haar eigen informatieveiligheidsbeleid ontwikkeld op basis waarvan jaarlijkse uitvoeringsplannen worden opgesteld en uitgevoerd. Waar nodig/wenselijk werk je ook samen met de FG van Gemeente Bergen op Zoom. 

Functie omschrijving

Functieomschrijving
Als FG ben je onze interne en onafhankelijke toezichthouder voor de toepassing en naleving van de WBP, de AVG en andere relevante privacywetgeving. Gevraagd en ongevraagd breng je advies uit over privacy-aangelegenheden en doe je voorstellen om privacy risico’s te beperken. Je registreert en beoordeelt de meldingen in het kader van de meldplicht datalekken. Binnen de gemeentelijke organisatie geef je voorlichting en communiceer en organiseer je bewustwording op het gebied van de omgang met persoonsgegevens.
Intern en extern ben je het aanspreekpunt van de gemeente voor de bescherming persoonsgegevens. Je adviseert over de rechten van betrokkenen en het afhandelen van privacy gerelateerde klachten en bezwaar- en beroepsprocedures. Je beheert en actualiseert de centrale registratie van gegevensverwerkingen binnen de gemeente en het interne beleid voor de bescherming persoonsgegevens. Verder rapporteer je aan het college van B&W over de naleving van de kaders en de risico’s ten aanzien van bescherming persoonsgegevens.
Je werkzaamheden voer je uit in opdracht van de gemeentesecretaris. Je hebt een directe, onafhankelijke relatie waarbij je oog hebt voor (bestuurlijke) verhoudingen. 
Je taken en verantwoordelijkheden zijn op hoofdlijnen: 

  • Je informeert en adviseert de gemeente en de verwerkers die namens de gemeente persoonsgegevens verwerken over hun verplichtingen uit hoofde van de Wbp/AVG en andere EU wet- en regelgeving en nationale bepalingen omtrent gegevensbescherming;
  • Je bent verantwoordelijk voor het implementeren en beheren van het privacy beleid;
  • Je bent verantwoordelijk voor de actualisatie en het beheer van gegevensverwerkingen en beoordeelt deze op privacy gevoeligheid;
  • Je stimuleert de bewustwording / basis deskundigheid over privacy in de organisatie;
  • Je organiseert en geeft advies met betrekking tot de Data Protection Impact Assessment (DPIA) en ziet toe of de uitvoering daarvan in overeenstemming is met de AVG;Je treedt op als contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens

Functie eisen

Functie-eisen
Je hebt een vakgerichte juridische opleiding op HBO+ niveau (WO-niveau is een pré). Bij voorkeur beschik je over uitgebreide werkervaring en actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens. Aanvullend heb je voldoende kennis van informatiebeveiliging om af te kunnen stemmen met de informatiebeveiligingsfunctionaris (CISO). Je bent in staat om de relevante wetgeving te vertalen naar de eigen organisatie. Ervaring binnen de overheid en ervaring in adviseren aan directie en bestuur is een pré. 
Je bent onafhankelijk, integer, resultaatgericht maar ook omgevingssensitief. Je zoekt de samenwerking op, maakt snel verbinding en bent flexibel. Je beschikt over een helicopterview en goede communicatieve en adviesvaardigheden in woord en geschrift.  
Je werkzaamheden voer je wisselend uit op de gemeentehuizen in Hoogerheide en Steenbergen. Het is dus noodzakelijk dat je in het bezit bent van een rijbewijs B en over eigen vervoer beschikt.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
Je treedt in dienst bij Gemeente Woensdrecht en wordt gedetacheerd bij Gemeente Steenbergen. Je ontvangt een salaris afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring van maximaal € 4.859,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 11), exclusief 16,8% Individueel Keuze Budget; Er is een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket, een flexibele werktijdenregeling en een pensioenregeling; Je krijgt een aanstelling voor onbepaalde tijd met een proefperiode van 1 jaar.

Contactinformatie

Meer weten?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met mevrouw Bianca Jansen, juridisch controller. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 140167 of via het e-mailadres b.jansen@gemeente-steenbergen.nl.
Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Arjen Feddes, p&o adviseur bij de gemeente Woensdrecht. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 140164 of via het e-mailadres a.feddes@woensdrecht.nl.
Interesse? 
Stuur dan je sollicitatie met cv, het liefst in 1 document, naar solliciteren@woensdrecht.nl vóór 26 februari 2018 onder vermelding van ‘vacature FG’. Een assessment kan deel uit maken van de procedure. De gesprekken vinden plaats in week 11.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om toestemming te geven, of Lees hier meer over ons cookie- en privacybeleid.