Februari 2019

In deze nieuwsbrief

- Gratis loopbaancoaching 45+
- Safe the date: dag van de inspiratie op donderdag 21 maart
- Wist je dat...?
- Uitdagend project of leuke klus? Huur een PuMa in!
- Academie
- Delen via intranet/SharePoint
Jobalert!
Het Mobiliteitscentrum heeft sinds kort een nieuwe website. Heb je interesse om de nieuwe vacatures in de regio West-Brabant in je mailbox te ontvangen, dan kun je je hier inschrijven voor de jobalert.
Gratis loopbaancoaching 45+

Ben je 45 jaar of ouder, werk je bij een van de aangesloten organisatie én wil je je loopbaan eens tegen het licht houden.
Het Mobiliteitscentrum West-Brabant kan je hierbij helpen.

Je kunt een kort loopbaantraject doorlopen dat wordt gefinancierd vanuit de subsidieregeling "Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers".

Wat houdt dit precies in?

Je gaat, in 4 gesprekken van een uur, samen met een loopbaancoach aan de slag waarbij de volgende onderwerpen worden besproken:
- Situatieschets en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven
- Persoonsprofiel
- Toekomstoriëntatie
- Waar advies te krijgen is over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties en welke mogelijkheden en (financiële) voorzieningen beschikbaar zijn om de noodzakelijke plannen uit te voeren.

Het eindproduct van deze begeleiding is een persoonlijk ontwikkelplan.

Goed om te weten : Het kost je niets en je hebt géén toestemming nodig van je werkgever.

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken met één van onze loopbaanadviseurs? Neem dan contact op via een e-mail naar mobiliteitscentrum@west-brabant.eu of bel naar (076) 502 7272.

Safe the date: dag van de inspiratie op donderdag 21 maart

Jong. Oud. Starter. Professional. Jij wilt je je leven lang blijven ontwikkelen. Denk jij na over een volgende stap in je loopbaan en heb je daar een opstapje voor nodig? Kom dan naar De Dag van De Inspiratie op donderdag 21 maart. Voor iedereen die wel wat inspiratie in zijn loopbaan kan gebruiken.

Datum: 21 maart 2019
Tijd: 9:00 - 16:00
Locatie: Voetbalvereniging JEKA, Beukenlaan 21, Bavel.
Kosten: gratis

Wil je erbij zijn? Klik dan hier en meld je uiterlijk 7 maart aan.

Wist je dat...?
Wist je dat in 2018:
  • 551 vacatures zijn geplaatst op www.werkeninwestbrabant.nl;
  • 51 loopbaantrajecten zijn afgerond;
  • 203 coachingsgesprekken zijn gevoerd door onze mobiliteits- en loopbaanadviseurs;
  • 432 medewerkers hebben deelgenomen aan de door het Mobiliteitscentrum georganiseerde trainingen/workshops;
  • Deze workshops en trainingen gemiddeld gewaardeerd zijn met een 7,9.
  • 2 organisaties zich hebben aangesloten op Flex West-Brabant. Namelijk gemeente Zundert en Stichting Inkoopbureau West-Brabant;
  • 27 PuMa-opdrachten zijn uitgevoerd binnen 11 organisaties;
  • Voor een totaalbedrag van 50 miljoen euro extern is ingehuurd via Flex West-Brabant
  • 2 organisaties zijn aangesloten op het onderdeel mobiliteit. Namelijk het Werkplein Hart van West-Brabant en Stichting Inkoopbureau West-Brabant;
  • 11 matches binnen de regio zijn gemaakt, variërend van medewerker tot bestuurder
  • Door het MBC verschillende projecten zijn gedraaid zoals het project Aanbesteding, Flex en Arbeidsmarktplatform/website.
  • € 354.750,00 aan fee-saldo vanuit Flex aan de deelnemende organisaties is uitbetaald.
Dit hebben we gegaan met de inmiddels 26 aangeloten organisaties, waarvan 22 gemeenten en 4 samenwerkingspartners.
Uitdagend project of leuke klus? Huur een PuMa in!
Flexpool
Sinds een aantal jaar werken wij, een groep jonge ambtenaren, in een flexpool  binnen de regio West- Brabant. Onze flexpool heet PuMa wat staat voor Publiek Maatwerk. Sinds januari telt ons team 11 enthousiaste en ondernemende PuMa’s. Dit is een flinke uitbreiding waar we blij mee zijn. PuMa’s zijn breed en flexibel inzetbaar binnen alle gemeenten in de regio en partners van het mobiliteitscentrum. Op dit moment vervullen we rollen als projectleider, beleidsmedewerker, onderzoeker, communicatieadviseur, veiligheidsadviseur en stafondersteuning. We hebben nog ruimte voor nieuwe opdrachten. Ben jij of is jouw organisatie op zoek naar tijdelijk ondersteuning bij een klus of project stuur een mail naar puma@west-brabant.eu  of bel 06-51688601. Meer informatie is ook op onze website (www.werkeninwestbrabant.nl/puma ) te vinden.

PuMa beschikbaar
Per 1 februari 2019 is Joey van Aken beschikbaar voor een nieuwe PuMa opdracht van 16 á 18 uur per week. Joey wil graag bij een gemeente aan de slag op het gebied van bestuursondersteuning. Ook staat hij open voor andere uitdagingen en opdrachten. Bekijk zijn profiel op https://lnkd.in/dJrHkMz. Weet je een mooie uitdaging of een leuke opdracht voor Joey? Neem contact met hem op via joey.vanaken@west-brabant.eu.


Academie
Leeraanbod Wnra i.s.m. AKD
Vanuit de Academie wordt ingezet op de aankomende Wet Normalisatie Rechtspositie Ambtenaren (Wnra). Voor diverse doelgroepen worden interactieve bijeenkomsten georganiseerd, waarin ruimte is om eigen casuïstiek in te brengen. Kijk op hier op onze website voor het aanbod voor:
  • P&O
  • Juristen
  • Ondernemingsraad
  • Leidinggevenden
Leeraanbod Omgevingswet i.s.m. Berghauserpont
Naast de ontwikkelingen rondom Wnra, treedt ook de Omgevingswet per 1 januari 2021 in werking. Er is een divers inhoudelijk leer- en ontwikkelaanbod samengesteld dat in onze regio wordt georganiseerd. Klik hier voor het meest actuele aanbod!
 
MapsTell training in regio Midden- en West-Brabant!
Heb je wel eens van MapsTell gehoord? Nee, maak dan nu kennis met deze zeer visuele en toegankelijke methodiek om jouw ‘gedrag op de kaart te zetten’!
Tijdens onze kennismakingsworkshop op 22 februari nemen we je mee op reis om kennis te maken met deze methodiek om inzicht te krijgen in de verschillende gedragsvoorkeuren, hoe deze zich laten zien in de dagelijkse praktijk en ontdek je in welke steden jij je thuis voelt.
Als je al direct de verdieping in wilt met MapsTell, kun je je inschrijven voor de IK-, de JIJ- of de gecombineerde IK en JIJ training.
 
Overig
Kijk op onze site voor ons actuele en uitgebreide leer- en ontwikkelaanbod. Deze staan uit als open inschrijving, maar zijn ook incompany te organiseren. Neem voor meer informatie contact op met de Academie West-Brabant via academie@west-brabant.eu .

 
Hoe plaats je deze nieuwsbrief op intranet of SharePoint?
Om zoveel mogelijk medewerkers te bereiken vragen wij je graag om deze brief op jouw intranet/Sharepoint te plaatsen.

Via onderstaande link 'Bekijk deze e-mail in je browser' kun je onze nieuwsbrieven online lezen. Via je browser kun je de link van deze online versie benutten om nieuwsberichten te plaatsen op intranet of SharePoint.
Schrijf je in op de nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het actuele aanbod en de ontwikkeling van het Mobiliteitscentrum West-Brabant.
Wellicht heeft u vernomen dat er nieuwe wetgeving geldt in relatie tot uw privacy. In het verleden heeft u zich aangemeld voor onze nieuwsbrief. Graag houden wij u in de toekomst op de hoogte. Bent u niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrief? Dan kunt u zich afmelden via de knop 'unsubscribe' onderaan deze nieuwsbrief. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om.
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Bekijk deze e-mail in je browser.
Copyright © 2018, Mobiliteitscentrum West-Brabant, All rights reserved.
Let op, ons aanbod is alleen voor medewerkers van onze aangesloten organisaties.