Juli 2019

In deze nieuwsbrief

- Volg jij ons al op LinkedIn?
- Gabrielle staat weer in haar kracht!
- Informatiebijeenkomst opleiding Advideur Duurzame Inzetbaarheid
- Cursus P&O - Wnra
Vacatures
- Ken jij jobalert al?
- Hoe plaats je deze nieuwsbrief op intranet of SharePoint?
- Schrijf je in op de nieuwsbrief
Volg jij ons al op LinkedIn?
Gabrielle staat weer in haar kracht!
We spraken Gabrielle in het Oude Raadhuis van de Gemeente Etten-Leur. Ze volgt een persoonlijk- en loopbaanontwikkeltraject bij Mobiliteitscentrum West-Brabant om haar naar een nieuwe stap in haar loopbaan te begeleiden. Ook nu zij is dienst is bij ABGL, wordt zij hierbij begeleid door loopbaancoach Sandra Braam en mobiliteitsadviseur Karen van de Wiel van Mobiliteitscentrum West-Brabant.
Haar eerste gedachte was, dat een coach een nieuwe baan als Functioneel Applicatiebeheerder voor haar zou vinden. Ze ging in gesprek met Sandra en ontdekte dat beweging in haar loopbaan ook beweging in haar persoonlijke ontwikkeling betekende. Gabrielle ging met een open, nieuwsgierige en leergierige blik haar loopbaantraject aan. Zij stelde zich open voor alles wat ze over zichzelf zou kunnen ontdekken. Naast de coachgesprekken, reflecteerde zij actief op haar inzichten en gedrag en maakte zij diverse opdrachten om meer en meer te leren over zichzelf in relatie tot haar loopbaan. Gabrielle geeft aan dat dit niet altijd makkelijk was en ze kwam zichzelf ook wel eens tegen. Maar juist dit bracht haar gedachten op gang en hielp haar verder. Gabrielle begon zich stapje voor stapje beter te voelen en bloeide op.

Op het moment dat Gabrielle zeker wist wat ze wilde in het vervolg van haar loopbaan en in haar kracht stond, kwam Mobiliteitsadviseur Karen in beeld. Samen bekeken ze Gabrielle haar CV, gingen op zoek naar passende vacatures, organiseerden netwerkengesprekken en bereidden sollicitatiegesprekken voor.

Wat Gabrielle zo positief vindt aan Mobiliteitscentrum West-Brabant is de persoonlijke begeleiding en betrokkenheid. "Ook ver in het traject kan je nog beren op de weg tegenkomen. Laatst nog, ik wist wat ik wilde, maar vond geen passende vacatures." Maar was dit wel echt wat haar dwars zat? De coach en adviseur hebben korte lijntjes met elkaar en Gabrielle ging terug naar haar loopbaancoach. Samen kwamen ze er met de zogenaamde R.E.T.-methode achter dat Gabrielle zichzelf al had afgekeurd voordat ze een brief had geschreven. Samen hebben ze dit aan kunnen pakken en juist het positieve kunnen benoemen. Een week later had Gabrielle haar eerste gesprek.

Gabrielle is het meest trots, op dat ze zichzelf weer durft te zijn. Ze wil iedereen dan ook meegeven om op het proces te vertrouwen. "Het kwartje gaat vallen. En het is altijd goed om na te gaan of je huidige job nog wel bij je past." Haar tip: "Ga een sollicitatiegesprek in alsof je niks te verliezen hebt, dan straal je dat ook uit!"

We wensen je veel succes toe met je sollicitatieactiviteiten en daarna vooral veel werkplezier. Die baan als Functioneel Applicatiebeheerder is zo dichtbij voor jou!
Informatiebijeenkomst opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid
Cursus P&O - Wnra
Op 1 januari 2020 treedt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra) in werking. Vanaf dat moment is het private arbeidsrecht van toepassing op (gemeente)ambtenaren en wordt hun rechtspositie voortaan geregeld in het BW, de Cao, de arbeidsovereenkomst en het personeelshandboek.De invoering van de Wnra brengt een transitie met zich mee die in het jaar 2019 voorbereidingen vraagt van organisaties in de overheid. Niet alleen qua kennis over de nieuwe wet en cao, maar ook wat betreft de implementatie en communicatie met medewerkers. Wij bieden hiervoor diverse trainingen aan. Karin van der Lugt, HRM adviseur bij Gemeente Halderberge volgde de cursus P&O - Wnra.

 
"Ik heb de cursus gevolgd vanwege de Wnra die per 01-01-2020 wordt ingevoerd: wat dit betekent dit voor onze organisatie, wat verandert er, wat blijft gelijk en wat is de impact? Het Mobiliteitscentrum had ervoor gezorgd dat wij de training gezamenlijk met regio collega’s in Etten-Leur konden volgen. Twee advocaten van AKD waren zeer bekwaam en konden zelfs ‘droge’ wetgeving op een prettige manier overbrengen met veel praktijk casussen. Mijn verwachtingen zijn zeker waar gemaakt. Ik zou deze cursus aanbevelen aan andere P&O adviseurs om goed voorbereid te zijn op alle wijzigingen die ontstaan door de Wnra."
 
Vacatures
Voor iedereen toegankelijke vacatures
Coordinator Backoffice - ABG Gemeenten
Medewerker Backoffice WMO - Gemeente Moerijk
Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand - ABG gemeenten
Casemanager WABO / Vergunningverlener - Gemeente Zundert
Jurist Omgevingsrecht - Gemeente Halderberge
Projectleider - Gemeente Moerdijk
Uitdagende klus binnen het taakveld van de Regiecontractfunctionaris - Gemeente Woensdrecht
Medewerker Verkeer - Gemeente Bergen op Zoom
Ken jij jobalert al?
Het Mobiliteitscentrum heeft sinds kort een nieuwe website. Heb je interesse om de nieuwe vacatures in de regio West-Brabant in je mailbox te ontvangen, dan kun je je hier inschrijven voor de jobalert.
Hoe plaats je deze nieuwsbrief op intranet of SharePoint?
Om zoveel mogelijk medewerkers te bereiken vragen wij je graag om deze brief op jouw intranet/Sharepoint te plaatsen.

Via onderstaande link 'Bekijk deze e-mail in je browser' kun je onze nieuwsbrieven online lezen. Via je browser kun je de link van deze online versie benutten om nieuwsberichten te plaatsen op intranet of SharePoint.
Schrijf je in op de nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het actuele aanbod en de ontwikkeling van het Mobiliteitscentrum West-Brabant.
Wellicht heeft u vernomen dat er nieuwe wetgeving geldt in relatie tot uw privacy. In het verleden heeft u zich aangemeld voor onze nieuwsbrief. Graag houden wij u in de toekomst op de hoogte. Bent u niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrief? Dan kunt u zich afmelden via de knop 'unsubscribe' onderaan deze nieuwsbrief. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om.
Twitter
Website
Email
LinkedIn
Bekijk deze e-mail in je browser.
Copyright © 2019, Mobiliteitscentrum West-Brabant, All rights reserved.
Let op, ons aanbod is alleen voor medewerkers van onze aangesloten organisaties.