Ontmoet de nieuwe toppers van het Regionaal Stagebureau

Ontmoet de nieuwe toppers van het Regionaal Stagebureau

Het afgelopen jaar hebben we het startschot gegeven voor het regionaal stagebureau. Dit bureau is voortgekomen uit een regionaal HR-project. Veel gemeentelijke organisaties in Midden- en West-Brabant gaven aan dat ze het een uitdaging vonden om stagiairs aan te trekken. Het imago van werken bij de overheid speelt hierin een rol, en in de praktijk blijkt het lastig voor organisaties om contacten met scholen en stagebegeleiders te onderhouden vanwege de aanhoudende werkdruk. Door deze contacten te centraliseren, profiteren we gezamenlijk van jong talent.

Aanleiding

Het is voor onze aangesloten organisaties erg belangrijk jong talent aan te trekken. In de komende jaren moeten we afscheid nemen van veel vakkundige medewerkers. Dit komt enerzijds omdat het personeelsbestand van gemeenten vergrijst, maar ook omdat de huidige arbeidsmarkt medewerkers aantrekkelijke mogelijkheden biedt om van baan te wisselen. Om een toekomstbestendige organisatie op te bouwen, is jong talent dus van groot belang. Dit bereiken we met behulp van het Regionaal Stagebureau. Dit bureau werft studenten, onderhoudt contacten met scholen en begeleiders en zoekt de ideale match tussen jong talent en de aangesloten organisaties. Vorige week hebben we twee nieuwe stagiairs mogen verwelkomen die het stagebureau vorm zullen geven in het komende jaar. Ze stellen zich graag aan je voor:

Isabel Schrauwen

“Hallo! Mijn naam is Isabel Schrauwen. Ik ben 23 jaar oud en momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van de opleiding Human Resource Management in Tilburg. De komende 40 weken mag ik werken aan het aantrekken van jong talent voor de regio Midden- en West-Brabant. Ik kijk ernaar uit om de studenten en (toekomstige) medewerkers van deze regio te leren kennen. Hoewel ik geen ervaring heb in de overheidssector, ben ik erg benieuwd naar de uitdagingen die hier spelen. Deze stage biedt mij de kans om te ontdekken welke meerwaarde HR kan bieden bij het aantrekken van toekomstige medewerkers. Samen met Alexandre zal ik me dan ook volledig inzetten voor het Regionaal Stagebureau.”

Alexandre Voets

“Mijn naam is Alexandre Voets, ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Roosendaal. Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van de opleiding Human Resource Management aan Fontys in Tilburg. Vanaf 28 augustus loop ik samen met Isabel stage bij het Regionaal Stagebureau van Mobiliteitscentrum Midden- en West-Brabant. We werken als stage-ambassadeurs. Onze taak? Studenten helpen die een stage zoeken en ze koppelen aan gemeenten en andere aangesloten organisaties die stageplaatsen/opdrachten hebben. We zoeken daarbij naar een goede match tussen talent en organisatie. Op deze manier kunnen studenten laagdrempelig kennismaken met de lokale overheid, en organisaties kunnen nieuw talent aantrekken. Tijdens mijn stage, die 40 weken zal duren, zal ik ook een afstudeeronderzoek uitvoeren. Onderwerpen zoals duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, werkgeluk en recruitment spreken mij erg aan. Als je tips of ideeën hebt over andere interessante thema’s, laat het me dan zeker weten! Ik kijk ernaar uit om de regio beter te leren kennen.”

Meer informatie

Heeft jouw organisatie een stageplaats beschikbaar of ken je studenten die op zoek zijn naar een uitdaging? Laat het ons dan weten! Ook als je meer wilt weten over de ambities van het Regionaal Stagebureau, kun je bij ons terecht. Neem hier contact met ons op.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.