Voor wie werken wij?

Gemeenten en aangesloten organisaties

 

Organisaties

ABG-organisatie

 

De ABG-organisatie levert vanaf 1 januari 2016 alle producten en diensten voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Samen met de drie gemeentebesturen zorgen wij ervoor dat de producten en diensten zijn afgestemd op de lokale behoefte van inwoners, bedrijven en belangenverenigingen.

De ABG-organisatie staat voor: persoonlijk en betekenisvol contact met dienstverlening per dorpskern. We zijn modern en duurzaam en willen samenwerken, een betrouwbare partner zijn en investeren in een goede relatie. Ons motto is ´samen zijn we sterk´.

 

Belastingsamenwerking West-Brabant

De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) heeft van het bedrijf Effectory het Beste Werkgevers keurmerk 2018-2019 gekregen. De BWB scoort “1 ster” in de branche Openbaar Bestuur en Veiligheid. Dit betekent dat we tot 0.3 punten boven het gemiddelde in deze sector scoren. Wil je hier meer over weten? Lees verder. 

“Niemand betaalt graag belasting, maar iedereen plukt er de vruchten van!” Want uit belastinginkomsten betaalt jouw gemeente veel belangrijke zaken. Dagelijks maak je gebruik van de wegen. Je bent blij als er gestrooid wordt. Dat het afval wordt opgehaald en dat er sport- en cultuurfaciliteiten zijn, zoals het zwembad en het theater. Met de opbrengsten van de waterschapsbelasting zorgt het waterschap voor veilige en sterke dijken, het zuiveren van rioolwater en het juiste waterpeil in Midden- en West Brabant. Kortom, zonder belastingen zou onze directe leefomgeving er heel anders uitzien.

De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verzorgt de belastingen voor elf West-Brabantse gemeenten en voor het Waterschap Brabantse Delta. 

Wij willen optimaal presteren en daarom investeren we in onze medewerkers. Onze medewerkers zijn betrokken, professioneel en onderschrijven de BWB missie. Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in medewerkers noodzakelijk is. We bieden elke medewerker begeleiding, coaching en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Wil je bij ons werken of stagelopen?
Financiële, juridische en klantgerichte experts kunnen we goed gebruiken. In onze organisatie werken vraagt wat van je!

  • Wil jij een bijdrage leveren aan de samenleving?
  • Ben je klantgericht en graag bezig met dienstverlening?
  • Heb je affiniteit met wet- en regelgeving?
  • Hou je van ICT-processen en systemen?
  • Ben je communicatief en kan je goed samenwerken? 

Ten minste drie keer “ja” geantwoord?

Dan is het misschien iets voor jou om bij ons te komen werken. We zoeken regelmatig nieuwe medewerkers. Wie weet staat er een passende vacature voor jou open. Ook zijn we een erkend leerbedrijf. We bieden vaak interessante stages en mooie afstudeeropdrachten.

Kijk snel op onze website: www.bwbrabant.nl

 

Wil je een open sollicitatie sturen? Dat kan ook!

Sollicitaties graag via www.werkeninwestbrabant.nl

Equalit

Wij zijn Equalit

 

Equalit is ICT-samenwerkingsverband van en voor lokale overheden. Met zo’n 100 ICT-professionals faciliteren we 12 deelnemers met ruim 2600 ambtenaren in plaats- en tijdonafhankelijk samenwerken. Door kennis en krachten te bundelen, bouwen en ontwikkelen we samen digitale oplossingen die de dienstverlening aan burgers en bedrijven helpt optimaliseren. Onze complexe ICT-omgeving is ingericht met moderne oplossingen: een uitdaging om een bijdrage aan te leveren.

 

 

Gemeente Altena

De nieuwe gemeente Altena

Niets zo veelzijdig als werken bij een jonge gemeente in ontwikkeling. Op 1 januari 2019 zijn wij gefuseerd uit Aalburg, Werkendam en Woudrichem en zitten vol ambitie. Qua oppervlakte zijn we de grootste gemeente van Noord-Brabant. Gemeente Altena heeft 21 kernen waarin ruim 56.000 mensen wonen en werken. We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente.

Het opbouwen en vormgeven van deze gemeente  is een prachtige klus die op alle vlakken van de organisatie uitdagingen biedt. Wij zoeken talent dat zich thuis voelt in deze veranderende omgeving die voortdurend nieuwe mogelijkheden biedt. Zie jij het zitten om mee te bouwen aan het fundament van deze nieuwe gemeente,  ontdek Gemeente Altena dan als werkgever.

Gemeente Bergen op Zoom

De stad Bergen op Zoom is een vestingstad, gelegen op de Brabantse Wal, op de overgang van land en zee, zand en klei, hoog en laag. Het is een compacte stad met een historische kern, omgeven door water, bos en heide. Het dorp Halsteren en de kernen Lepelstraat en Heimolen vormen samen de woonkernen in het landelijk gebied van de gemeente Bergen op Zoom. De unieke ligging tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen en een rijke cultuurhistorie zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeente. Bergen op Zoom kent een goede ontsluiting op de landelijke infrastructuur.

Gemeente Breda

Werken bij de Gemeente Breda is werken in een stad met ambities. We denken vooruit en maken mogelijk. Voor onze inwoners én voor onze medewerkers. 

Breda is een stad die alles heeft: een aantrekkelijke historische binnenstad, een mooie groene omgeving, een strategische ligging midden in de Benelux, ondernemerschap, cultuur en gezelligheid. Breda is een prachtige stad waar interessante dingen gebeuren, nu en in de toekomst.

Gemeente Drimmelen

De gemeente Drimmelen is de voortuin van Nationaal Park de Biesbosch in West-Brabant. De zes kernen – Drimmelen, Made, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Terheijden en Wagenberg – liggen in een typisch land- en tuinbouwgebied, waarin natuur en recreatie sterk zijn vertegenwoordigd. In Drimmelen bevindt zich de grootste uitgegraven jachthaven van Europa. Terheijden en Lage Zwaluwe hebben een gezellige dorpshaven en van Terheijden naar Lage Zwaluwe loopt een cultuurhistorisch dijklint. Watersporters, fietsers en wandelaars komen hier dus ruimschoots aan hun trekken.

Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur is een typisch Brabantse plaats met een stads karakter. Het ligt midden in West-Brabant. Etten-Leur heeft bijna 45.000 inwoners. Etten-Leur is een ambitieuze gemeente, die trots is op haar goede voorzieningen en haar culturele en sportieve evenementen. Samen met onze inwoners, ondernemers, onderwijs, organisaties en andere overheden (onze 5 O’s) zijn we steeds in ontwikkeling. Ook een goede samenwerking met de regio is kenmerkend voor Etten-Leur. Elke dag zetten ruim 300 medewerkers zich enthousiast in om van betekenis te zijn voor Etten-Leur. Zo wonen, werken en ontspannen onze inwoners en bezoekers op een prettige manier. En zeggen ze: Je vindt het in Etten-Leur.

Gemeente Etten-Leur is een aantrekkelijke werkgever met een fijne werksfeer. De arbeidsvoorwaarden zijn goed. In veel functies kun je flexibel werken, zowel wat tijd als plek betreft. Zo kun je werk en privé goed op elkaar afstemmen. Het stadskantoor is een inspirerende werkomgeving. Je kiest welke ruimte het beste past bij jou en bij het werk dat je op dat moment (samen) doet. Mogelijkheden om te leren en experimenteren zijn er volop. We gaan informeel met elkaar om. Collega’s helpen elkaar graag en de deuren staan altijd open. Dat geldt ook voor de burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris. Samenwerken, oog voor de omgeving, ondernemend en resultaat staan bij ons centraal. Dat onze medewerkers ons waarderen als goed werkgever, blijkt ook uit onze mooie score bij ons medewerkersonderzoek. We zijn zelfs uitgeroepen tot World-class Workplace.

Graag verwijzen wij je naar onze speciale pagina over het werken bij Gemeente Etten-Leur via https://werkenbijetten-leur.nl/ 

Gemeente Geertruidenberg

Oog en oor voor inwoners, bedrijven en bezoekers. Dat heeft de gemeente Geertruidenberg. De vestingstad Geertruidenberg die je het verleden laat proeven; Raamsdonk als hechte rustieke agrarische kern met karakteristieke Langstraat boerderijen en Raamsdonksveer als een dynamisch uit de kluiten gewassen dorp met meer dan gemiddelde voorzieningen en een bedrijventerrein dat logistiek centraal gelegen is tussen de snelwegen A59 en A27. De drie kernen Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer, met in totaal bijna 21.000 inwoners, vormen samen één gemeente met een scala aan toeristische en recreatieve mogelijkheden. Dat is de gemeente Geertruidenberg.

Gemeente Goirle

Werken bij de gemeente Goirle

Als je werkt voor de gemeente Goirle, ben je dagelijks samen met zo’n 170 andere medewerkers aan ’t werk voor de 24.000 inwoners van onze dorpen: Goirle en Riel. Het is goed toeven in de gemeente Goirle. We hebben ‘doenerige’ dorpen en een prachtlandschap. Dat willen we zo houden en versterken. We werken met inwoners en partners samen om het goede te doen. We hebben daarbij oog voor de wensen van inwoners, bedrijven en organisaties. Voorbeelden van gebieden waaraan wij werken zijn: veiligheid, duurzaamheid, openbare ruimte en ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben.

 

Gemeente Halderberge

Deze West-Brabantse gemeente telt 30.000 inwoners en heeft vijf kernen: Bosschenhoofd, Hoeven, Oud Gastel, Oudenbosch en Stampersgat. Halderberge ligt centraal tussen Breda, Rotterdam en Antwerpen en is een gemeente in ontwikkeling met veel bedrijvigheid. De gemeente heeft een grote verscheidenheid aan inwoners en aan activiteiten. Als toerist of recreant kunt u binnen de gemeentegrenzen naar hartelust genieten van natuur, cultuur, attracties en musea. Voor ondernemers is Halderberge een fijne vestigingsgemeente en als inwoner een prettige omgeving om in te wonen, werken en recreëren.

Gemeente Hilvarenbeek

Het is hier echt!

Hilvarenbeek is een gemeente die bestaat uit zes dorpskernen waar 15.000 inwoners wonen, werken en verblijven. Onze inwoners weten zelf het beste op welke manier zij in Hilvarenbeek willen leven. Dus werken wij samen. Samen met o.a. dorpscoöperaties, ondernemers, inwoners, overheidsinstanties en vrijwilligers. Met ook met onze samenwerkingsgemeenten Oisterwijk en Goirle. De inzet en betrokkenheid van onze inwoners is groot, zij hebben hun visie gegeven op de toekomst van onze gemeente. Dit is vastgelegd in de Toekomstvisie.

Gemeente Moerdijk

De gemeente Moerdijk telt 37.717 inwoners. Qua grondoppervlak is het echter de grootste gemeente van Noord-Brabant. Wie Moerdijk hoort, denkt aan industrie en bedrijvigheid. En terecht. Met de bedrijventerreinen Moerdijk als zeehaven, Dintelmond voor de binnenvaart en een twaalftal lokale bedrijventerreinen biedt de gemeente veel ruimte aan ondernemers. Maar Moerdijk heeft meer! De woonkernen ademen een sfeer van kleinstedelijkheid en landelijke rust. En de agrarische gemeenschap is ruim vertegenwoordigd in een omvangrijk buitengebied met weidse landschappen en indrukwekkende vergezichten over akkers en graslanden.

Gemeente Oisterwijk

Oisterwijk is een gastvrije groene gemeente in Midden-Brabant die bestaat uit de 4 kernen; Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en per 1 januari 2021 is de gemeente uitgebreid met de kern Haaren. Vier kernen met elk een ‘eigen’ kleur en kracht waar het prettig wonen, werken en recreëren is. De gemeente telt ruim 32.000 inwoners. De gemeente Oisterwijk, Parel in ’t groen, is ingebed in opvallend veel natuurschoon waarvan de bossen en vennen landelijke bekendheid genieten.

De gemeentelijke organisatie is volop in beweging. We hebben er een dorp en een boel inwoners bij gekregen. We werken er hard aan om te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de gemeente Oisterwijk.  We zijn altijd in ontwikkeling: we streven er gezamenlijk naar om het iedere dag een beetje beter te doen, voor onze inwoners, onze ondernemers en voor elkaar. Dat doen we in een gemoedelijke en professionele werksfeer. Heb je plezier in je werk, dan haal je het beste uit jezelf.

Gemeente Oosterhout

We krijgen het heus wel eens te horen: werken bij een gemeente zal wel voorspelbaar zijn. Maar niets is minder waar. Dat roepen we niet, maar laten we zien. Door de lat wat hoger te leggen dan mensen van ons verwachten. Ook onderling, als collega’s, doen we meer voor elkaar. We werken niet alleen samen, we voelen ons ook met elkaar verbonden. Met 55.200 inwoners en 550 collega’s biedt de gemeente Oosterhout de uitdagingen en kansen van een grote gemeente en de slagvaardigheid en geborgenheid van een kleinere gemeente.

Bij Oosterhout realiseer je onze ambities voor 2030. Het is fijn wonen in Oosterhout. Dat willen we zo houden en ons duurzaam voorbereiden op de toekomst. Tegelijk trekken we bedrijven door onze gunstige ligging en zorgen we daarmee voor werkgelegenheid. En bezoekers kunnen in onze gemeente hun hart ophalen in de prachtige parken en bossen, de historische Heilige Driehoek en bij de vele evenementen. Samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en buurgemeenten kleuren we onze toekomst in. Als jij bij ons komt werken, krijgen we nóg meer voor elkaar!

Gemeente Roosendaal

Roosendaal

Stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal! In Roosendaal zetten we in op mooie resultaten die samengaan met werkplezier. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Daarom werken wij steeds meer in kleine groepen van acht tot twaalf medewerkers. Deze medewerkers zijn met elkaar verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdelen onderling hun werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar en ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven.

Gemeente Rucphen

Werken bij gemeente Rucphen betekent dat je echt iets toevoegt aan de maatschappij. Natuurlijk zijn we verantwoordelijk voor wegen, water, groen en gebouwen. Maar ook voor bijvoorbeeld jeugd, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Participatiewet. Je staat hierin dicht bij de burgers en ondersteunt hen op deze vlakken. Heel dankbaar werk dus! Er komen steeds meer taken bij de gemeenten te liggen. Jouw bijdrage wordt dus steeds groter. Jouw rol varieert daarin van adviseur, tot initiatiefnemer of je pakt de regie.

Gemeente Tholen

De gemeente Tholen is een kleine, zelfstandige gemeente, waar we allemaal werken voor hetzelfde doel: er zijn voor de burgers. Samen verbinden en versterken we de Thoolse samenleving. Daarvoor kunnen we jouw kennis en ideeën gebruiken. Wij bieden jou een baan bij een flexibele en loyale organisatie waar een gezellige sfeer heerst. Als gemeente investeren we in onze medewerkers. Je krijgt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en te ontplooien. Durf jij de uitdaging aan?

Gemeente Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht, de groene gemeente op de Brabantse Wal

De gemeente Woensdrecht bestaat uit vijf dorpskernen en heeft ruim 21.800 inwoners. Het landschap kenmerkt zich door de ligging, waarbij de steilrand of zoom, 'Brabantse Wal' genoemd, typerend is. Woensdrecht, een gemeente met veelsoortige voorzieningen, kent een gevarieerd bedrijfsleven met bijna 9.000 arbeidsplaatsen, een divers winkelaanbod en een groot buitengebied waarin de agrarische belangen, de belangen van natuur en landschap en van actieve recreatie op elkaar zijn afgestemd. De economische ontwikkeling, de natuurwaarden en de toeristisch-recreatieve ontwikkeling vormen de speerpunten van het gemeentelijk beleid.

 

Gemeente Zundert

Op korte afstand van de Belgische grens ligt de West-Brabantse gemeente Zundert, bestaande uit de dorpen Zundert, Rijsbergen, Achtmaal, Klein Zundert en Wernhout. Zundert is vanuit Zeeland, Brabant én vanuit de zuidelijke Randstand goed te bereiken. De gemeente Zundert, die ruim 20.000 inwoners telt, is rijk aan cultuur en natuur. Hebben we het over cultuur, dan noemen we uiteraard Vincent van Gogh, de beroemde schilder die in onze gemeente geboren werd. Op zijn geboortegrond staat nu het Van Gogh Huis, met daarin een museum, een ruimte voor wisselexposities en een restaurant. Cultuur betekent ook het Bloemencorso, het grootste dahliacorso van Europa, dat ieder jaar vele tienduizenden bezoekers trekt.

ICT West-Brabant West

Werken bij ICT West-Brabant West?

Wij zijn een samenwerkingsverband van 4 gemeenten in West-Brabant en 1 gemeente in Zeeland. Onze dienstverlening richt zich met name op het beheren van IT voorzieningen en het ondersteunen van de gebruikers van deze gemeenten en enkele partijen die hieraan verbonden zijn. Wij zorgen voor de beschikbaarheid en veiligheid van de ICT-infrastructuren en gemeentelijke applicaties op 25 verschillende locaties en ondersteunen de gebruikers daarvan. Per jaar behandelen we ongeveer 12.000 klantenvragen en verwerken ongeveer 3000 wijzigingsverzoeken. Enkele tientallen daarvan zijn interessante, soms complexe projecten. Het zijn maar een paar voorbeelden van waar we elke werkdag mee bezig zijn. Kort gezegd: we zijn een innovatief servicebedrijf en bieden kennis, expertise en kwalitatief zeer hoogwaardige ICT-producten en –diensten. Dat doen we grotendeels vanaf onze centrale locatie in Zevenbergen. Misschien kunnen we jouw hulp daarbij erg goed gebruiken! We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. We bieden je een uitdagende werkomgeving met volop kansen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Karel.

Gemeenten kopen jaarlijks voor miljoenen in. Dat vraagt om een professionele aanpak van inkopen, aanbesteden, contracteren en waarborgen. Karel is dé adviespartner voor inkoop- en contractmanagement voor gemeenten en andere aanbestedende diensten in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Dit doen wij zonder winstoogmerk, met veel passie en gedrevenheid. Wij werken vanuit het sociaal domein, domein bedrijfsvoering en het ruimtelijk domein.

Mobiliteitscentrum West-Brabant

Welkom bij Mobiliteitscentrum regio West-Brabant

Het Mobiliteitscentrum streeft naar het bewegen van talenten. Dit betekent dat we helpen met het werven van talent. Daarna investeren we in deze talenten in de vorm van persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we bijvoorbeeld in de vorm van een opleidingsaanbod en coaching. Door de juiste mensen op de juiste functie binnen de juiste organisatie te plaatsen, kunnen we ambities van de toekomst waarmaken. Hiermee zetten we in op duurzame inzetbaarheid van personeel. Dit is belangrijk binnen veranderende organisaties.

We werken samen met verschillende gemeenten uit regio West-Brabant. Daarnaast werken we ook met verschillende organisaties zoals: Belastingsamenwerking West-BrabantEqualitICT West-Brabant WestOmgevingsdienst Midden- en West-BrabantRegio West-BrabantStichting Inkoopbureau West-BrabantVeiligheidsregio Midden- en West-BrabantWaterschap Brabantse DeltaWerkplein Hart van West-BrabantWest-Brabants Archief en WVS groep.

Tot slot werken we samen met diverse partners. Want samen met hen bieden we onze diensten deskundig aan. Denk bijvoorbeeld aan coaching in combinatie met talent-testen of opleidingen die we verzorgen met trainers. Meer weten over onze diensten? Lees dan snel verder op deze pagina.

We doen alles om jouw organisatie, medewerkers en ambities te laten groeien. Door samen te werken verbinden we de regio en werken we efficiënt aan relevante (HR) thema’s. Uiteindelijk is onze missie dat alle ambtenaren uit regio West-Brabant werkplezier mogen ervaren in de breedste zin van het woord. We denken graag mee met jouw organisatie om te bekijken hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen.

Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant werkt voor overheden, bedrijven en bewoners aan een leefbare en duurzame regio. We maken omgevingsvergunningen voor de deelactiviteit milieu en controleren of bedrijven zich aan de regels houden. Daarnaast overleggen we met bedrijven over milieuzorg. De omgevingsdienst is een gemeenschappelijke ambtelijke dienst van 27 gemeenten in Midden- en West-Brabant en de provincie.

Regio West-Brabant

Regio West-Brabant (RWB) bestaat uit 16 samenwerkende gemeenten in West-Brabant. De focus van de regionale bestuurlijke samenwerking ligt op het versterken van het economisch vestigingsklimaat. Samen pakken we de ruimtelijk-economische opgaven uit het Actieprogramma RWB (2019-2023) aan.

Het programmabureau van RWB werkt daarbij als flexibele netwerkorganisatie als aanjager, verbinder, strateeg en belangenbehartiger. Specifieke aandacht hebben de transities en bijzondere thema’s, zoals bijvoorbeeld Talent, Circulair, Logistiek en Plantbased.

Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland

Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland ondersteunt haar partners bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit in de 12 basisteams/districten die ons gebied telt. Zo staan we samen sterk tegen ondermijning.

Wij positioneren ons als partner, die intelligence, expertise, innovatie en uitvoering (actie) met elkaar verbindt. We bundelen krachten door samen te werken met bestuurders, overheidsdiensten, ondernemers en inwoners in Brabant en Zeeland om samen ondermijnende criminaliteit te bestrijden en te voorkomen. We zijn georganiseerd als netwerk en worden gevormd door alle partners die hierin samenwerken.

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (Veiligheidsregio MWB) is een samenwerkingsverband tussen de 24 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant  te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 24 gemeenten, de GHOR, de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. De Veiligheidsregio MWB beslaat het gebied vanaf Oisterwijk tot Bergen op Zoom en van de Belgische grens tot de provincie Zuid-Holland.

Waterschap Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta zorgt voor veilige dijken en kades, zuivert rioolwater, verbetert en bewaakt de kwaliteit van het oppervlaktewater en regelt de hoogte van het water in Midden- en West-Brabant. Zo’n 500 enthousiaste medewerkers zetten zich daar dagelijks voor in met oog op de toekomst. Dat doen ze niet alleen, maar samen met inwoners, agrariërs, overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen, natuurterreineigenaren en andere organisaties. Samen zorgen we ervoor dat het in Midden- en West-Brabant goed en veilig wonen, werken en genieten is in de buurt van water.

Werkplein Hart van West-Brabant

Het Werkplein Hart van West-Brabant is er voor alle inwoners van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert die ondersteuning zoeken bij het vinden van werk en/of aanspraak willen maken op een bijstandsuitkering of andere regeling. Het Werkplein biedt informatie en advies over werk, inkomensondersteuning, advies en ondersteuning op maat om 'naar vermogen' te participeren en te werken of om uit schulden, armoede of sociaal isolement te komen en te blijven.

West-Brabants Archief

Het West-Brabants Archief (WBA) is een gemeenschappelijke regeling die de archiefinformatie van negen gemeenten beheert en helpt die toegankelijk te maken. Wij zorgen dat informatie uit de regio West-Brabant vindbaar en toegankelijk blijft.  Het WBA vervult in de ontwikkeling van een open overheid een spilfunctie als beheerder van de archiefinformatie van het heden, het verleden en de toekomst. Het WBA wil een duurzame en betekenisvolle bijdrage leveren aan belanghebbenden (overheid, burger en instellingen) door het verwerven, produceren, opslaan, toegankelijk maken en houden van archiefinformatie, met name door het realiseren en beheren van een e-depotvoorziening.

WVS

WVS is het sociaal ontwikkelbedrijf van West-Brabant en biedt werkzoekenden in onze regio een stevige opstap naar passend werk. Onze collega’s bij WVS Diensten zijn dagelijks samen aan de slag voor én bij onze honderden opdrachtgevers. We leveren professionele dienstverlening op het gebied van groen, logistiek & productie, post & pakket en schoonmaak. Via WVS Academie kun je een vak leren in de praktijk om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. We bieden ontwikkeltrajecten in de vakgebieden groen, horeca, logistiek & productie, post & pakket en schoonmaak.

 

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.