stagebureau

Regionaal stagebureau

Stagiairs zijn de medewerkers van de toekomst. We vinden het daarom belangrijk stagiairs te binden aan Midden- en West-Brabant. Door het jonge talent kennis te laten maken met de lokale overheid kunnen ze ervaren hoe deze organisaties dagelijks het verschil maken voor hun regio. Het regionaal Stagebureau matcht stagiairs aan passende opdrachten en helpt zo jong talent te bewegen binnen onze regio. Het regionaal stagebureau zet zich in voor het werven van studenten, het onderhouden van contacten met scholen én is het spil n het web tussen onze aangesloten partijen.  

Voor stagiaires

Ben jij opzoek naar een leuke/interessante/betekenisvolle stageplek? Dan is de kans groot dat wij een mooie uitdaging voor je hebben liggen. We komen dus graag met je in contact!

Voor organisaties

Vindt jouw organisatie het belangrijk jong talent nu al te betrekken in de organisatie? Dan ontvangen we graag jouw stageopdrachten, zodat we de talentvolle stagiairs kunnen matchen aan jouw organisatie!

Nog één keer de voordelen op een rij:

  • Jong talent al vroeg betrekken i.v.m. arbeidsmarktkrapte
  • Frisse inzichten vanuit een ander perspectief
  • Een maatschappelijke impact leveren

Geïnteresseerd in stagiairs voor jouw organisatie?

Laat hieronder je gegevens achter, dan gaan we voor je aan de slag!

Aanleiding

Het afgelopen jaar hebben we het startschot gegeven voor het regionaal stagebureau. Dit bureau is voortgekomen uit een regionaal HR-project. Veel gemeentelijke organisaties in Midden- en West-Brabant gaven aan dat ze het een uitdaging vonden om stagiairs aan te trekken. Het imago van werken bij de overheid speelt hierin een rol, en in de praktijk blijkt het lastig voor organisaties om contacten met scholen en stagebegeleiders te onderhouden vanwege de aanhoudende werkdruk. Door deze contacten te centraliseren, profiteren we gezamenlijk van jong talent.

Het is voor onze aangesloten organisaties erg belangrijk jong talent aan te trekken. In de komende jaren moeten we afscheid nemen van veel vakkundige medewerkers. Dit komt enerzijds omdat het personeelsbestand van gemeenten vergrijst, maar ook omdat de huidige arbeidsmarkt medewerkers aantrekkelijke mogelijkheden biedt om van baan te wisselen. Om een toekomstbestendige organisatie op te bouwen, is jong talent dus van groot belang. Dit bereiken we met behulp van het Regionaal Stagebureau. Dit bureau werft studenten, onderhoudt contacten met scholen en begeleiders en zoekt de ideale match tussen jong talent en de aangesloten organisaties.

Meer informatie

Wil je meer weten over de activiteiten van het Regionaal Stagebureau? Neem dan contact met ons op via stage@west-brabant.eu

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.