PuMa update: mooie opdrachten & nieuw talent

Onze PuMa’s timmeren al een hele tijd hard aan de weg. Op dit moment bestaat de groep uit 12 PuMa’s. De PuMa’s zijn breed inzetbaar. Van projectleider tot programmamanager, onderzoeker of communicatieprofessional, we hebben het allemaal in huis. De PuMa’s zijn inzetbaar in de domeinen HR, het sociaal domein, het fysiek domein (omgevingswet, economie, veiligheid, duurzaamheid) en domein communicatie. Benieuwd waar de PuMa’s mee bezig zijn? Lees dan verder!

Waar zijn de PuMa’s nu?
Op dit moment werken onze PuMa’s aan een hoop uitdagende opdrachten. Gitta werkt op dit moment bij ABG-gemeenten aan een opdracht met betrekking tot veiligheid. Er liggen een aantal uitdagende vraagstukken waar ze haar hand niet voor omdraait. Priscilla houdt zich bezig met de visie op werken bij gemeente Moerdijk. Ze onderzoekt hoe het werken van de toekomst eruit gaat zien binnen die Gemeente. Dorien werkt ook bij gemeente Moerdijk, net als Julia. Dorien onderzoekt het datagedreven werken en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Julia werkt als beleidsmedewerker afval voor de gemeente. Ron zet zich in voor de regionale opdrachtenbank in opdracht van het Mobiliteitscentrum. Via een nieuwe databank wordt het straks mogelijk als medewerker van een gemeente een klus op te pakken binnen een andere gemeente. Zo blijven we door ontwikkelen. Ook Anoek werkt voor het Mobiliteitscentrum aan de nieuwe rol van de West-Brabant Academie. Ze blaast het L&O netwerk nieuw leven in en stemt opleidingsaanbod af op de vraag uit de regio. Dat aanbod wordt op een nieuw platform geplaatst. Iets wat Jord tijdens zijn opdracht heeft mogen oprichten, teamwork dus! Naast een nieuw systeem werkt hij ook aan het project ‘duurzame inzetbaarheid en werkgeluk’, een regionaal HR project waarop verschillende gemeenten zijn aangesloten. Ten slotte werkt hij ook nog aan nieuwe werkvormen na corona in opdracht van Regio West-Brabant. PuMa Karin werkt in Woensdrecht als beleidsmedewerker binnen het sociaal domein. Tjitske doet op dit moment onderzoek naar taakgericht werken bij gemeente Halderberge. Tenslotte werkt Wendy samen met de Brabant Consultants aan flexibele interne inhuur voor de regio. Een hoop mooie opdrachten met uitdagende vraagstukken dus!

Nieuw talent
Onlangs zijn er twee nieuwe PuMa’s aangesloten bij de groep! Rhani Berest zet zich per 1 mei in voor de De6 gemeenten als programma coördinator civieltechnische opgave. Ze onderzoekt mogelijkheden om moeilijk invulbare functieprofielen te werven voor de aangesloten gemeenten. Rahni heeft een achtergrond in o.a. educatie en projectmanagement. Naast Rahni start in juli Katinka Schoorlemmer. Katinka kennen we vanuit haar rol als communicatieadviseur bij het Mobiliteitscentrum. Met een brede ervaring in marketing, communicatie en projectmanagement trekt ze vol enthousiasme de regio in. Katinka is nog zoekende naar een uitdagende opdracht.

Uitdagend vraagstuk liggen?
Denk je na het lezen van deze update: ‘ik heb tijdelijke werkzaamheden die moeten worden opgepakt binnen mijn organisatie’? Laat het onze PuMa’s weten! Per juli komen er een aantal PuMa’s beschikbaar dus het zou zomaar kunnen dat we een mooie aanvulling binnen jouw gemeente kunnen zijn. Neem gerust contact op met de PuMa’s!

De voordelen van PuMa voor gemeenten
Als regio geven we een behoorlijk bedrag uit aan externe inhuur. Denk aan ZZP-ers die tijdelijk worden ingevlogen voor projecten, langdurig verlof, tijdelijke drukte en meer. Doordat PuMa een interne flexpool is van het Mobiliteitscentrum rekent PuMa met een aantrekkelijk tarief. We werken door én voor de regio. Voor vrijwel iedere tijdelijke klus hebben we een PuMa die werkzaamheden kan initiëren, overnemen of juist proactief projecten kan opzetten en uitvoeren. Dat betekend dat je geen lange werving- en selectie procedures hoeft in te starten bij behoefte aan tijdelijke inhuur. Alle PuMa’s beschikken over gemeentelijke ervaring, doordat iedere PuMa het netwerk van PuMa’s kan benutten hebben we enorm veel kennis in huis én kunnen we dus op vernieuwende wijze werken aan innovatieve vraagstukken.

Meer weten over de PuMa’s? Heb je nog vragen, een tijdelijke opdracht of wil je meer informatie over PuMa ontvangen? Neem dan contact op met onze Puma’s via dit formulier óf neem contact op met Wendy Slager per mail of telefonisch.

 

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.