Regionale HR projecten: What’s up?

Bij het Mobiliteitscentrum werken we aan hele mooie (regionale) ambities. Een aantal van die ambities zijn omgezet naar regionale HR projecten. We vonden het tijd met je te delen waar we precies mee bezig zijn. We hebben op dit moment drie projecten lopen: duurzame inzetbaarheid & werkgeluk, de opdrachtenbank en intensivering van de samenwerking met scholen. Lees snel verder voor meer informatie over deze toffe projecten.

Duurzame inzetbaarheid en werkgeluk
We werken massaal langer door en vooral functies binnen de overheid en gemeenten veranderen continu. Dit vraagt flexibiliteit van ambtenaren. We kijken verder, zetten ons breder in én er wordt andere kennis van ons gevraagd. Doordat de werkdruk soms hoog oploopt werken we hard aan duurzame inzetbaarheid in regio West-Brabant. Vele gemeenten willen met het onderwerp aan de slag. Ze zoeken naar kennis, tools en interventies om onze mensen zo lang mogelijk, zo gelukkig mogelijk én zo gezond mogelijk aan het werk te houden.
Je vraagt je nu waarschijnlijk af waar dit project op uit gaat lopen. We zijn bezig met het opzetten van een platform voor alle regionale HR professionals. Op dit platform vind je alle kennis en tools rondom duurzame inzetbaarheid. De tools zijn aangedragen door HR professionals uit de regio en worden dus al regelmatig gebruikt. Doordat we kennis en tools uitwisselen vinden we samen uit welke handvaten ons het beste op weg helpen om duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Zo versterken we elkaar! We verwachten voor de zomer een eerste versie te publiceren.

De opdrachtenbank
Vanuit de regio is aan het Mobiliteitscentrum gevraagd mogelijkheden te onderzoeken voor het publiceren van interne opdrachten. Het komt regelmatig voor dat gemeenten behoefte hebben aan tijdelijke versterking. Op dit moment worden vooral PuMa’s en Brabant Consultants ingevlogen op gebied van interne inhuur. Toch kan het ook interessant zijn medewerkers van andere gemeenten tijdelijk in te huren. Zo lossen we eventuele tekorten op én kun je als medewerker een tijdelijke nieuwe uitdaging aan gaan om even uit de waan van alle dag te stappen. Zo kun je je blijven ontwikkelen.
De opdrachtenbank is een nieuwe module op de website van het Mobiliteitscentrum. Op dit moment is de opdrachtenbank nog volop in ontwikkeling maar de livegang laat niet lang meer op zich wachten. Blijf dus op de hoogte via onze social media en website.

Intensivering van samenwerking met scholen
In de komende jaren hebben we te maken met vertrek van vele vakkundige ambtenaren. Na vele dienstjaren zullen zij met pensioen gaan. We zien ook dat er relatief minder jong talent wordt aangetrokken binnen regio West-Brabant. De vraag naar jong talent is er wel, toch weten studenten en de overheid elkaar lang niet altijd te vinden. Het project ‘intensivering van samenwerking met scholen’ zet in op samenkomst van arbeidsmarkt en jong talent. Door veelvuldig contact met scholen, begeleiders, afdelingsleiders en HRM afdelingen trekken we het jonge talent de regio in.

Meer weten over de regionale HR projecten
Je bent nu op de hoogte van de regionale HR projecten. Ben je geïnteresseerd geraakt in de lopende projecten of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op of lees meer over de losse projecten.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.