Ronald vertelt: loopbaantraject gaf me inzicht

Mensen in hun kracht zetten, dat vinden we belangrijk! De grote vraag is dan; hoe doe je dat? Daar weten onze loopbaancoaches heel goed antwoord op te geven. Ze gaan met je in gesprek en helpen je te onderzoeken wat bij je past en hoe je het best tot je recht komt binnen een organisatie of functie. Onlangs rondde Ronald een traject af bij loopbaancoach Rini Nieuwkamer. Hier deelt hij zijn ervaring.

Kun je me vertellen waarom je aan het traject bent begonnen?
Op een bepaald moment zag ik via het intranet van mijn werkgever een bericht voorbij komen. Je kon je aanmelden voor loopbaanadvies. Het traject bestond in dit geval uit drie keer drie sessies van een uur. Ik heb me aangemeld om te onderzoeken waar ik plezier uit haal en welke banen daar bij kunnen horen. Ik wilde graag ontdekken wat er nog meer mogelijk was zodat ik daar uiteindelijk naar kon handelen.

En is dat gelukt?
Ja. Rini heeft me aangemoedigd met verschillende mensen binnen mijn netwerk in gesprek te gaan. Ik heb niet alleen mensen gesproken waarvan de baan me interessant leek, maar ook mensen met banen die me op het eerste zicht niet interessant leken. Zo voorkom je een blinde vlek voor bepaalde vakgebieden. Door de afspraken die ik met Rini maakte heb ik die gesprekken gevoerd. Het is iets wat ik normaal gesproken niet meteen zou doen. Uit de gesprekken kwam vooral dat ik mijn werk heel leuk vind, maar dat ik meer specialistisch bezig wil zijn. Ik werk bij een kleinere gemeente. Het gevolg hiervan is dat je heel breed inzetbaar bent in een bepaald domein. Het hoort erbij, maar het past niet meer bij hoe ik mijn werk graag wil doen. Ik besloot daarom op zoek te gaan naar een andere baan waarin ik meer kan focussen.

Heb je die baan inmiddels al gevonden?
Ja, daar heb ik goed de tijd voor genomen. Door al die gesprekken binnen mijn netwerk ben ik in contact geraakt met een bedrijf waar ze op zoek waren naar een adviseur in mijn vakgebied. Binnen het bedrijf kan ik me focussen op de elementen binnen mijn werk die ik het leukste vind. De gesprekken die we voerden waren heel open en gelijkwaardig van aard. Ik vind dat belangrijk. Daardoor heb ik een goede keuze kunnen maken. Per 1 april start ik bij mijn nieuwe baan.

Wat fijn dat het gelukt is. Jouw traject kun je dus best succesvol noemen, had je dat verwacht?
Ik heb al eerder een soortgelijk traject gedaan. Ik kan het iedereen aanraden die zoekende is naar wat hij of zij wil. Je moet je wel echt willen openstellen, dan kun je zeker wat bereiken. Door mijn eerdere ervaringen met soortgelijke trajecten was ik me hier bewust van en heb ik Rini vanaf het eerste moment zo duidelijk mogelijk verteld over mijn huidige werk en over de zaken waar ik energie van krijg. Rini weet op zulke momenten scherpe vragen te stellen en kan je een zetje geven in de goede richting. De gesprekken liepen soepel en ik heb bovendien gebruik kunnen maken van het netwerk van Rini. Hij stelt steeds duidelijke afspraken voor gebaseerd op met jouw wensen en ambities, waardoor je met positieve energie aan de slag gaat.

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden binnen jouw loopbaan en werk je voor één van onze aangesloten organisaties? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of lees hier verder over coaching.

*Wegens privacy redenen hebben we achternamen, functies en werkgevers niet genoemd

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.