Sandra Braam

Sandra Braam

Worden wie je bent door de antwoorden te vinden die je in je hart al lang weet

Wie ben ik?
Ik stel mezelf graag aan je voor. Mijn naam is Sandra Braam. Ik woon aan zee in het dorpje Stellendam (Zuid-Holland) en ik ben getrouwd met Rutger. Rutger is ambachtelijk meubelmaker en samen zijn we de trotse ouders van Lucas, Machteld en Hidde. Sinds 1 maart 2018 werk ik als Loopbaancoach/trainer bij het Mobiliteitscentrum West-Brabant.

Mijn passie voor mens & werk is ontstaan door mijn nieuwsgierigheid naar de betekenis die mensen aan hun werk geven. Er zijn zoveel manieren waarop mensen in hun levensonderhoud voorzien. Ik ben benieuwd hoe jij gemotiveerd raakt en hoe werken bijdraagt aan jouw levensgeluk en aan de resultaten van je team en je organisatie.

In mijn loopbaan als HR-adviseur, trainer en coach heb ik ervaren wat het met mensen doet als zij op de verkeerde plek werken. Ook ervaar ik wat het mensen brengt als zij werken vanuit een focus op het vinden, verkennen en inzetten van hun talenten. Daar krijg je simpelweg blije mensen van en dat geeft als vanzelf beweging en waardevolle resultaten.

Ik zie het als mijn persoonlijke missie om mens en werk op een waardevolle manier, gericht op talent en motivatie, aan elkaar te verbinden.

Wat doe ik?
Je (loopbaan)ontwikkeling onderzoeken we vanuit de overtuiging dat doen de beste manier van denken is. Mijn visie op coaching is ontstaan vanuit mijn overtuiging dat het gebruiken van kwaliteiten van mensen als een vliegwiel werkt voor hun ontwikkeling. Ik coach, train en adviseer mensen met de inzet om het beste van zichzelf te ontdekken (See), te voelen (Feel) en vooral de stap te zetten gericht in beweging te komen (ACT).

Ik maak de gewenste verandering graag persoonlijk, concreet en doelgericht. Wat vraagt nu je aandacht? Waaraan wil je groeien? Wat drijft jou? Wat is jouw unieke levensverhaal? Wat geeft je energie? Wat wil je behouden en waar wil je vanaf? Wanneer ben jij de beste versie van jezelf? ​Wat heb je nodig? Met welk resultaat ben jij tevreden? En wat ga je concreet doen?

Ik vind het belangrijk dat je zelf kiest voor coaching, omdat je dan gemotiveerd bent om ervoor te gaan en wezenlijk iets zal bereiken. Persoonlijke ontwikkeling vraagt van jou om je harT te openen en daar is lef voor nodig. Daarnaast kies je ervoor om tijdens het coachtraject zelf harD te werken aan je ontwikkeling.

Mijn werkwijze is altijd vanuit vertrouwen. Ik ben open over mijn eigen (levens)lessen en durf mezelf kwetsbaar op te stellen. Mijn coachstijl is motiverend, tactvol, eerlijk spiegelend, praktisch, concreet en doelgericht.

Specialisme
Coaching: Persoonlijke- en loopbaanontwikkeling voor individuen
Trainingen: Loopbaanontwikkeling, Feedback geven en ontvangen, Teamontwikkeling
DISC gedragsanalyses: Als je weet wat je drijfveren (WHY), je denkstijlen (HOW) en je voorkeursgedragsstijlen (WHAT) zijn, dan kun je bewust je eigen reactie kiezen in elke situatie.

Opleiding en ervaring
Mijn ervaring als (loopbaan)coach, trainer en HR Professional heb ik opgedaan vanuit mijn dienstverbanden en vanuit mijn zzp-onderneming TACT Coaching.

Opleidingen
Accreditatie Online Talent Manager
– Accreditatie Core Quadrant trainer, Daniel Ofman
– Accreditatie DISC trainer/coach, DISC Factor, Persoonlijkheids- en Gedragsanalyse, Denkstijlen en Drijfveren, certificaten DISC 3D-analyses
– Arbeids- en organisatiepsychologie, Post HBO diploma, ICM opleidingen & trainingen, Gedragswetenschap in relatie tot prestaties individu, team en organisatie
– Leiderschaps-en Talentontwikkeling, Zeelenberg & VinNDT, Persoonlijk leiderschap- en talentontwikkeling, Onderzoeksopdracht: HarT werken en HarD werken als paradoxaal duo
– Masterclass professioneel Coachen, Post HBO diploma, Avans+ ,Professionele Coaching en Talentontwikkeling,  Afstudeeropdracht: Intrinsieke motivatie, inzet en mobiliteit
– Mastermodule Human Development, Schouten en Nelissen University
Motivatie en leren in organisaties, Psychologie, Personeelsmanagement, Werving en Selectie en Assessment, Diversiteitsbeleid, Vitaliteitsbeleid
– Personeel & Arbeid, HBO diploma, Hogeschool Rotterdam & Omstreken
Afstudeerrichting: Opleiding, Vorming en Training

Trainingen
– Trainersvaardigheden, Orange8
– Training tot professioneel trainer, Mobiliteitscentrum Regio West-Brabant en Innergie
– Persoonlijke effectiviteit, Schouten en Nelissen
– Incompany trainingen, o.a.: “getting things done”, storytelling, onderhandelen en conflicthantering, werkdruk, adviesvaardigheden, competentiemanagement, selectiegesprekken, beoordelings-, functionerings- en persoonlijke ontwikkelgesprekken, verzuimadvisering

Contact
Voor meer informatie of voor een intakegesprek, stuur een e-mail naar
mobiliteitscentrum@west-brabant.eu of bel naar 076 502 7272.

In gesprek met deze coach? Meld dan de naam van de coach in het onderwerp van je e-mail.