Stress & burn-out

Stressverschijnselen en zelfs burn-outs komen helaas steeds vaker voor. Het is daarom belangrijk tijdig aan de bel te trekken wanneer je stress ervaart. Onze coaches kunnen je helpen stress te verminderen en je energieniveau te verbeteren. Zo zorgen we er samen voor dat je beter in je vel zit!

De stressbarometer

Ontdek hoeveel stress je ervaart met onze stressmeter.

Coaching op stress vermindering

Lees hier meer over het werk van coach Marieke Smulders.

 

Meer informatie over stress & burn-out

Wat is stress?

Stress ontstaat wanneer er vanuit de buitenwereld óf jezelf eisen worden gesteld aan je waarvan je het gevoel hebt dat je hieraan niet kunt voldoen. De oorzaak hiervan is meestal dat omstandigheden, prikkels of situaties emotioneel belastend zijn. Het zorgt voor verschillende symptomen, zowel fysiek als emotioneel. Enige stress is goed, het zorgt ervoor dat je goed functioneert en uitdaging ziet in bijvoorbeeld je werk. Stress wordt ongezond wanneer er te veel van is. Die grens is voor iedereen anders. Uiteindelijk kan chronisch te veel stress resulteren in een burn-out.

Wat is een burn-out?

Een burn-out ontstaat wanneer je chronisch te maken hebt met te veel stress. Je krijgt het gevoel opgebrand te zijn. Dit resulteert in lichamelijke en geestelijke uitputting. Een burn-out kan ontstaan door zowel werk als privé. 

In een burn-out merk je een geleidelijke overgang van stress naar een punt waarin je een grens over gaat. Het lukt niet meer dagelijkse activiteiten uit te voeren. Om uit deze situatie te komen is het belangrijk hulp te vragen aan een coach. Hij of zij kan je terug begeleiden naar een gezonde state of mind.

Ontmoet Marieke

Marieke is coach op gebied van stress & burn-out. Daarnaast is ze ook mobiliteitsadviseur bij Mobiliteitscentrum West-Brabant. Door haar jarenlange ervaring als intercedente, klantmanager, werkgeversadviseur, mobiliteitsadviseur en medewerker HR heeft ze een breed en groot netwerk opgebouwd. Daar maakt ze vaak gebruik van wanneer je op zoek bent naar een andere baan of wilt re-integreren na een ziekte als stress en burn-out.

Meer weten?

Wil je meer weten over stress, burn-out, mindfulness of onze coaches? Neem contact met ons op via het contactformulier of met onze coach:

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.