Mobiliteitsadvies

Begeleiding en coaching naar een nieuwe baan of tijdelijke klus

Mobiliteitsadvies leidt vaak tot een verfrissende carrièreswitch. Of je nu vrijwillig of verplicht op zoek gaat naar een nieuwe baan.

Onze mobiliteitsadviseurs Karen van de Wiel en Marieke Smulders halen jouw talenten naar boven en krijgen jou in beweging. Op weg naar een nieuw perspectief. En naar werk waar je met plezier heengaat!

Je kunt bij hen onder andere terecht voor:

  • Begeleiding richting een nieuwe baan of tijdelijke klus.
  • Persoonlijke coachgesprekken om te onderzoeken welke belemmeringen er zijn die je weerhouden om verdere vervolgstappen te maken.
  • Hoe presenteer ik mijzelf in een elevator pitch? Wat is mijn toegevoegde waarde? Hoe verkoop ik mijzelf in een sollicitatiegesprek?
  • CV Check.
  • 1-op-1 sollicitatietraining.
  • Sparren over vacatures.
  • Een dag in een organisatie meekijken of zorgen voor een werkervaringsplaats op jouw gewenste functie, gemeente of afdeling. Dit kan ook buiten een gemeente zijn. We beschikken over een breed en groot netwerk.
  • Vergroten van je kansen door het inzetten van het netwerk bij het Mobiliteitscentrum West-Brabant binnen de aangesloten partijen.
  • Informatie over de arbeidsmarkt.
  • Stress- en burn-out coaching. Vraag hiervoor een coachtraject aan met toestemming van je leidinggevende.

Kortom; inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan!

Naast persoonlijke gesprekken kan je op elk gewenst moment via mail, app of telefoon contact met ons opnemen om je op afstand te begeleiden.

Klik hiernaast voor meer informatie. Of om je aan te melden voor een vrijblijvend intakegesprek. Zien we jou snel?

Onze producten en diensten zijn alleen beschikbaar voor alle medewerkers van de aangesloten gemeenten en partners.

“Na 1 ½ jaar werkzaam te zijn geweest op een afdeling binnen de gemeente, heb ik aangegeven aan mijn leidinggevende dat ik op zoek wilde gaan naar een andere werkplek. Het liefst binnen de eigen gemeente. Ik heb mezelf aangemeld bij Mobiliteitscentrum. Met Mobiliteitsadviseur Karen heb ik hele fijne en nuttige gesprekken gehad. Ik kreeg ontzettend goede aanvullende tips m.b.t. mijn cv en sollicitatiebrief. Wat fijn dat de Mobiliteitsadviseurs voor je klaarstaan doordat mijn gemeente bij het Mobiliteitscentrum is aangesloten.
Ik werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor een interne functie en ben aangenomen! Ik wil via deze weg Karen nogmaals bedanken voor de fijne, goede samenwerking. En dat zij altijd het vertrouwen in mij heeft gehad.”
Medewerker Gemeente Breda | 01-12-2020

 

“Zoekend naar een nieuwe baan had ik regelmatig overleg met mijn mobiliteitscoach. De motivatie en de inzet lagen bij mij, maar het was heel fijn om ook een klankbord te hebben in deze zoektocht. Karen is een betrokken coach die open communiceert. Haar waardevolle hulp op de achtergrond was voor mij hartelijk en inspirerend.”
Voormalig medewerker Gemeente Steenbergen | 23-09-2020

 

“Het gesprek met de mobiliteitsadviseur brak grote stukken van mijn tunnelvisie af. Ik kreeg een spiegel voorgehouden en dat gaf o.a. inzicht in mijn sterke en zwakke punten. Daarnaast heb ik mijn wensen en prioriteiten weer goed onder elkaar gezet. Het is goed als je hier hulp bij krijgt van een deskundige, want dit blijkt op eigen kracht moeilijk te zijn. Ook mijn CV moest het ontgelden: te lang, te saai en te veel overbodige informatie. Het schudde me wakker, en ik heb de aanbevelingen ter harte genomen.”
Medewerker Veiligheidsregio | 23-01-2019

 

“Een mobiliteitsadviseur helpt je bij het goed in beeld krijgen van je loopbaanwensen en het loopbaanpad dat je wilt bewandelen. Samen bekijk je welke mogelijkheden er voor jou zijn om aan de slag te gaan binnen 1 van de deelnemende organisaties in West-Brabant. In mijn geval was het bijzonder fijn om samen met Marieke Smulders mijn loopbaanvraag helder te krijgen en daar concrete vervolgacties aan te verbinden.”
Medewerker Gemeente Halderberge | 22-01-2019

 

Vaak lijken drempels hoog. Zodra we de drempel over zijn vragen we ons vaak af waarom het zo moeilijk was. We keken door onze bril van het niet kunnen. Na afloop blijken we onze bril verwisseld te hebben met de bril van positiviteit en vertrouwen. Ik kan mij voorstellen dat de drempel om naar het Mobiliteitscentrum te stappen hoog lijkt. Het enige dat ik ervaren heb bij deze stap is de enorme vriendelijkheid en warmte waarmee ik ontvangen werd. Met veel respect voor mijn kennis en ervaring en met aandacht voor mijn persoonlijke situatie. Dankzij de ondersteuning van het Mobiliteitscentrum kan ik nu met positiviteit en vertrouwen de toekomst inkijken. Bedankt voor de nieuwe bril!
Medewerker Gemeente Werkendam | 28-02-2019

 

De gesprekken met mobiliteitsadviseur Karen van de Wiel voelden gelijk vertrouwd en dat was fijn. Het spiegelen heeft mij los geweekt uit een moeras van negatieve verwachtingen en gedachten. Ik weet inmiddels wat ik niet meer wil en sta daardoor open voor een carrière switch. Samen hebben we mijn CV en motivatie brief aangepast en het resultaat mag er zijn. Bedankt Karen.
Medewerker Gemeente Bergen op Zoom | 26-02-2019