Brabant Consultant Mirjam over de uitdaging bij Gemeente Breda

Het is weer even geleden dat we je schreven over onze nieuwe flexpool: de Brabant Consultants. Dankzij de regionale urgentie beschikken we inmiddels over 3 vakkundige professionals. Zij zetten zich in voor tijdelijke projecten bij de lokale overheid in regio West-Brabant. In dit stuk vertelt Mirjam Trommelen over haar ervaring als Brabant Consultant. Lees je mee?

“Sinds 6 juli mag ik mij inzetten voor Gemeente Breda. Ik werk daar 32 uur per week, voor mij een volledige werkweek. Mijn opdracht vindt plaats binnen de keten participatie op het Sociaal Domein. De opdracht duur tot 1 februari 2022.

Mijn opdracht bestaat uit het oprichten van een Financieel Expertisecentrum, vanuit het beleid voor armoede en schulden. De bedoeling van dit centrum is dat we een plek bieden voor inwoners en ondernemers, waar ze terecht kunnen met allerlei vragen over geldzaken (regelingen en toeslagen). Daarnaast werken we binnen dit centrum aan kennisversterking van de professionals en vrijwilligers op financieel gebied. Dit alles om met name de groep werkende armen te ondersteunen.

Op dit moment bevindt de opdracht zich in de oriëntatiefase. Ik heb zo’n 30 gesprekken met collega’s van Gemeente Breda gehad. Ik heb bevlogen mensen getroffen die het doel van de opdracht breed ondersteunen en constructief mee willen denken over de opzet. Ook heb ik zo’n 20 gesprekken gevoerd met sociaal-maatschappelijke partners, die allemaal hun uiterste best doen om het voor de doelgroepen beter geregeld te krijgen. Zij hebben goede suggesties en ideeën aangedragen voor het centrum. Mijn positie als onafhankelijk consultant draagt bij aan het voeren van open gesprekken en het ophalen van ideeën en verwachtingen in de volle breedte.

Ik heb het erg naar mijn zin binnen deze opdracht. Alles draait om het ontwikkelen van een nieuw initiatief op het gebied van dienstverlening samen met collega’s en partners. Ik werk graag aan het verbeteren van dienstverlening. Daarnaast vind ik het fijn om iets voor mensen in een kwetsbare positie in de samenleving te kunnen betekenen. Ik hoop dat we een centrum kunnen neerzetten dat voorziet in de behoeften en waarin op een goede manier wordt samengewerkt voor de doelgroepen.”

Zoals je ziet werkt Mirjam vol enthousiasme aan een mooie opdracht. Wil je meer weten over onze Brabant Consultants of heb je misschien zelfs een uitdagend project liggen voor één van onze professionals? Neem dan contact op met Wendy Dijselijnck (Accountmanager Brabant Consultants).

 

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.