Coachnetwerk meets Paardencoaching

De afgelopen twee weken mocht het coachnetwerk van het Mobiliteitscentrum op de woensdagen kennismaken met een wel heel bijzondere manier van coachen: paardencoaching. Annemiek Voesenek – zelf ook onderdeel van het coachnetwerk – coacht zowel individueel als groepen met de inzet van haar kudde paarden. Lees hier over de ervaringen van onze coaches bij Annemiek.

Aan de bak in de bak
Na uitleg over de inzet van paarden bij deze manier van coachen, mochten we zelf aan de bak in de bak om het paardencoachen te gaan ervaren. In groepjes zijn we aan de slag gegaan met individuele oefeningen en een groepsopdracht. Wat een inzichten gaf dat! De paarden brachten veel teweeg. Degene die vooraf wat angst hadden voor de paarden, ontspanden heel snel. Dat heeft alles te maken met de rust waarmee de paarden hen tegemoet traden.

Indrukken en inzichten
Liefdevol, vredig, mooi, krachtig, rustgevend. Zomaar een paar woorden die tijdens de evaluaties de revue passeerden.
“Vertel me iets en ik vergeet het. Laat me iets zien en ik onthoud het. Laat me iets ervaren en ik begrijp het.”
De laatste zin is vooral van toepassing op deze kennismaking. Het werd een onvergetelijke ervaring..

Namens Mobiliteitscentrum West-Brabant veel dank aan Annemiek Voesenek (wijkmanager bij de gemeente Etten-Leur, paardencoach én studentenmentor aan de Academie voor Paard- en Lifecoaching), Tirza Brouwer (paardencoach en eigenaar van de Academie voor Paard- en Lifecoaching) en Eline Rijssen (studente aan de Academie voor Paard- en Lifecoaching) voor de fijne begeleiding van de groepen.

Meer weten over de mogelijkheden van paardencoaching?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van paardencoaching of zou je zelf eens zo’n sessie willen ervaren? Dat kan. Laat het ons weten per mail via mobiliteitscentrum@west-brabant.eu.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.