Een Van Werk Naar Werk traject in een notendop

Werken bij de overheid geeft je de kans actief bij te dragen aan de maatschappij. In onze regio zien we ambitieuze mensen die graag en hard werken. Toch kan het voorkomen dat je bij een organisatie niet helemaal op je plek zit. Dat kan bijvoorbeeld komen door een fusie, veranderende functies of omdat je merkt dat je graag een andere kant op wil. Wat ook de reden is, het Mobiliteitscentrum kan je helpen te onderzoeken wat bij je past zodat je de juiste keuze kan maken in je loopbaan. In dit stuk bespreken we een ‘Van Werk Naar Werk’ traject. Je kan hier onverhoopt in terecht komen. Indien dat het geval is kun je rekenen op de steun van onze vakkundige coaches.

Wat is een ‘Van Werk Naar Werk’ traject
In een ‘Van Werk Naar Werk’ traject kom je terecht wanneer er binnen jouw organisatie spraken is van een reorganisatie én wanneer er sprake is van een voorgenomen ontslag. In feite weet je dus dat je jouw baan gaat kwijtraken. Indien aan beide voorwaarden is voldaan kan je leidinggevende je aanmelden voor het traject. Het doel is te alle tijden om je aan een nieuwe baan te helpen. Onze coaches gaan met je in gesprek en ondersteunen je in dit proces. Een dergelijk traject bestaat altijd uit verschillende fases.

De fases op een rij:

Loopbaan oriëntatie
In deze fase neem je afscheid van je eigen organisatie. Het kan een emotioneel proces zijn, maar het is belangrijk afscheid te nemen van je oude baan. Hierna gaan we kijken naar een passende vervolgstap. Er wordt gekeken naar je loopbaanwaarden, drijfveren, skills, waar je blij van wordt en waar je vooral niet blij van wordt. In deze fase krijg je inzicht in je gewenste functie en wordt er een plan van aanpak opgesteld om dat te bereiken.

Arbeidsmarkt analyse
Door middel van verschillende oefeningen en gesprekken wordt inzichtelijk wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt. Het zal duidelijk worden welke branches, beroepen en werkzaamheden bij je passen. Ook bekijken we hoe je met deze branches in contact kunt komen. Het resultaat? Een concreet zoekprofiel en inzicht in het plaatsingsbereik.

Arbeidsmarktbenadering
In deze fase kijken we onder andere naar je manier van presenteren, je CV, je netwerk en een actieplan om de juiste mensen te benaderen. Indien nodig kan een scholingsadvies worden gegeven. We doen er alles aan om te zorgen dat je goed voorbereid  sollicitatiegesprekken kunt gaan voeren.

Baanverwerving
Dit is de laatste fase van het traject. Je gaat actief op zoek naar vacatures en gebruikt daarbij ook ons netwerk. Je gaat solliciteren en gesprekken voeren. Het doel is dat je in deze fase een andere baan vindt.

De resultaten
In ongeveer 90% van deze trajecten slagen we erin binnen twee jaar een nieuwe passende baan te vinden. Het komt regelmatig voor dat je erachter komt dat je oude functie niet meer bij je paste. Doordat je na het traject weet waar je energie zit, welke functie je écht blij maakt, zien we dat het traject een positieve bijdrage levert aan je loopbaan. Hoe dan ook, onze coaches begeleiden je naar een nieuwe werkplek en voorzien je van tools, handigheidjes en een groot netwerk. We helpen je aan die toffe, nieuwe baan!

Ben je benieuwd naar onze trajecten of heb je vragen over de ‘Van Werk Naar Werk’-trajecten? Neem eens contact op met René de Clercq, bereikbaar per mail of telefonisch.

 

 

 

 

 

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.