Het belang van jong talent in regio West-Brabant

het belang van jong talent in regio West-Brabant

De afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden jong talent aan te trekken. Los van de arbeidsmarkt van nu, het soms niet ideale imago van werken bij de overheid en het vertrek van veel vakkundige collega’s in de komende paar jaar maken dat het aantrekken van jong talent een absolute prioriteit is. We hebben gemerkt dat het voor individuele organisaties lastig is ieder op eigen manier jong talent te binden aan de organisatie. Vandaar dat we in het project ‘Samenwerking met de scholen’ onderzoeken hoe we regionaal een rol kunnen spelen in het aantrekken van jong talent voor de regio. Binnen dit project Eva onlangs gestart. Eva gaat vanuit een stage onderzoeken hoe we het project verder kunnen vormgeven. In dit stuk stelt ze zichzelf voor.

“Hoi allemaal, mijn naam is Eva Lauwerijssen. Ik ben 20 jaar jong en ik woon in Rijsbergen, midden in de regio. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met vrienden en familie. Samen gezellige etentjes, drankjes doen en uitgaan! Daarnaast ben ik gek op koken, de zon en de kleine dingen in het leven! Op dit moment zit ik in het vierde jaar van mijn opleiding Human Resource Management aan de Avans Hogeschool. Ik start nu met de laatste fase van die opleiding: het afstuderen.

Het komende halfjaar werk ik aan mijn afstudeeronderzoek bij Mobiliteitscentrum West-Brabant. Ik ga onderzoeken hoe we de aangesloten organisaties in regio West-Brabant kunnen ondersteunen in gezamenlijke employer branding op de arbeidsmarkt, met als doel het aantrekken van generatie Y en Z (leeftijdscategorie 20-34). Wil je met me meedenken? Heel graag! Jouw creativiteit, ideeën en mening zijn zeker welkom voor mijn onderzoek. Je kan me altijd een berichtje sturen via: eva.lauwerijssen@west-brabant.eu.”

We zijn natuurlijk erg blij met de komst van Eva en kijken nu al uit naar de uitkomsten van haar onderzoek. Voel je welkom met haar mee te denken en leg gerust contact om te bekijken hoe ze ook jouw organisatie kan meenemen in haar onderzoek. Succes Eva!

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.