Het loopbaanverhaal van Daniëlle

Mobiliteitscentrum West-Brabant zet zich in ‘voor talent in beweging’. Maar hoe beweeg je talent eigenlijk? Hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk ambtenaren werkgeluk ervaren en een baan hebben waar ze energie van krijgen? Dat doen we onder andere via onze coaches. Deze loopbaan- en mobiliteitsadviseurs kunnen je op weg helpen naar een volgende stap, hoe die er ook uit ziet. Onlangs heeft Daniëlle van Korven (Gemeente Oosterhout) een loopbaantraject gevolgd bij coach Rini Nieuwkamer. Ze deelt haar ervaringen met ons.

“Mijn naam is Daniëlle van Korven. Ik ben 43 jaar oud en woon in Oosterhout. Ik ben moeder van vier kinderen, drie jongens en een meisje. Mijn man en ik werken allebei bij Gemeente Oosterhout. Voordat ik bij Gemeente Oosterhout ging werken had ik een achtergrond in de zorg en pedagogiek. Via wat omzwervingen binnen de Gemeente Oosterhout kwam ik uiteindelijk op de KCC afdeling terecht. Een administratieve baan bleek niet goed bij me te passen. Ik ben iemand die graag met mensen werkt en zocht naar meer uitdaging. Ik heb toen bij het Mobiliteitscentrum aangeklopt.

Met loopbaanadviseur Rini had ik gelijk een klik. Samen hebben we gesprekken gevoerd en ik deed een assessment. Daaruit bleek ook dat deze baan niet paste bij mijn waarden en competenties. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, onder andere binnen mijn eigen organisatie.
Rini heeft daarin geholpen door met me mee te kijken en te denken. In eerste instantie helaas zonder succes, ik werd afgewezen omdat ik bepaalde certificeringen miste. Dat vond ik heel lastig omdat ik zelf wel wist dat ik het wél kan. Daar komt bij dat ik geen ster ben in mezelf verkopen. Uiteindelijk kwam ik binnen de gemeente op een andere plek terecht, maar die functie paste niet goed bij me.

Binnen die afdeling kreeg ik gelukkig een fijne leidinggevende. Hij hoorde mijn ambities en besloot nog een test  te doen. Daar kwam het zelfde uit als wat er uit het assessment van het Mobiliteitscentrum kwam: mijn kracht zit hem in het werken met mensen, het verschil maken.
In de tussentijd had ik nog regelmatig contact met Rini, ook al zat ik niet meer bij hem in een traject. Hij bleef met me meedenken over mogelijkheden die er waren op de arbeidsmarkt. Kort daarna brak de oorlog in Oekraïne uit. Er werd in Oosterhout een opvang opgezet voor vluchtelingen. Ik kreeg de kans om mee te gaan draaien in het opvangteam. De bedoeling was dat de gemeente hier maar kort bij betrokken zou zijn, maar al snel bleek dit niet haalbaar. Er ontstond daardoor een baan, mijn baan!

Ik ging aan de slag als coördinator van de opvang locatie. In de praktijk is mijn baan meer dan dat. Geen dag is hier het zelfde. Ik ontvang hier nieuwe vluchtelingen en ben contactpersoon voor de huidige bewoners van de opvang locatie in het Amphia en Slotjesveld, bijvoorbeeld wanneer ze aan het werk gaan of voor bijvoorbeeld de huisarts.  Ik blus brandjes en ben veel tussen de mensen. Daarnaast ben ik in de hele gemeente de contactpersoon voor schoolgaande Oekraïense kinderen van 4 tot 18 jaar oud. Omdat ik niet alles alleen kan op de opvanglocaties mocht ik een team samenstellen. Inmiddels ben ik aan het werk als uitvoerend projectleider en bestaat het totale team uit vijf dames en één man. We bestieren daarmee twee opvanglocaties in Oosterhout.  In de twee opvanglocaties wonen ongeveer 160 personen.  Totaal begeleiden we 250 vluchtelingen in heel de gemeente Oosterhout. Ik heb veel autonomie in mijn werk en mag hier elke dag keuzes maken waarvan ik denk dat het de beste keuzes zijn. Dat geeft vrijheid. Hier werken voelt niet als werk. Het is mijn tweede thuis.

Ik heb het loopbaantraject bij Rini als enorm positief ervaren. Ik kan het iedereen aanraden. Het is heel fijn iemand in de buurt te hebben waarmee je kan sparren over je toekomst. Het contact is ook na het traject gebleven. Rini bleef me helpen en via zijn collega’s werd ik regelmatig op vacatures getipt. Op een bepaald moment weet je wat je wil, maar dan is de vraag nog: hoe kom ik daar? In mijn werk werd ik niet vaak gecoacht om meer uit mezelf te halen. Rini hielp me daar wél bij. Hij zei dat ik dit zelf heb verdiend door hard te werken. Dat is fijn, maar hij heeft me goed op weg geholpen. Ik hoop dat mijn verhaal laat zien dat er ook mogelijkheden zijn wanneer je ze zelf even niet kunt zien, en dat het oké is om dan om hulp te vragen. Gelooft een ander even niet in je? Dan moet je nog harder in jezelf geloven. Ik heb mijn werkplezier terug gevonden, kan iets bijdragen aan de samenleving en voel me hier thuis. Ik hoop dat mijn verhaal een beetje een beeld geeft van de weg die ik heb afgelegd en de bijdrage die Rini daaraan heeft geleverd door mij een zetje de goede kant op te geven.”

Ben jij ook toe aan een volgende stap in je loopbaan? Volg dan Daniëlle haar voorbeeld en neem vrijblijvend contact op met onze coaches. Zij gaan met je in gesprek om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen. Meer informatie vind je hier.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.