Onderzoek impact Mobiliteitscentrum

Als organisatie zet het Mobiliteitscentrum zich al 11 jaar in voor talent in beweging. Dit doen we vanuit de overtuiging dat beweging nodig is om werkgeluk te kunnen ervaren. Beweging zit hem niet alleen in een nieuwe functie of baan, maar ook in het ontwikkelen van je talenten, het opdoen van nieuwe kennis, het contact binnen jouw team of organisatie en meer. Uiteraard leveren we als organisatie jaarlijks onze cijfers aan. We geloven erin hiermee te laten zien dat ons werk van meerwaarde is. Toch blijft het lastig om onze impact te meten. Onlangs kregen we een interessant verzoek van studenten van de Open Universiteit. Zij gaan onderzoek doen naar de impact van Mobiliteitscentra. Ook wij zullen deelnemen aan het onderzoek. Binnen het onderzoek wordt gefocust op 2 doelgroepen: medewerkers die met hun loopbaan aan de slag zijn gegaan én HR adviseurs. Hieronder lees je meer over het onderzoek.

Aanleiding

Organisaties hechten steeds meer belang aan persoonlijke ontwikkeling. Een gemotiveerd en competent personeelsbestand is cruciaal om het hoofd te bieden aan uitdagingen als de war on talent, langer doorwerken, veranderingen in marktomstandigheden en de aard van het werk. Om medewerkers meer kansen te bieden om zich te ontwikkelen, kunnen organisaties zich aansluiten bij mobiliteitscentra. Deze netwerken bieden toegang tot evenementen en activiteiten zoals: trainingen, webinars, proefstages, netwerkevenementen, workshops, en nog veel meer. Deze diensten worden na aansluiting toegankelijk voor de medewerkers van de organisatie. Over de effectiviteit van deze netwerken voor het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid is nog niet veel bekend in de wetenschappelijke literatuur. Daar gaan studenten van de Open Universiteit verandering in brengen.

Oproep:

Aan medewerkers die aan hun loopbaan werken:
“We vragen uw medewerking voor deelname aan ons onderzoek. Enerzijds zijn we zoekende naar medewerkers die met hun loopbaan aan de slag zijn gegaan. We horen graag hoe jouw persoonlijke ontwikkeling vorm krijgt. Je helpt ons door online een vragenlijst in te vullen. Dat duurt ongeveer een kwartier. De vragenlijst bevat vragen over uw gebruikservaring van het Mobiliteitscentrum, hoe je jouw ontwikkeling (persoonlijk en in werk) en inzetbaarheid beleeft. Je kunt de vragenlijst hier vinden: http://limesurvey.ou.nl/index.php/351711?lang=nl.”

Aan HR medewerkers:
“Daarnaast vragen we ook HR adviseurs om hulp. Om dit onderwerp te onderzoeken vragen we jou als HR medewerker om twee keer een online vragenlijst van ongeveer een kwartier (met een tussenpoos van 6 maanden) in te vullen. De eerste vragenlijst is langer dan de tweede vragenlijst. Door deel te nemen aan dit onderzoek help je organisaties inzicht te krijgen in het nut van regionaal samenwerken. Ben je een HR-professional en ben je aangesloten bij het MBC? Neem dan deel aan deze studie! Ga naar: https://o4u.ou.nl/de-impact-van-werkgeversnetwerken-op-organisaties om de vragenlijst in te vullen.”

Helaas kan het onderzoek niet bestaan zonder data. We hopen daarom dat jij ons wil helpen door deel te nemen aan het onderzoek. Indien je vragen hebt kun je ons bereiken via mobiliteitscentrum@west-brabant.eu.

 

 

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.