Pensioen in Zicht: ondersteuning in de transitie naar een nieuwe fase

Pensioen in Zicht: ondersteuning in de transitie naar een nieuwe fase

Vanaf deze maand bieden we de cursus “Pensioen in Zicht” aan via de West-Brabant Academie voor medewerkers die de overgang naar pensioen aan het plannen zijn. Dit doen we in samenwerking met Stavoor. Deze cursus markeert niet alleen een doorstart van een leven waarin betaalde arbeid centraal stond, maar biedt ook een unieke gelegenheid om deze nieuwe levensfase op een doordachte en zinvolle manier in te vullen.

De Pensioen in Zicht cursus, die 3- of 5-daagse trainingen omvat, wordt altijd gehouden op locaties te midden van inspirerende omgevingen. Naast boeiende workshops worden belangrijke thema’s behandeld die van cruciaal belang zijn in deze overgangsfase. De diversiteit aan deelnemers zorgt voor een waardevolle uitwisseling van ervaringen, waardoor deelnemers kunnen leren van elkaars inzichten en perspectieven.

De cursus biedt een platform voor deelnemers om vragen te verkennen zoals: wat betekent stoppen met werken voor mij persoonlijk? Hoe neem ik op een goede manier afscheid van mijn carrière? Wat gaat er voor mij en mijn partner veranderen? Hoe kan ik goed voor mezelf en mijn naasten blijven zorgen? Hoe kan ik vitaal en energiek blijven? Waar liggen mijn interesses en kwaliteiten? En hoe kan ik betekenisvol en actief blijven na mijn pensionering?

Het aanbieden van de Pensioen in Zicht cursus brengt voordelen met zich mee, zowel voor medewerkers die zich voorbereiden op hun pensioen als voor de organisaties die hen hebben gediend. Voor medewerkers biedt de cursus een gestructureerde en ondersteunende omgeving om de overgang naar pensioen te verkennen, wat kan helpen bij het verminderen van stress en onzekerheid die vaak gepaard gaan met deze fase van het leven. Voor organisaties biedt het investeren in de pensioenvoorbereiding van hun medewerkers een kans om positieve relaties te behouden en zelfs te versterken, terwijl het ambassadeurschap van voormalige medewerkers wordt bevorderd.

Bekijk hier het interview tussen Astrid Kraal (Stavoor) en Monique van Etten (MBC). Monique volgde zelf de cursus:

Of luister de aflevering op Spotify

We kijken ernaar uit om medewerkers te ondersteunen bij het plannen van een prettig pensioen. Meer weten? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op www.westbrabantacademie.nl.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.