Uitbreiding Brabant Consultants flexpool

In het afgelopen jaar zijn we een nieuwe regionale flexpool gestart: de Brabant Consultants. Naast de PuMa’s (young professionals die breed inzetbaar zijn) bestaat deze flexpool uit senior professionals die binnen specifieke vakgebieden inzetbaar zijn. We zijn gestart met drie Brabant Consultants. Inmiddels is de pilot fase die mogelijk werd gemaakt door een financiële bijdrage van van he bestuur Regionaal Werkbedrijf West-Brabant en de provincie Noord-Brabant ten einde en mogen we de flexpool uitbreiden. In dit artikel praten we je bij over onze grootse plannen.

Ontstaan Brabant Consultants

Ieder jaar opnieuw zien we dat de hoeveelheid externe inhuur stijgt bij onze aangesloten partijen. We hebben gezien dat de hoeveelheid werkzaamheden bij overheidsorganisaties toe blijft nemen terwijl de arbeidsmarkt krapper wordt. Dat maakt dat veel organisaties genoodzaakt zijn tijdelijk externe krachten in te huren. Aan de hand van deze uitdaging is de flexpool PuMa ontstaan. Binnen deze flexpool worden jonge professionals aangetrokken met enkele jaren overheidservaring. Zij schieten – tegen aantrekkelijk tarief – organisaties te hulp op allerlei tijdelijke projecten. We merkten dat er veel vraag is naar tijdelijk inzetbare krachten en dat een flexpool maakt dat we kosten kunnen besparen en kennis kunnen delen. Toch zijn er nog genoeg uitdagingen waarvoor onze PuMa’s niet altijd de perfecte match zijn. We zijn gaan onderzoeken naar welke functies de meeste vraag is wanneer het gaat over senior krachten. Daaruit kwam onder andere de vraag naar ICT’ers en programmamanagers. We zijn vervolgens een pilot van een jaar gestart met drie Brabant Consultants in de functie van programmamanager.

Uitbreiden & werven

Na een jaar proefdraaien met drie Brabant Consultants bleek de pilot een succes. Vanuit de regio kregen we groen licht om de flexpool uit te breiden. De volgende stap was het werven van vakkundige professionals. We hebben een flinke wervingscampagne opgezet, en met resultaat! We hebben maar liefst zeven vakkundige professionals kunnen binnenhalen. Deze professionals zullen onze pool versterken als programmamanagers en ICT’ers. Wie we hebben aangetrokken houden we nog even stil, maar via onze website en sociale media houden we je uiteraard op de hoogte!

Opdrachten

We hebben vanaf oktober dus een flink aantal vakkundige professionals beschikbaar. Kan jouw organisatie wat extra hulp gebruiken? Dan komen we graag met je in contact! Je kunt contact opnemen met Kim Tax (projectleider Brabant Consultants). Je kunt ook bij haar terecht voor meer informatie.

Logo Bestuur Regionaal Werkbedrijf

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.