Van stage naar baan: het succesverhaal van Jady bij Gemeente Oosterhout

Van stage naar baan: het succesverhaal van Jady bij Gemeente Oosterhout

Vorige maand kregen de stageambassadeurs van het Mobiliteitscentrum de kans om Jady te interviewen. Jady, nu werkzaam als salarisadministrateur bij de gemeente Oosterhout, begon haar reis als stagiair voordat ze werd aangenomen als medewerker. Haar verhaal belicht hoe stages kunnen uitmonden in duurzame arbeidsrelaties en waardevolle aanwinsten voor organisaties. Lees hier haar verhaal:

Hoe het begon

Via een vriendin hoorde Jady over Gemeente Oosterhout. Haar enthousiasme wekte nieuwsgierigheid. Inmiddels is Jady (23) salarisadministrateur op de afdeling P&O van de gemeente Oosterhout. Haar pad begon dus als stagiaire, waar ze de kans kreeg om verschillende taken op te pakken en haar passie voor salarisadministratie ontdekte. De goede begeleiding en warme sfeer tijdens haar stage waren cruciaal voor haar beslissing om bij de gemeente te blijven werken.

Een nieuw perspectief

Jady’s kijk op gemeentelijk werk veranderde drastisch tijdens haar stageperiode. “Ik verwachtte een formele omgeving waar iedereen in pak zou rondlopen, maar ontdekte al snel een informele sfeer, waar alleen mensen in hoge functies formele kleding droegen. Doordat de organisatie minder formeel was dan ik dacht voelde ik me al snel meer thuis.”

Een soepele overgang

De overgang van stagiair naar medewerker verliep soepel: “Ik behield dezelfde taken binnen het team, waar al een vertrouwde sfeer was. Ik kreeg ook meer verantwoordelijkheden. De overgang was hierdoor erg prettig en ik hoefde niet opnieuw ingewerkt te worden maar kon direct aan de slag blijven!”

De voordelen van stagiairs voor gemeenten

Jady benadrukt ook de voordelen van het hebben van stagiairs voor gemeenten in het algemeen. “Stagiairs zijn vaak goedkoper dan vaste medewerkers, brengen frisse ideeën met zich mee en hebben actuele kennis van onderwerpen rechtstreeks uit het klaslokaal. Ik ben me ervan bewust dat een stagiair daarmee niet alwetend is, maar toch brengen ze zeker kennis, informatie en een andere blik mee. Deze voordelen helpen organisaties om diverse perspectieven te omarmen en innovatie te stimuleren.”

Aanmoediging voor andere gemeenten

Voor gemeenten die twijfelen over het aannemen van stagiairs, moedigt Jady hen aan om de sprong te wagen. Ze wijst op haar eigen ervaring bij de gemeente Oosterhout. De kans op het vinden van waardevolle talenten en het opbouwen van duurzame arbeidsrelaties weegt ruimschoots op tegen eventuele risico’s en de tijdsinvestering. Daar komt bij dat de krappe arbeidsmarkt maakt dat je over moet gaan op alternatieven ten opzichte van reguliere sollicitatieprocedures! Meer weten over Jady of de blik van studenten op werken bij de overheid? Neem dan contact met ons op.

 

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.