Workshopfestival 2023: aanmeldingen gestart!

Ook dit jaar organiseert Mobiliteitscentrum West-Brabant samen met A&O Fonds Gemeenten het regionale Workshopfestival. Tijdens deze week hopen we je te inspireren op het gebied van trainingen, opleidingen en workshops. Je kunt alle workshops gratis bijwonen én de hele week gebruikmaken van gratis loopbaan- of mobiliteitscoaching. Lees snel verder voor alle informatie!

Persoonlijke Ontwikkeling

Het Workshopfestival staat dit jaar in het teken van persoonlijke ontwikkeling. We hebben alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat jij kunt groeien. Met trainingen als ‘Patronen Doorbreken’, ‘Gedragsverandering’, ‘Loopbaanankers’ & ‘Mentale Veerkracht’ hopen we iets te kunnen bijdragen aan jouw groei. We bieden tijdens de workshopweek 13 trainingen aan op allerlei gebieden, dus er zit altijd iets voor je tussen!

> Naar het programma

Aanbod Mobiliteitscentrum

Dit jaar kun je bij ons terecht voor onder andere de volgende trainingen:

Blauwprint
Ben je toe aan meer inzicht in jezelf en wil je ontdekken waar je kansen en uitdagingen liggen? Met Blauwdruk maken we een blauwdruk van jou. We gaan in zandbakken aan de slag met speelgoed dat we allemaal kennen van ‘vroeger’. Het is leuk, het is anders, het werkt! Allemaal verschillende gevoelens en gedachten die het speelgoed in combinatie met het zand oproept.

Nudging/Gedragsverandering
Zwevende zebrapaden, vangnetten voor zwerfafval, Holle Bolle Gijs “Papier hier!”. Je hebt zelf vast wel eens een duwtje gekregen in de goede (gedrags)richting. Hoe komt het dat deze nudges -duwtjes- werken als gedragsinterventie en hoe ontwerp je zelf een goede nudge? In dit inspiratiecollege maak je kennis met nudging als motivatietechniek om mensen te stimuleren gedrag te wijzigen of aan te passen.

Patronen Doorbreken
Reken af met ongewenste gewoontes! Een gewoonte is een patroon dat we zo vaak hebben gedaan dat we er niet meer over hoeven na te denken. Het gebeurt gewoon. Je doet het onbewust. Toch kun je ervan afkomen, zonder daar al te veel moeite voor te doen. We nemen je mee in de theorie, je leert hoe het werkt en wanneer je het kunt toepassen.

Loopbaanankers
Je krijgt inzicht in datgene wat jij nodig hebt om effectief en met plezier te (blijven) werken. Als je weet wat jij in je loopbaan waardevol en waardeloos vindt, dan kun je daar gericht naar handelen en over communiceren. Je leert jouw ankers te vertalen in persoonlijke en praktische stappen die je helpen om je loopbaankansen te onderzoeken.

Intuïtie op het Werk
Intuïtie speelt een cruciale rol in het nemen van besluiten onder druk. Intuïtie op het werk gaat verder dan simpelweg een ‘onderbuikgevoel’; het is een waardevolle bron van wijsheid die, wanneer correct begrepen en toegepast, deuren opent naar betere besluitvorming en succes in de professionele sfeer. Het ontwikkelen van intuïtie op het werk begint met het leren luisteren naar deze signalen en het vertrouwen op je innerlijke kompas bij het nemen van beslissingen. Een belangrijk aspect van intuïtie op het werk is het vermogen om te onderscheiden tussen intuïtieve inzichten en impulsieve reacties. Ontwikkeling van je intuïtieve waarneming vergroot daarmee het inzicht in dagelijkse processen. Het geeft je de handvatten om vragen, problemen en uitdagingen aan te pakken vanuit een intuïtief, verruimd bewustzijn. Je gaat op deze manier een nieuwe en verfrissende dialoog aan met jezelf en je omgeving. Intuïtie verhoogt zelfkennis, invoelingsvermogen en creativiteit.

Kernkwaliteiten
Door welk gedrag van anderen word jij uit je evenwicht gehaald en hoe kun je daar anders, beter mee omgaan? In deze workshop krijg je inzicht in je kracht en kwaliteiten. Je krijgt ook inzicht in de daaraan gekoppelde valkuilen én dat die bij je passen en er dus mogen zijn! In het tweede deel van de workshop leer je hoe je je kwaliteiten meer zichtbaar kunt maken. Zo werk je leuker!

MapsTell
Ontdek jezelf! Tijdens onze inspiratieworkshop nemen we je mee op reis om kennis te maken met de verschillende gedragsvoorkeuren, hoe deze zich laten zien in de dagelijkse praktijk en ontdek je in welke steden jij je thuis voelt. Maak kennis met de methodiek en de mogelijkheden van MapsTell! Het wordt een leuke, interactieve kennismaking met de methode van MapsTell, waarbij gedrag letterlijk in kaart wordt gebracht. Reis je mee? Je ontvangt ook een persoonlijke kaart van jouw profiel.

DISC
Bewust worden van je eigen unieke set aan logische, ingesleten en vaak onbewuste gedragspatronen. Bewustwording hiervan is de eerste stap naar (nog) betere resultaten en loopbaankansen die je voldoening geven. Leer hoe jij als vanzelf gemotiveerd raakt en hoe je daarmee van toegevoegde waarde kunt zijn in je huidige en/of toekomstige werkomgeving. Deelnemers vullen vooraf een korte online vragenlijst in. De antwoorden daarop resulteren in een persoonlijk profiel. Je krijgt inzicht in: je zelfbeeld, je voorkeursgedrag in je huidige werkomgeving, en hoe je waarschijnlijk zult reageren wanneer je stress of spanning ervaart.

Aanbod A&O Fonds Gemeenten

Naast onze eigen trainingen bieden we ook workshops van A&O Fonds Gemeenten aan. Deze workshops maken deel uit van hun Safari 5-daagse. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Edino van Dorsten voor inspiratie op het gebied van mentale veerkracht. Hij vertelt meer over werkplezier en het belang daarvan voor je mentale gezondheid. Je krijgt tips en handvatten om mentaal veerkrachtig te blijven. Daarnaast willen we graag je aandacht vragen voor de workshop van Ria van Dinteren. Als organisatiekundige en coach heeft ze onderzocht dat werkgeluk voor een groot deel maakbaar is. Hoe je jouw werkgeluk vergroot, licht ze dan ook graag toe.

> Direct aanmelden

Meer Informatie

Wil je meer weten over het Workshopfestival, de trainingen of de mogelijkheden? Neem dan contact op met academie@west-brabant.eu.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.