Hiep, hiep, hoera! Uitbreiding regionale flexpools

Hiep, hiep, hoera! Uitbreiding regionale flexpools

Als organisatie is het momenteel vaak moeilijk om gekwalificeerd personeel aan te trekken, zowel voor vaste als tijdelijke posities. De regionale flexpools PuMa en Brabant Consultant bieden als flexibele schil van interne collega’s een oplossing voor dit probleem. Deze flexpools richten zich op tijdelijke projecten binnen de regio. Door de inzet van flexibele professionals bij verbonden organisaties behouden we talent, expertise en vergoten we kennisdeling. Bovendien geeft toegang tot deze flexpools organisaties de mogelijkheid om hooggekwalificeerde professionals snel en flexibel in te schakelen om eventuele personeelstekorten op te vangen, met gegarandeerde kwaliteit. De groeiende behoefte aan tijdelijk inzetbare professionals is al vanaf het begin duidelijk geweest door een constante overvraag. Om beter in te kunnen spelen op de behoefte van organisaties in de huidige arbeidsmarkt is besloten om de flexpools uit te breiden. Door het gezamenlijke commitment en risicodragerschap is dit mogelijk. We zijn dan ook verheugd en trots om te kunnen melden dat we groen licht hebben gekregen voor de uitbreiding van de flexpools.

Huidige flexpools

Op dit moment beschikken we over twee regionale flexpools. De PuMa’s vertegenwoordigen de jonge professionals. De PuMa’s kunnen voornamelijk worden ingezet als projectleiders en zijn breed inzetbaar binnen diverse afdelingen en vakgebieden. PuMa’s zijn gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen en schrikken niet terug voor vernieuwende ideeën en innovatieve oplossingen binnen jouw organisatie. Tegelijkertijd onderzoeken ze waar hun persoonlijke voorkeuren liggen binnen het werken voor de lokale overheid.
Naast de PuMa’s hebben we sinds enkele jaren ook een flexpool gericht op meer ervaren professionals: Brabant Consultant. Deze medewerkers hebben aanzienlijke werkervaring en zijn specialistischer inzetbaar. Elke Brabant Consultant heeft zijn eigen passie en specialisatie, wat betekent dat je altijd kunt rekenen op betrouwbare en ervaren professionals die bekend zijn met de werking van de lokale overheid.

Behoeften in onze regio

Als we naar de gegevens rond externe inhuur in onze regio kijken, valt op dat het aantal externe medewerkers elk jaar toeneemt. De krapte op de arbeidsmarkt, de relatieve afname van personeel in vaste dienst en de toename van zelfstandige professionals, samen met een grotere taakbelasting van gemeentelijke organisaties, leiden tot steeds meer uitdagingen. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de vraag naar een interne flexibele schil, net als de vraag naar externe inhuur, is gegroeid. Het gebeurde regelmatig dat we niet genoeg flexpoolmedewerkers beschikbaar hadden in verhouding tot de grote vraag naar tijdelijke vakmensen. Vanwege een beperking op het aantal flexpoolmedewerkers was het niet mogelijk om de flexpools uit te breiden. Dat gaat nu veranderen. Als organisatie zijn we er klaar voor om geleidelijk nieuwe professionals aan te nemen, naar de vraag vanuit de regio. Het doel is om mensen een kans te geven om flexibel te werken in dienst van de overheid en talent en kennis te behouden voor onze aangesloten organisaties.

Nieuwe flexwerkers

Zoals eerder vermeld, zijn we van plan om nieuwe PuMa’s/Brabant Consultants te gaan werven. Dit zal een uitdaging zijn gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom hebben we de ambitie om deze werving te spreiden over een periode van twee jaar. Hierdoor kunnen we een passend inwerktraject aanbieden, binding creëren binnen en buiten het team en ons richten op het aantrekken van talent. Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures of ken je misschien een geschikte flexpoolmedewerker? Houd dan onze website in de gaten! We zijn in eerste instantie op zoek naar specifieke profielen, zoals projectleiders, financiële experts, civiele technici en ICT-specialisten, maar er is ook ruimte voor andere gekwalificeerde professionals. Priscilla de Vos, coördinator van de flexpools vertelt: “Ik vind het fantastisch dat we mogen werken vanuit de vraag van aangesloten organisaties. Door de vraag uit de regio te combineren met actuele data en toekomstige ontwikkelingen maakt dat we een toekomstbestendige flexpool kunnen opbouwen die de regio helpt haar ambities waar te maken.”

Al met al zijn we ontzettend trots op deze uitbreiding. Je kunt de ontwikkelingen van onze flexpools volgen via onze website, nieuwsbrief en sociale media. Heb je vragen over de flexpools? Neem dan contact met ons op.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.