Jong en nog last van de nasleep, ook dat is corona

Jong (26 jaar) en corona, je verwacht er niet zoveel last van te hebben. Niet dus. Eind september werd ik ziek en uit de test bleek het: positief op het coronavirus!

Waar ik ben besmet, weet ik niet. Het kan in de supermarkt, via een liftknopje of parkeerautomaat zijn. Ik ben (voor zover ik weet) niet in contact geweest met een corona besmet persoon. Twee weken ben ik ziek thuis geweest met klachten als koorts, hoofdpijn, extreme vermoeidheid, benauwdheid en lichte hartkloppingen. Na twee weken had ik het gevoel weer aan het werk te kunnen. Maar dat viel erg tegen. De extreme vermoeidheid zette door en omdat ik van ’s ochtends tot ’s avonds hoofdpijn had, kwam ik de dag met paracetamol door.

Inmiddels werk ik 4 á 5 uur verdeeld over de dag. Voor de huishoudelijke taken heb ik een schoonmaakster ingeschakeld en mijn vriend kookt iedere avond. Ik volg twee keer per week cardio-fysiotherapie voor het opbouwen van conditie en kracht. Daarnaast startte ik met ergotherapie voor het beter verdelen van mijn energie over de dag.

Zijn mijn klachten normaal? Hoe lang duurt het voordat ik er helemaal vanaf ben?

We zijn allemaal op de hoogte van de besmettingen en hoe snel dit gaat. Waar minder aandacht voor is, zijn de tienduizenden Nederlanders die kampen met langdurige klachten. Voor deze doelgroep zijn er veel onzekerheden. Zijn mijn klachten normaal? Hoe lang duurt het voordat ik er helemaal vanaf ben?

Ik had erg de behoefte om met andere mensen in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Daarom heb ik ‘het Coronaplatform’ opgericht. Dit platform is voor alle medewerkers van aangesloten organisaties van Mobiliteitscentrum West-Brabant, die behoefte hebben om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Wil je je aanmelden? Stuur mij een e-mail: wendy.slager@west-brabant.eu.

.

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.