Marja vond een nieuwe baan ondanks de coronacrisis

‘Ik had meer behoefte aan concreet resultaat en voldoening uit mijn werk. Ik wilde helder krijgen of ik na jaren werkzaam bij dezelfde werkgever nog wel in de juiste hoek zat.’ Dit is wat Marja antwoordde op de vraag wat haar doel was van haar contact met Loopbaanadviseur Sandra Braam en Mobiliteitsadviseur Karen van de Wiel. Sandra gaf Marja inzicht waar ze energie van kreeg in haar werk. En hielp haar de stap te nemen naar verandering. Een verandering die voor Marja nieuwe energie en uitdagingen zou geven. Karen zette haar netwerk in, bekeek of er een leuke functie vrij kwam en bekeek samen met Marja haar CV en brief.

Solliciteren in deze coronacrisis, dat moet toch wel even wennen zijn? Maar Marja heeft er niet zo bij stilgestaan. ‘Het ging allemaal erg snel. Ik solliciteerde zoals gebruikelijk en werd 2 dagen na sluiting van de vacature gebeld. De dag daarna hadden we het eerste gesprek via videobellen. Een nieuwe ervaring en voor iedereen even wennen. Het was een heel fijn gesprek. Toen alles rond was, kreeg ik (op veilige afstand) een rondleiding op kantoor en bekeek ik mijn werkplek.’ Daarvoor was Marja op een avond al uit nieuwsgierigheid een rondje rondom het gemeentehuis gewandeld.

Marja heeft bijna 25 jaar overheidservaring als beleidsmedewerker en projectleider. Ze hield ze zich veelal bezig met projecten rondom woningbouw en beleidstrajecten. In haar nieuwe baan als ‘Projectleider ruimtelijke projecten’ bij Gemeente Drimmelen gaat Marja onder andere aan de slag met de omgevingsvisie en heeft ze een rol bij de ontwikkelingen in en rond de havens van deze gemeente. Ze gaat hiervoor ook  met inwoners en stakeholders aan de slag.

Marja’s tip voor anderen: ‘Kies voor jezelf en ga verder kijken als je niet (meer) op je plek zit of voor een nieuwe uitdaging wilt gaan. Energie en werkgeluk zijn heel erg belangrijk. Ik ben zelf niet zo van verandering, maar Sandra heeft mij geholpen om voor mezelf te kiezen!’

Wij wensen jou heel veel succes en (werk)geluk Marja!

Courtney van Oers

Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney. Tekst van Courtney.